چیکا بین الملل؛ پیشرو در کیفیت و صادرات

13

مدیرعامل و سهامدار شرکت چیکا بین الملل گفت: چیکا در همه سال ها صادرکننده برتر استانی شده، سه سال هم عنوان صادرکننده ملی را به دست آورده و در سال های ۸۹ و ۹۳ رتبه برتر ملی را کسب کرده است که بجز تولیدکنندگان غذایی محدودی مثل پگاه و زرماکارون هیچ شرکتی نتوانسته این رتبه را کسب کند.

مهدی کرباسی زاده در مصاحبه اختصاصی با پایگاه خبری- تحلیلی شاخص اقتصاد درخصوص افتخارات شرکت چیکا سپاهان افزود: دریافت استانداردهای ملی اجباری و تشویقی از اداره استاندارد استان اصفهان، دریافت پروانه ساخت محصولات از اداره معاونت غذا و داروی استان اصفهان، واحد نمونه صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان، واحد برتر معاونت غذا و دارو، واحد فنی برتر و واحد برتر صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، واحد مرکز تحقیق و توسعه برتر ، واحد پیشرو در صنعت کیترینگ و واحد نمونه انجمن صنایع همگن غذایی، دارویی و بهداشتی، همه موارد در طول سال های متمادی، از افتخارات این شرکت است.

وی گفت: شرکت چیکا در سال ۷۹ با ایده تهیه الویه صنعتی برای اولین بار در ایران با مجوز از وزارت صمت شروع به کار کرد. در سال ۸۴ بحث استاندارد اجباری پیش آمد و ما از مواد نگهدارنده به هیچ وجه استفاده نکردیم؛ چون تا اندازه ای استفاده از آنها طبق قوانین استاندارد مجاز بود و به سمت محصولات استریل و سلامت محور حرکت کردیم و از آن سال تحت لیسانس آلمان و سوئیس با ظروف استرال و تمپلیت مواد غذایی را بدون استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده تولید می کنیم.

مدیرعامل چیکا با بیان این مطلب که ما در تنوع کم رقیب هستیم، درخصوص صادرات محصولات این شرکت گفت: محصولات ما به ۲۸ کشور صادر می شود و به صورت دوره ای به ۱۹ کشور صادرات داریم؛ حتی به آمریکا هم توسط نماینده شرکت در کانادا صادرات داریم و در طول سال های متمادی صادرکننده نمونه و صادرکننده برتر کشور، واحد نمونه سال اداره صنعت و معدن استان اصفهان و کارآفرین نمونه استان اصفهان بوده ایم.

وی امکان تولید انواع غذاهای محلی، ملی و بین المللی طبق فرمول ها و ذائقه های مختلف، قابلیت گرمایش در مایکرویو، بخار، آب جوش، فر و … ، قابلیت حمل و انبارش بدون محدودیت زنجیره سرد، حفظ عطر و طعم طبیعی غذا تا پایان تاریخ مصرف، تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا و اتحادیه اروپا، دوست دار محیط زیست و بسته بندی قابل بازیافت، حفظ حداکثر ارزش غذایی تا پایان تاریخ مصرف، بدون هرگونه افزودنی غیرطبیعی و یا شیمیایی، پخت بدون شعله مستقیم و به صورت بخارپز، ماندگاری طولانی مدت در دمای اتاق، تولید با فناوری مدرن روز دنیا، تولید تحت اتمسفر کنترل شده، ۱۰۰درصد  مواد اولیه تازه و طبیعی، ظروف با درب آسان بازشو، تنوع بالای محصولات و طعم خانگی را از مزایای محصولات چیکا برشمرد.

کرباسی زاده درباره تکنولوژی بسته بندی غذاهای آماده چیکا افزود: چیکا پیشرفته ترین تکنولوژی روز دنیا و فناوری روز کشور سوئیس در صنعت بسته بندی غذای آماده را در اختیار دارد که با روش اصلاح اتمسفر و فرایند استریل در بسته بندی های چندلایه آلومینیومی استرال، نگهداری و تاریخ صلاحیت مصرف محصولات در زمان طولانی (۶ تا ۱۸ ماه)، بدون نیاز به مصرف مواد نگهدارنده و شیمیایی در تولید و بسته بندی و با حفظ حداکثر ارزش غذایی تا پایان تاریخ مصرف محصول همراه است.

