معاونت امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران با هدف تقسیم کار ملی و ممانعت از موازی کاری در حوزه امور بین الملل و تفویض اختیارات و وظایف خود برای توسعه تجارت با کشورهای هدف و کمک به افزایش صادرات غیر نفتی به بازارهای جهانی، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی اصفهان را در سال ۹۸ به عنوان اتاق معین کشور پرتغال انتخاب کرد.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، واحد بازاریابی و روابط بین الملل اتاق بازرگانی اصفهان کارتحقیقات و شناسایی بازار تجاری کشور پرتغال را پس از این انتخاب آغاز و با برگزاری جلسه های مختلف برای دسترسی به منابع اطلاعاتی دقیق و به روز، درخواست اطلاعات و آمار تخصصی را ازسازمان توسعه تجارت، وزارت امور خارجه ایران و اتاق بازرگانی ایران نمود.
این واحد با همکاری واحد بررسی های اقتصادی، کالاهای دارای مزیت صادراتی و وارداتی پرتغال و استان اصفهان را تهیه و دسته بندی کالاهای صادراتی اولویت بندی شده را براساس ماهیت محصولات و فعالیت اعضای اتاق بازرگانی اصفهان مشخص کرد.
واحد بازاریابی و روابط بین الملل زمینه های سرمایه گذاری مشترک، قوانین و مقررات سرمایه گذاری خارجی، گمرکی، ثبت شرکت، انعقاد قرارداد بین المللی و سیستم بانکی، مالیاتی و بیمه کشور پرتغال را پس ازبررسی، اطلاعات تخصصی به دست آمده را با استفاده از تحلیل ها و الگوهای آماری دقیق و به روز برای شناخت بهتر بازار بررسی نمود، سپس ساختار اجتماعی و عوامل تاثیرگذار بر فعالیت های تجاری مشترک دو کشورتحلیل و محتوای اطلاعات به دست آمده را در غالب بروشور کشور پرتغال گردآوری نمود.
واحد بازاریابی و روابط بین الملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز اطلاعات تحلیلی و تخصصی به دست آمده را در غالب گزارش های فارسی و انگلیسی در پایگاه خبری و سایت اتاق بازرگانی اصفهان و در زیر شاخه کشور پرتغال در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، یک چهارم نیروی کار در پرتغال در بخش صنعت کار می کنند، در نتیجه صنعت به دومین بخش بزرگ اقتصاد تبدیل شده است.
صنایع عمده در پرتغال شامل؛ ماشین آلات، صنایع برق و الکترونیک، صنایع ساخت خودرو و کشتیسازی، قالب سازی تزریقی، صنایع پلاستیک و سرامیک، نساجی، صنایع کفش و چرم، پالایشگاه نفت، صنایع پتروشیمی و سیمان، نوشیدنی و صنایع غذایی، مبلمان، صنایع خمیر و کاغذ، چوب و چوب پنبه است.
همچنین در سال ۲۰۱۸، حمل و نقل کالاها در بنادر دریانوردی ملی پرتغال به ۹۰.۴ میلیون تن رسید ( ۳.۲ درصد کمتر از از سال قبل) که ۸۶ درصد آن حمل و نقل بین المللی بوده است.
استخراج معادن در پرتغال توسط وزارت اقتصاد پرتغال و اداره زمین شناسی و منابع انرژی تحت انستیتوی تحقیقاتی دولتی INETI تنظیم می شود. تولیدات معدن در پرتغال در ژوئن سال ۲۰۱۹ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵.۹۰ درصد افزایش یافته است . این کشور همچنان در بین بزرگترین تولیدکنندگان مس و مواد معدنی در اروپا قرار دارد و قلع، تنگستن و اورانیوم برخی دیگر از منابع معدنی آن هستند.