انتظارات شتابدهنده های صادراتی را بالانس کنیم

مشاور عالی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: ما باید در بحث شتابدهنده ها، انتظارات آنان را بالانس کنیم تا هم تاجر موفقی شوند و هم در آینده از انتظارات بی جا جلوگیری شود.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، علی کرباسی زاده در نشست اعضای شورای راهبردی و منتورهای شتابدهنده صادراتی در محل اتاق بازرگانی اصفهان تاکید کرد: در سرای نوآوری، سرای رشد و دانشگاهها سه هدفگذاری کلیدی انجام شده که این طرح ها در قالب طرح پویش، پایش و رویش با همکاری اتاق بازرگانی و دانشگاه نقاط حساس را هدف قرار داده است.

وی افزود: ما چهار میلیون نفر فارغ التحصیل بیکار در کشور داریم و سالانه ۷۰۰ هزار نفر به این تعداد اضافه می شود، در حالی که جذب نیروی کار ما سالانه به طور میانگین ۲۵۰ هزار نفر است و این به معنای آن است که به اندازه تربیت نیروی کار، اشتغال ایجاد نمی کنیم.

وی تاکید کرد: برخی مراکز اقتصادی ما به دنبال جذب نیروی کار متخصص هستند، اما نیرو بر مبنای نیاز ما تربیت نشده که این یک معضل در بخش اقتصاد است.

مشاور عالی اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: در طرح پویش پیشتازی بین اتاق اصفهان و دانشگاه تفاهم نامه ای منعقد شده تا در طول هفته، دانشجو ۲ روز در واحد اقتصادی به صورت عملی و ۲ روز در دانشگاه برای کاربردی شدن رشته ها، به تحصیل بپردازد، در بخش پایش نیز ساماندهی پایان نامه های دانشگاهی با همکاری دانشگاه و صنعت دنبال می شود و در بخش رویش نیز دانش بنیان ها و دانشگاه ها به هر ترتیبی که بر روی طرح های علمی کار کرده یا به دلیل نبود بازاریابی مناسب در کتابخانه ها خاک می خورد، در این طرح با نظامی که طراحی شده با همکاری و مشارکت بخش خصوصی این طرح ها برای حل مشکلات اقتصادی، مورد استفاده قرار گیرد.

دانشگاه نتوانسته دردهای اقتصادی را ریشه یابی و حل کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان نیز گفت: ما تاکنون نتوانسته ایم دردهای اقتصاد کشور را ریشه یابی و حل کنیم، از این رو این دانشگاه ماموریت دارد تا در کنار اتاق بازرگانی بتواند بخشی از مشکلات را حل کند.

پیام نجفی تصریح کرد: دانشگاه و صنعت ادبیات متفاوتی دارند و باید با برخی اتفاق های مهم اینها برای رفع موانع و مشکلات بخش صنعت در کنار هم قرار گیرند.

وی ادامه داد: بخش صنعت اعتقاد دارد که فارغ التحصیلان دانشگاهی برای صنعت کاربرد ندارند، از این رو بر آن شدیم تا پایان نامه های دانشجویان را در کنار صنعت به پایان برسانیم تا رشته های دانشگاهی کاربردی تر شود.

نجفی ابراز امیدواری کرد تا مدل های آموزشی که در شتابدهنده های صادراتی آغاز شده است، جدی تر گرفته شود تا با کمک دانشگاه و صنعت بتوان نیروها را آموزش داد.

مراکز اطلاعی از برنامه ها و کارهای خود ندارند

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: آموزش نسل آینده در مرکز کسب و کار در حال انجام است که امیدواریم خروجی خوبی داشته باشد.

فرشته امینی تصریح کرد: شرکت ها در حال برنامه ریزی برای ورود به شتابدهنده ها و جوانان برای فراگیری صادرات هستند و امیدوارم این نقطه قوت و ایده خوب این دوره از اتاق، به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود.

وی ادامه داد: باید بپذیریم که در کنار این آموزش ها باید بسترهایی مانند استانداردسازی آموزش و فراهم آوردن بسترهایی برای توانمند سازی افراد ایجاد شود.

وی همچنین نقاط ضعف اتاق را در بی اطلاعی از اتفاقاتی دانست که بگفته وی مراکز اطلاعی از خدمات و کارهای یکدیگر ندارند.

جبارزارع مدیرعامل همگام خودرو نیز گفت: تمرکز بر روی کارهایی که از اولویت بالاتری برخوردار است، باید در دستور کار باشد تا بتوان به موفقیت دست یافت.

مجید امیدی مشاور اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست، ایده شتابدهنده صادراتی در این دوره از اتاق را به مانند بذری دانست که با پرورش آن به درختی تنومند تبدیل خواهد شد.

وی افزود: فهم اقتصاد امروز و آینده، نیازمند کار پژوهشی است، زیرا در این صورت است که به هدف نهایی می رسد.

امیدی گفت: باید بیش از گذشته برای آینده اقتصاد استان وقت گذاشت تا در آینده به این ایده و فکر ببالند.

وی همچنین افزود: پایگاه خبری شاخص اقتصاد نیز در راستای این ایده ها ایجاد شد تا براساس رسالت اصلی خودش به عنوان پایگاهی علمی، پژوهشی  فعالیت کند و این پایگاه تخصصی نیازمند حمایت همه جانبه فعالان اقتصادی در بعد نظارتی، تولید و تحلیل محتوا است.

امیدی تاکید کرد: این پایگاه به دنبال رساندن ایده ها و نقطه نظرات فعالان اقتصادی به مسئولان و مطالبه گری در راستای اهداف کلان اتاق و در چارچوب قانون مطبوعات فعالیت خواهد کرد.

وی تاکید کرد: برگزاری میزگردهای علمی و پژوهشی، رسالت اصلی این پایگاه خبری – تحلیلی است.

بهنام ایراهیمی مدیر مرکز بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: ما برای اعضا، راهبرد مشخص کرده ایم تا آنها بتوانند در یک فرآیند صادراتی فعالیت کنند.

وی گفت: ما با آسیب شناسی و فعالیت های مغفول در بحث صادرات به دنبال رفع معضلاتی از طریق آموزش شتابدهنده ها هستیم، از این رو معتقدم شتابدهنده ها حرکتی مثبتی برای اقتصاد استان است.

احسان شهیر مدیر مرکز کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: اولین نشست تخصصی اعضای شورای راهبردی اتاق بازرگانی اصفهان با حضور منتورهای صادراتی و شتابدهنده ها و شورای راهبردی به بررسی و راهبری برای آینده اتاق، تشکیل شده است.

آشنایی با نحوه صادرات، تقویت نقطه اتصال با صنعت در بین شتابدهنده ها، دخالت دادن بنگاه های اقتصادی بزرگ با شتابدهنده ها، فرآیند مدار بودن آموزش ها، کمبود منتور و پشتیبان برای شتابدهنده ها از جمله مسائل مطرح اعضای شورای راهبردی اتاق بازرگانی اصفهان و منتورهای صادراتی استان در این نشست بود.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=23585

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها