رئیس اتحادیه فرش دستباف روستایی اصفهان با اشاره به اهمیت و جایگاه فرش دستباف ایرانی، گفت: ارزش صادرات هر متر مربع این صنعت، معادل یک بشکه نفت خام است که متاسفانه ما از این موضوع غافل هستیم و باید بیش از پیش به این مساله توجه داشته باشیم.
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد، علی شهبازی در نود و دومین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان افزود: معتقدیم در تخصیص اعتبارات، حقوق بافندگان فرش دستباف استان تضییع شده است.
وی همچنین گفت: ۱۹ هزار بافنده فرش اینک هیچ گونه پوشش بیمه ای ندارند؛ در حالی که پیش از این ۶۷ هزار نفر پوشش بیمه ای داشتند؛ اما اینک این تعداد به ۲۴ هزار نفر تقلیل یافته است.
شهبازی با بیان این که ۲۷۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان دارای کد شناسه هستند، گفت: معتقدیم بیش از این رقم بافنده فرش بدون کد شناسه داریم.
وی افزود: استان اصفهان متنوع ترین استان در تولید فرش دستباف است که در سالهای اخیر توانسته چند برند فرش از جمله فرش اصفهان، نایین و کاشان را در جهان و همچنین فرش یلمه علی آباد، فرش دهاقان و فرش جوشقان را نیز به ثبت ملی برساند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف روستایی اصفهان تصریح کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد استان های کشور درگیر مساله فرش هستند که استان اصفهان جزو رتبه های نخست در تولید فرش دستباف است.
وی شرایط فرش را نامطلوب دانست و گفت: عوامل زیادی فرش دستباف را به این وضعیت رسانده است که ابتدا نگاه مسئولان به این صنعت باید تغییر کند.
۳۰ واحد فرآوری دارای مجوز در کاشان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کاشان نیز در این جلسه گفت: ۳۰ واحد فرآوری دارای مجوز در کاشان داریم که تنها ۲ واحد از این تعداد فعال است.
محمود تولایی پیش بینی کرد؛ شرایط فرش به واسطه آن که درآمد سرانه کشور افت کرده است، روبه بهبودی باشد و این شرایط نیز ایجاب می کند که بافنده ما نیز به سه برابر کنونی افزایش یابد و در این شرایط نیز باید بستر را برای بافندگان فرش فراهم کنیم.
وی در خاتمه گفت: ۵۰ تا ۶۰ درصد مواد اولیه فرش کاشان وارداتی است.
ایرج موفق، رئیس سازمان صمت استان اصفهان نیز گفت: در چهار ماه نخست امسال افزون بر ۸۴ هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید شده است.
وی تصریح کرد: بافندگان فرش دستباف استان در ۱۸۰ کارگاه وابسته به صنعت فرش فعالیت دارند.