وی درباره واحد تضمین کیفیت چیکا تاکید کرد: واحد تضمین کیفیت چیکا ضمن تدوین، پیگیری و اجرای سیستم های کیفیت و ایمنی در قالب ISO 22000  ، ISO 9001  و HACCP می کوشد توانایی شرکت را برای تولید محصولات زیر نظر کمیته ایمنی غذا و با شناسایی مخاطرات شیمیایی، میکروبی و فیزیکی به نحوی که الزامات مشتریان، ایمنی غذا و الزامات قانونی را برآورد نماید، افزایش دهد و همواره در این راستا رضایتمندی مشتریان و ارتقای سطح آموزش و توسعه فرهنگ سازمانی، سرلوحه اهداف این واحد به شمار می آید.

این کارآفرین ملی یکی از واحدهای شرکت چیکا را واحد کنترل کیفیت چیکا معرفی کرد که با برخورداری از مجرب ترین و دقیق ترین کارشناسان صنایع غذایی و میکروبیولوژی و همچنین بهره برداری از مجهزترین و پیشرفته ترین آزمایشگاه های میکروبی و شیمیایی، کل مراحل و فرایند تولید را از ابتدا تا انتها و در مقاطع گوناگون تحت کنترل های دقیق خود دارند.

وی افزود: واحد کنترل کیفیت چیکا شامل دو آزمایشگاه شیمیایی و میکروبی است که مسئولان این دو آزمایشگاه پس از نمونه برداری از هر بچ اتوکلاو به تعداد استاندارد، هم از لحاظ شیمیایی و هم از لحاظ میکروبی آزمایش می شود و در آزمایشگاه میکروبی پس از گرمخانه گذاری تست های خاص مطابق استاندارد و اداره نظارت کنترل شده و پس از گذراندن ۲۱ روز، محصول در قرنطینه به تایید واحد کنترل کیفیت رسیده، مجوز خروج از کارخانه برای فروش ارائه می شود.

وی درخصوص مواد اولیه شرکت تصریح کرد: ما منهای محصولات خارجی ۳۹ قلم مواد اولیه داریم و در این دوره واقعا داریم اذیت می شویم؛ با این حال، در بحث هولدینگ رستوران های زنجیره ای را تاسیس و برای خودمان بازار تعریف کرده ایم. محصولات گوشتی ما به خارج اروپا نمی تواند صادر شود؛ با این حال، با محصولات غیرگوشتی اروپا و آمریکا و آسیای میانه را فتح کرده ایم. رستوران های بدون سرآشپز مثل مک دونالد هدف ماست که با ذائقه ایرانی این رستوران ها را در دنیا توسعه دهیم تا برند ایرانی سربلند باشد.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه شرکت با ۲۵ نفر شروع کرد و اکنون با سیستم فروش و دیگر نیروها ۳۵۰ نفر نیرو در آن مشغول به کار هستند، گفت: ما در ایام کرونا به دلیل اینکه صنایع غذایی شرایط استرلیزه بودن رعایت می شود، کمتر مشکل داشته ایم و تمهیدات  ما فوق العاده بوده، فروش بیش تری داشته ایم. در واقع، امروز تا اندازه ای نوع مشتریان ما تغییر کرده و بیشتر غذای سازمان ها را  تامین می کنیم.

کرباسی زاده درخصوص چالش های شرکت با وجود تحریم ها گفت: ما در بخشی از دستگاه ها به خاطر تحریم ها دچار مشکل شدیم؛ اما نیروهای فنی ما حدود ۶ دستگاه را مهندسی معکوس کردند و آرام آرام بزرگتر آن را ساختند و پس از گذشت ۷ سال دستگاه های عمده را مهندسی معکوس و نقاط کور عیوب را برطرف کردیم؛ به طوری که اکنون خودمان یک ماشین ساز هم شده ایم.

وی افزود: مشکل بزرگ دیگر ما پروسه تغییر قیمت است. با این نوسان های امروز و افزایش های چندین پله ای. بسیاری از محصولات ما زیان ده هستند؛ اما ناگزیریم آنها را در سبد تولیدمان نگاه داریم.

وی ادامه داد: از دیگر مشکلات ما در این صنعت که بسیار چشمگیر است، این است که اکثر مواد اولیه ما طبیعی است و تنها یک ماه در سال در حد وفور هست و ما باید برای طول سال بخریم و دپو کنیم مثل رب انار که یک بار می خریم و این ذخیره سازی به سرمایه زیادی نیاز دارد.

