اقتصاد ایران و تحولات آمریکا

اقتصاد ایران در چهار دهه از انقلاب اسلامی ایران همواره فراز و نشیب های فراوانی را به دنبال تحریم های یکجانبه و چندجانبه آمریکا و متحدانش در منطقه و جهان تجربه کرده است، تجربه گرانسنگی که منجر به رشد و بالندگی اقتصادی ما طی این مدت به دست متخصصان داخلی کشور شد و همین مساله اقتصاد ما را قبل از وابستگی به عوامل خارجی به دانش و توان داخلی متکی کرده است.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، سیاست های خصمانه و غیرانسانی آمریکا طی این مدت، اقتصاد ایران را در صنعت دارویی، غذایی، نساجی، پتروشیمی، آلومینیوم و صنایع سنگین و سبک جزو اقتصادهای برتر و مطرح دنیا درآورد و همین مساله ما را به ظرفیت های داخلی برای ثبات اقتصادی فارغ از تحولات سیاسی اخیر در آمریکا بیش از پیش امیدوار می کند.

اما تحولات اقتصادی و سیاسی آمریکا همواره یک سمت و سو آن هم منافع خودشان و رژیم صهیونیستی را داشته است و این مساله همواره از سوی سردمداران آمریکا مطرح بوده و هست، اما نکته قابل توجه آن روشن شدن تکلیف فعالان اقتصادی و مردم با این موضوع است که انتخاب بایدن و رفتن ترامپ حداقل تاثیر چندانی بر اقتصاد ندارد.

منکر این مساله هم نیستیم که آمریکا یکی از کشورهای بزرگ اقتصادی و تاثیرگذار در جهان است، اما به اینکه تحولات آمریکا راه نجاتی برای اقتصاد ما باشد نیز اعتقادی نداریم، زیرا تجربه به ما ثابت کرده که سیاست های آمریکا در قبال ایران در اتاق فکری از پیش تعیین شده توسط روسای جمهوری آنها اجرا می شود.

ایران همواره مشکلات فراوانی را با آمریکا از جمله بلوکه شدن منابع ارزی، تحریم موسسات مالی و پولی، بحث غذا و دارو و … داشته و اینها را بهانه و مستمسکی برای فشار حداکثری بر ایران قرار داده است، این موضوع نیز در اتاق فکر آنان و پژوهشکده های این کشور سیاست گذاری می شود و موجب سلب اعتماد ملت ایران به آمریکا و سیاست های آنان شده است.

در همین حال کارشناسان اقتصادی بر این باورند که روسای جمهوری آمریکا بر روی یک خط مقابله با ایران و با ابزار فشارهای اقتصادی حرکت کرده و می کنند. روی کار آمدن “بایدن” نیز چندان تفاوتی در عمل بر اقتصاد ما نخواهد گذاشت ضمن آنکه نباید بگذاریم که سیاست های خصمانه آمریکایی ها در ایران و منطقه اجرا شود.

موضع‌گیری پیش از انتخابات بایدن، نیز موید این نکته است که تغییر چندانی در رفتار و سیاست‌های آنان رخ نخواهد داد، مگر این که در اتاق های فکر آنان تغییرات جدی رخ دهد که با وجود لابی های صهیونیستی این نیز چندان امیدوار کننده نیست.

اما اینکه بایدن به دنبال آن باشد تا موفقیت هایی را که ترامپ در ایران و در منطقه بدست نیاورد نیز دور از ذهن نیست، چه بسا دموکرات ها در صدد آن برخواهند آمد تا ناکارآمدی ترامپ و جمهوریخواهان را به رخ بکشانند.

برهمین اساس باور داریم که فارغ از تحولات سیاسی و تغییرات در آمریکا، بیش از هر چیزی به اقتصاد داخلی و دانش بنیان، با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی بیش از هر چیز دیگری اعتماد داشته و داریم.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=24645

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها