استارت آپ ها جایگزین کسب و کارهای سنتی

نوید ادریس، فعال زیست بوم و کارآفرینی

سیاستمداران و اقتصاد دانان دنیا فهمیده اند که شیوع ویروس کرونا سوای از سیل، زلزله، جنگ نظامی و یا سایبری و یا دیگر بلایای طبیعی است، این ویروس اقتصاد، سیاست، فرهنگ و زندگی مردم را درگیر کرده و بیشترین آسیب را هم به اقتصاد زده است.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، موسسه بین المللی “اکسنت چیر” به تازگی در تحقیقی اعلام کرده که ۷۱ درصد بنگاه های اقتصادی در یکصد کشور جهان، برنامه ای برای مقابله با شیوع ویروس کرونا نداشته اند و تنها ۷ درصد اقدام عملکردی در رابطه با کووید – ۱۹ داشته که با این دیدگاه شرایط خوبی برای اقتصاد و کسب و کارهای سنتی در دنیا وجود ندارد.

بنگاه های اقتصادی در این شرایط ناچارا باید روش های سنتی را به نوین تغییر دهند.

همچنین بانک جهانی عنوان کرده که تاثیرشیوع ویروس کرونا ۴.۹ درصد رشد منفی داشته که این هم شرایط خوبی برای اقتصاد دنیا نیست.

اما در شرایط کنونی کسب و کارهای نوپا، پیشرو و جایگزین مناسبی می توانند برای کسب و کارهای سنتی باشند و اگر با دید مثبت بخواهیم به آن نگاه کنیم، شهرداری اصفهان فرهنگسرای مجازی را راه اندازی کرد و قرار است که نمایشگاه اینوتکس هم بصورت مجازی برگزار شود که امید است مورد استقبال قرار گیرد، ضمن آن که رییس جمهوری از راه اندازی بازار ویژه استارت آپ ها در آینده نزدیک خبر داده که این هم جای امیدواری دارد.

همچنین حضور کسب و کارها در شبکه های اجتماعی حاکی از آن است که اینستاگرام با ۵۸.۲۸ ، تلگرام ۱۱.۴۲، فیسبوک ۹.۵۳، لینوکس ۶.۷۴، توییتر۴.۹۶، آپارات ۳.۲۷ و بله ۱.۰۹ درصد سهم داشته اند.

در همین حال محصولات شیمیایی و پتروشیمی، صنایع غذایی و آشامیدنی، وسایل ارتباطی و تجهیزات پزشکی و ICT  جزو صنایع پیشران و آسیب پذیر در عصر کرونا هستند که با چالش تامین مواد و قطعات، انسداد کانال های تامین مالی، سرکوب قیمت و مساله قیمت گذاری مواجه هستند.

همچنین تلاش برای عمق بخشی به بازار سرمایه پنجره واحد بخش خصوصی به بازار سرمایه با همکاری اتاق ایران، ایجاد صندوق های جسورانه خصوصی در فرابورس و حوزه های ICT، گردشگری و صنایع غذایی می تواند راهگشای حل مشکلات اقتصادی گریبانگیر جامعه در شرایط کنونی باشد.

فعالیت در فضای نوکارآفرین چگونه است؟

سرعت رشد سریع فرآیندها: در نوکارآفرین، بسرعت در کارتان رشد می‌کنید و ممکن است بسیار زود موفقیت‌هایی را تجربه کنید. در چنین محیط‌هایی همه چیز را یکباره یاد می‌گیرید. با انبوهی از مسوولیت‌ها مواجه خواهید شد و بسیار پیش خواهد آمد که خارج از شرح شغلی تان کار کنید. درباره انواع مشکلات و نحوه اجتناب از آن‌ها می‌آموزید و یاد می‌گیرید که چگونه در کمترین زمان تصمیمات هوشمندانه اتخاذ کنید. بطور مثال می‌توان به مجموعه ایرپلن تیکت اشاره نمود، مجموعه‌ای که بسرعت توسط جوانی با حداقل امکانات رشد کرد.

استفاده از تمام ظرفیت؛ در این فضاهای نوکارآفرین معمولا ساختار مجموعه به صورت شبکه ای چیدمان می شود. بنابراین برای رشد نیاز به استفاده از حداکثری ظرفیت افراد است. با این کار در مجموعه مهارت‌های اصلی خود را بکار می‌گیرید و آن‌ها را به‌صورت امیدوارانه بطور سریع و کارآمد در سراسر شرکت اعمال می‌کنید. البته اگر این کار را بخوبی انجام دهید.

مرکز خلاقیت؛ یکی از اصول حل مشکل در فضای نوکارآفرین، استفاده از راه حل‌های خلاقانه برای رسیدن به راه حل ها است و این مورد با سبک شبکه ای این ساختار بسیار راحت تر مهیا خواهد شد و باعث خواهد شد افراد بطور مداوم برای حل بهتر و کارآمدتر مشکلات انگیزه داشته باشند. این میل، خلاقیت را بوجود می‌آورد. انگیزه حل مشکلات به شما الهام می‌دهد که بخواهید بهتر عمل کنید. امروزه می‌بینیم که مجموعه مستربلیط در اصفهان همپای مجموعه‌های ملی در حال رشد و ایجاد بستری برای توسعه ایده‌های خلاق در کنار برد خود نموده است.

خارج از اصول اداری رایج: استارت‌آپ‌ها عموما از مشاغل شرکتی جو راحت‌تری دارند. آداب سخت‌گیرانه و محدودیت‌ها نسبتا کم است و همه چشم‌اندازی یکسان دارند. حتی فضای دور کاری براحتی در این مجموعه‌ها می‌تواند تعریف شود، شما امروزه در اکثر شتابدهنده ها و فضای کار اشتراکی چند نمونه مختلفی از استارتاپ‌های گردشگری را می‌توانید مشاهده نمایید مانند استارتاپ تپ پرشیا.

اگر بخواهم نتیجه گیری بکنم، کسب و کارهای نوکارآفرین امروز، سنتی فردا هستند؛ اما لزوما نوکارآفرینی خودشان را از دست نمی‌دهند بشرط این‌که همواره با توجه به پارادایم‌های مدیریتی بتوانند با ایجاد ارزش جدید در رقابت‌های نو حضور داشته باشند. پس بنابراین ایجاد روال‌ها و فرآیندها، اموزش و برند مطلوب در جهت فعالیت پرسنل و گسترش شبکه‌های حرفه‌ای می تواند در کنار ارزش نو به کسب و کار ویژه مبدل گردد.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22440

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها