افت صادرات فولاد به دلیل کنترل دستوری عرضه و تقاضا

بهادر احرامیان، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد که وضع عوارض، منوط کردن صدور مجوز صادرات به عرضه اجباری در بورس، قیمت‌گذاری‌های ارزی و سخت‌گیری بر فولادسازان برای فروش ارز با قیمت‌های پایین‌تر در کاهش صادرات محصولات این حوزه اثر داشته است.

بر اساس اطلاعاتی که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به تازگی از آمار صادرات فولادی‌ها در سال۱۴۰۱ منتشر کرده، صادرات کل مقاطع طویل فولادی و شمش فولاد کمترین میزان افت و صادرات آهن اسفنجی بیشترین میزان کاهش صادرات را نسبت به آمار صادراتی در سال ۱۴۰۰ رقم زده است.

این داده‌ها که در اختیار ایسنا قرار گرفته، نشان ‌می‌دهد که در مجموع حدود ۱۴ میلیون و ۶۴۰ هزار تن انواع اقلام فولادی شامل شمش، محصولات و مقاطع فولادی و آهن اسفنجی صادر شده که نسبت به میزان صادرات صورت گرفته در مدت مشابه سال ۱۴۰۰، افت چهار تا ۱۸ درصدی رخ داده است.

در میان این اقلام، صادرات آهن اسفنجی بیشترین کاهش را تجربه کرده و از یک میلیون و ۵۵ هزار تن در مجموع سال ۱۴۰۰ به ۸۶۴ هزار تن در سال ۱۴۰۱ رسیده است که مقایسه این ارقام از کاهش ۱۸ درصدی صادرات آهن اسفنجی حکایت دارد.

بهادر احرامیان، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، ضمن تحلیل این آمار توضیح داد: به‌طور طبیعی، مقدار زیادی از ظرفیت‌سازی‌های صورت گرفته باید به چرخه تولید بیاید تا آمار تولید و صادرات افزایش پیدا کند؛ این فرآیند در سال گذشته، اسباب افزایش تولید را فراهم کرد اما این افزایش تولید به افزایش صادرات منجر نشد. چنانکه آمارها نشان می‌دهد کاهش ۴ تا ۱۸درصدی صادرات فولاد در سال گذشته، در شرایطی است باید به میزان حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد رشد صادرت رقم ‌می‌خورد. البته اگر بخواهم این ارقام را تفسیر کنم، عقب‌ماندگی واقعی کشور در حوزه صادرات فولاد حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد است.

او با بیان اینکه این میزان کاهش در صادرات فولاد، ضربه بزرگی به تولید، سرمایه‌گذاری و همچنین ارزآوری کشور وارد کرده است، ادامه داد: این تنزل در ارزش صادراتی، تنها به سیاستگذاری‌های اشتباه داخلی باز می‌گردد و باید تاکید کنم که به تحریم و سایر مسایل خارجی ارتباطی ندارد. مساله این است که دولت تصور می‌کند، می‌تواند از طریق کنترل عرضه و تقاضا تورم را تحت کنترل دربیاورد. در واقع، تورمی را که ناشی از رشد پایه پولی است،‌ از چشم تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان می‌بیند و به دلیل این نگرش غیرواقعی، راهکارهایی هم که برای جلوگیری افزایش سطح عمومی قیمت‌ها به کار می‌گیرد به نتیجه منتهی نمی‌شود و مشکلات دیگری را نیز ایجاد می‌کند.

احرامیان گفت: سیاست‌هایی چون وضع عوارض، منوط کردن صدور مجوز صادرات به عرضه اجباری در بورس، قیمت‌گذاری‌های ارزی و سخت‌گیری بر فولادسازان برای فروش ارز با قیمت‌های پایین‌تر، کاهش صادرات محصولات فولادی در سال گذشته را در پی داشته است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=39123

اخبار مرتبط:

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها