بازار سهام راهی جز صعود ندارد

افزایش شاخص ها در بازار بورس به دنبال هیجانات ناشی از ورود سرمایه گذاران خرد به این بازار در اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری و به دنبال آن افت بازار در پی سخنان ضد و نقیض مسئولان طی ۲ ماه اخیر، ارزش سهام در این بازار را تا حدود ۶۰ درصد کاهشی کرد و موجب خروج بخش عمده ای از سرمایه ها و نگرانی سرمایه گذاران از این بازار آشفته شد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد، رشد شاخص ها و روند صعودی بی وقفه بازار بورس تا اواخر تیر و اوایل مرداد امسال را هم باید دلیلی بر بیماری و غیرطبیعی بودن و البته بروز هیجان بازار دانست.

در همین حال کشمکش وزارت اقتصاد و نفت بر سر عرضه پالایش یکم، خرید دستوری حقوقی‌ها، تغییر ساعت معاملاتی، ممنوعیت معاملات الگوریتمی، ممنوعیت نوسان‌گیری روزانه، تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار، لغو ممنوعیت سرمایه‌گذاری بانک‌ها در بورس و اظهارنظرهای غیرکارشناسانه بهارستان‌نشینان و جنجال‌آفرینی آنان برای طرح مالیات بر عایدی بازار سرمایه و اخبار تایید نشده درباره عرضه نفت در بورس؛ تصمیم‌های خلق‌الساعه‌ای بود تا آرامش به بازار سرمایه بازگردد، اما نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادی سرمایه گذاران این بازار و خروج از این آشفته بازار در پی نداشت.

همچنین نگرانی در بازار بورس تا آنجا پیش رفت که مجلس، سازمان بورس و دیگر نهادهای متولی به این موضوع ورود پیدا کردند تا شاید راه چاره ای برای آن بیایند که البته آنها هم ره به جایی نبردند و بازار سهام همچنان به سیر نزولی اش ادامه داد.

به همین علت، میلیون ها نفر از سرمایه گذاران خردی که با ورود و خروج زودهنگام و البته هیجانی در این بازار به دنبال راهی برای حفظ ارزش پول خود بودند، به دلیل سخنان نسنجیده و دور از واقعیت برخی مسئولان، ارزش سهام خود را از دست دادند و بذر بی اعتمادی از این بازار بورس در دل آنها کاشته شد که این هم خود تبعاتی را برای کل جامعه به دنبال داشت.

رونق دوباره و بازگشت اعتماد به این بازار به پندار کارشناسان، نیازمند زمان است، که البته طبق پیش بینی ها از اواخر مهر یا آبان ماه احتمالا شاهد رونق دوباره بازار سرمایه خواهیم بود.

براساس داده های اطلاعاتی و تحلیل های کارشناسان به نظر می رسد با این روند، اکنون زمان آن رسیده که بازار سهام کم کم روند صعودی خودش را پیدا کند؛ زیرا در شرایط کنونی کشور که دیگر بازارها برای سرمایه گذاری، چندان سودمند به نظر نمی رسد و از سویی برای حفظ ارزش پول و سرمایه؛ سپرده بانکی نیز به علت برابر نبودن نرخ بهره با نرخ تورم، چندان به صرفه نیست؛ راهی جز وارد کردن نقدینگی به بازار بورس نیست.

همچنین با ملاحظه شرایط کلان حاکم براقتصاد، این نتیجه گرفته می شود که بازار سرمایه از شرایط بهتری به نسبت دیگر بازارها برخوردار است؛ زیرا بازار سرمایه دلار محور است و با صعود نرخ دلار، شاهد بالا رفتن ارزش جایگزینی در این بازار خواهیم بود.

برخی گمانه زنی ها نیز مؤید آن است که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بازار سهام دوباره صعودی خواهد شد؛ اما کارشناسان اقتصادی انتشار گزارش شرکت های صادر کننده را دلیل جذابیت اکثر سهام اصلاح شده و بهبود روند معاملات بورس می دانند که این هم نکته قابل تاملی است؛ زیرا برخی از سرمایه گذاران پرریسک قبل از انتخابات به بازار بورس وارد می شوند و برخی نیز در انتظار نتایج خواهند ماند که این هم بر رونق و یا افت بازار بورس بی اثر نیست.

در همین حال، برخی کارشناسان معتقدند؛ بازار سرمایه ای  که مسئولان آرزوی رشد شاخص ها از ۱۰۰ هزار به ۳۰۰ هزار و بیشتر را داشتند، نباید با حرف های نسنجیده برخی مسئولان و نیز هیجانی نمودن آن به یکباره از بین ببرند؛ زیرا این بازار به نسبت دیگر بازارها مانند سکه و طلا که هزینه هایی همچون نگهداری و پرداخت مالیات را به همراه دارد، گزینه مناسب تری برای حفظ ارزش سرمایه ملی و مردم است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=23629

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها