داود دانش جعفری بیان کرد: در بودجه درآمدهای نفتی رقم بالایی در نظر گرفته و مقرر شده، روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر شود که این امر ناشی از خوش بینی نسبت به آینده و تحریم هاست.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد به نقل از سایت «نود اقتصادی»، داود دانش جعفری، وزیر اسبق اقتصاد اظهار داشت: مهمترین نقطه ضعف بودجه ۱۴۰۰ خوشبینانه تدوین شدن آن است. دولت در سالهای گذشته برای حل کسری بودجه خود، از بانکها و یا بانک مرکزی استقراض کرده و یا اوراق بدهی منتشر کرده و با توجه به سررسید این اوراق در سال ۱۴۰۰، دولت رقمی حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بعنوان باز پرداخت بدهیهای خود به داخل و خارج باید پرداخت کند که حدود ۱۸ درصد منابع درآمدی پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: در بودجه درآمدهای نفتی رقم بالایی در نظر گرفته و مقرر شده، روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر شود که این امر ناشی از خوش بینی نسبت به آینده و تحریم هاست. اگر این درآمد محقق نشود بین درآمدها و هزینهها شکاف بسیار زیادی ایجاد میشود و این شکاف، تبدیل به کسری بودجه خواهد شد.
دانش جعفری بیان کرد: در این شرایط، دولت با دو سناریو مواجه است یا باید صادرات نفت را یک میلیون بشکه در نظر بگیرد که در این صورت درآمدها بسیار کاهش یافته و پاسخگو نخواهد بود و یا باید سراغ استقراض از بانکها یا بانک مرکزی و یا بازار سرمایه برود.