رییس کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان گفت: با توجه به امکانات بالقوه واحدهای تولیدی و به منظور تامین مایحتاج مردم، بانک ها باید نهایت سعی شان را بکنند تا نسبت به تامین نقدینگی واحدهای تولیدی اهتمام بیشتری ورزند.
غلامرضا اخوان فرید در گفت و گو با پایگاه خبری شاخص اقتصاد، دلیل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی را تحریم های ظالمانه آمریکا، وجود تورم و بی ثباتی نرخ ها در جامعه که قدرت ریسک پذیری را برای سرمایه گذاری ها کمتر کرده است، همچنین وجود تورم و کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی دانست.
وی ادامه داد: در این شرایط اگر بانک ها بتوانند نقدینگی واحدهای فعلی را تامین کنند نسبت به سرمایه گذاری های آتی در اولویت خواهد بود.
رییس کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان همچنین گفت: اختلافات قیمتی کالاهای خارجی با مشابه داخلی بخصوص از زمانی که نرخ ارز نسبت به سه سال قبل حدود چهار برابر شده است، این فرصت را برای تولید کنندگان داخلی فراهم آورده که با خلاء موجود کمبود کالاهای خارجی را در کشور با محصولات با کیفیت خودشان جبران کنند.
وی ادامه داد: این فرصت و شانس خوبی برای تولید کنندگان داخلی است تا در آینده مردم نسبت به محصولات آنها رغبت بیشتری نشان دهند و حتی در شرایطی که ورود کالاهای خارجی آزاد شود، بتوانند سهم خودشان را در بازار داخلی حفظ کنند.
اخوان فرید همچنین به مقایسه کسب و کار ایران با دیگر کشورهای جهان پرداخت و افزود: در سال ۲۰۱۹ از نظر کسب و کار ما رتبه ۱۲۸ را داشتیم که پیش بینی شود ما رتبه بالاتری را در سال جاری کسب کنیم، به این دلیل که از نظر رشد جایگاه ما پایین آمده اما در کسب و کار بالاتر آمده ایم و به رتبه ۱۲۷ رسید ایم.
وی اختلافات ارزی و رغبت به تولیدات بیشتردر زمینه؛ فولاد، پوشاک، صنایع شیمیایی را دلیل این اعلام کرد.