این فعال اقتصادی درخصوص استفاده از مواد نگهدارنده گفت: این یک موضوع کاملا تخصصی است. این شایعه که در ذهن همه نفوذ کرده و فکر می کنند که مواد غذایی کنسروی مواد نگهدارنده دارد، کاملا اشتباه است. در واقع این محصولات نمی تواند مواد نگهدارنده داشته باشد.

وی درخصوص ارزش غذایی محصولات چیکا گفت: ما با این شیوه پخت تا ۹۳درصد ارزش مواد اولیه را حفظ می کنیم. بنابراین، از غذای خانگی هم به مراتب بهتر است؛ از طرف دیگر، ظروف pp سبب می شود ورود فلزات سنگین هم به داخل ظرف نباشد. درواقع، با استفاده از دیگ های دوجداره و نیم پز کردن مواد اولیه و انتقال به ظروف برای بسته بندی و انجام عملیات استرلیزاسیون توسط دستگاه اتوکلاو، کوشش می کنیم محصولی با بیش ترین کیفیت و بالاترین میزان ارزش غذایی در سبد کالایی مصرف کنندگان قرار گیرد.

وی درباره محصولات غیرگوشتی گفت: بخشی از غذاهای تولیدی ما که صادر می شود براساس ذائقه اهالی همان کشورها پخت می شود و بخشی هم مخصوص ایرانی هاست؛ مثل قیمه، فسنجان و دسرهای بدون گوشت و سمنو که در سه شیفت پخته می شود، خوراک لوبیا، قارچ و … . البته کشورهای عربی مانند کویت ذائقه ایرانی را پسندیده اند؛ با این وصف غذاهای عربی هم تولید و به آن کشورها صادر می کنیم.

مدیرعامل چیکا درخصوص تهیه غذای بیماران خاص و غذای کودک خاطرنشان کرد: واحد R&D ما با بهره گیری از یک تیم بسیار توانمند و علمی متشکل از مجرب ترین کارشناسان و متخصصان بین المللی در فناوری صنایع غذایی، تغذیه و میکروبیولوژی در سطح بسیار پیشرفته در حال فعالیت است و بالغ بر ۴ سال است که محصولات غذایی بیماران مرگ مغزی را تولید می کنیم. تولید این غذا که گاواژ نام دارد، در انحصار سه کشور آلمان، ژاپن و آمریکا بود؛ ولی ما توانستیم آن را تولید کنیم. در واقع، غذای PKU بدون پروتئین است. غذای کودک هم با برند مامیکا تا یکی دوماه آینده وارد بازار می شود.

وی در خصوص اینکه چرا محصولات تولیدی شما بدون گوشت است، تصریح کرد: این مشکل به خود ما مربوط است؛ زیرا تفاهمنامه مربوطه بین ما و کشورهای اروپایی و کشورهای آسیای میانه امضا نشده است. البته، پس از تحریم روسیه صادرات آبزیان به آنجا بدون مانع است که ما برای این موضوع یک پلن ویژه داریم.

شرکت چیکا سپاهان با اعتقاد راسخ به تحقیق و توسعه و تولیدات دانش بنیان و با به کارگیری تیم توانمند علمی متشکل از متخصصان صنایع غذایی، تغذیه و میکروبیولوژی در رتبه هایPHD و  همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی شهرک صنعتی استان اصفهان، دستاوردها و نوآوری های فنی  و تخصصی قابل توجهی را رقم زده است که برخی از آنها شامل موارد زیر است: تولید اولین سالاد الویه با ماندگاری سه ماه بدون مواد نگهدارنده و بدون نیاز به یخچال، تولید انواع سوپ، دسر، نوشیدنی و سالادهای آماده مصرف با تاریخ مصرف طولانی و بدون مواد نگهدارنده، تولید انواع غذای آماده  کودک به صورت غنی شده، تولید انواع سس های ماکارونی در ظروف لیوانیpp.، تولید غذاهای تغذیه امعایی برای بیماران مرگ مغزی و سوختگی و …  تولید انواع غذاهای شرقی، ایتالیایی، هندی، چینی و عربی برای مشتریان بین المللی، تولید انواع غذاهای بیمارستانی، غذاهای بیماران خاص مانند: سریلاکی، فنیل کتونوری ( P.K.U)، دیابتی و …، تأمین غذای بهداشتی حجاج ایرانی و غیرایرانی جهت کاروان های حج و زیارت، نوآوری و تحول تولید غذای استاندارد برای کیترینگ هواپیمایی های بین المللی، قطار و کشتی های مسافربری، راه اندازی نخستین رستوران های بدون سرآشپز  پرشیکا در دانشگاه های سراسری و آزاد کشور.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.