مشاور وزیر نفت در امور اجتماعی با بیان این که ما باید از مسئولیت اجتماعی دکوراسیونی پرهیز کنیم و به سمت مسئولیت نهادی برویم، گفت: در شرایط کنونی بحران کرونا اگر قرار باشد کاری صورت گیرد، باید قبل از وقوع حادثه انجام شود.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی شاخص اقتصاد، امیر طالبیان در نشست وبینار مسئولیت اجتماعی شرکت ها در دوران کرونا با همکاری کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران و اتاق بازرگانی اصفهان افزود: ما اگر قبل از کرونا روی ساختارها کار کرده باشیم، می توانیم با این ویروس مقابله کنیم.
وی گفت: در گفتار برخی اندیشمندان پنج پیام شامل؛ فقدان رهبری جهانی، تقویت بنیان های اساسی زندگی بشر، برخورد یکسان ویروس کرونا با همه، داوری و صلاحیت دولت ها با شیوع ویروس کرونا و بازبینی در مسئولیت اجتماعی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.
طالبیان همچنین افزود: در وزارت نفت ما پنج راهبرد را با شیوع ویروس کرونا تعریف کردیم تا بدانیم مسئولیت اجتماعی چیست و این که یکطرفه، خیرخواهانه، موردی و اجباری نیست. این راهبردها شامل: مفهوم سازی؛ حقوق ذینفعان و مفهومی به نام رفاه اجتماعی که در دنیا کسی پاسخگوی آن نیست و باید جایگزین شود؛ توسعه ناقص بدتر از توسعه نیافتگی است و نهادسازی و قرار گرفتن توانمندسازی در دستور کار.
کرونا نقش مسئولیت اجتماعی را پررنگ تر کرده است
رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست گفت: کرونا تجربه تلخی برای بشریت است و این میهمان ناخوانده با ما خواهد بود؛ ضمن آنکه بازسازی و همسان سازی برای مقابله با این پدیده شوم در کمیسیون مسئولیت اجتماعی یک ضرورت است.
مسعود بنابیان افزود: اقداماتی باید در حاکمیت شرکتی انجام دهیم و با مسئولیت پذیری خود با این تجربه تلخ در حوزه کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی در قبال جامعه مواجه شویم.
وی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا بسیاری از شغل ها از بین رفته است و دولت نیز توان آن را ندارد تا آنها را به لحاظ مالی جبران کند که این موضوع نقش آحاد جامعه را پررنگ تر می کند.
حاکمیت شرکتی زمینه ساز مسئولیت اجتماعی است
مسئول کمیته حاکمیت شرکتی اتاق ایران نیز در این نشست گفت: ما در جوامعی که توانستیم بهتر با موضوع کرونا مقابله کنیم و به مسئولیت اجتماعی خودمان بهتر عمل کنیم، حاکمیت شرکتی محدودتری در آن جوامع وجود داشته است.
محمود عبادی افزود: حاکمیت شرکتی زمینه ساز مسئولیت اجتماعی است و آن روح و خونی است که باید در رگ های سازمانی جاری شود تا به وظیفه خودش به درستی عمل کند.
وی ادامه داد: اگر فضایی در جامعه ایجاد شود و مسئولیت اجتماعی تکلیف و وظیفه قانونی شود، بهتر به آن عمل خواهد شد.
وی تاکید کرد: ما باید در این شرایط به توسعه مفهوم و حاکمیت شرکتی کمک کنیم و اینک ظرفیت خوبی در اتاق داریم برای آنکه بتوانیم حاکمیت مسئولیت شرکتی را آموزش بدهیم؛ زیرا مسئولیت اجتماعی لطف نیست؛ بلکه وظیفه ای قانونی است.
زنان بیشتر از مردان در معرض آسیب کرونا قرار دارند
دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی نیز با موضوع “چالش های زنان شاغل در دوران کرونا” گفت: طبق تحقیقات انجام شده، زنان به خاطر نقش های مختلف اجتماعی، بیشتر از مردان در معرض آسیب این ویروس قرار دارند.
تهمینه شاوردی افزود: با وجودی که زنان شاغل به نسبت مردان کمتر هستند، اما ۶۲ درصد مبتلایان به کرونا را زنان تشکیل می دهند.
وی عدم نگهداری افراد مسن از نوه های خود، مسئولیت زنان از افراد خانواده در برابر کرونا، خرید روزانه توسط خانم ها، کار در منزل و ضد عفونی وسایل منزل، از دست دادن شغل به دلیل شرایط سازمان ها و بنگاه ها و تعدیل نیرو را از مشکلات مبتلابه زنان شاغل دانست.
شاوردی در خصوص پیامدها و آسیب های کرونا در خانواده ها نیز گفت: با وجود گذشت هفت ماه از شیوع ویروس کرونا، آمارها نشان می دهد که ۲ هزار ثبت طلاق طی این مدت نسبت به مشابه سال قبل بیش تر بوده است.
وی افزایش خشونت خانوادگی علیه زنان در جهان را ۳۰ درصد، فرانسه ۳۳، برزیل ۴۰، استرالیا در برخی مناطق تا ۷۰ درصد و در خانواده های شرقی و آسیایی مانند کره جنوبی و چین این رقم بیش تر بوده است.
شاوردی، عوارض روانی این ویروس شامل؛ بی اشتهایی، بی خوابی، اختلال در انجام کارهای روزمره و اداری و استرس در زنان را سه برابر مردان با شیوع ویروس کرونا دانست.
وی در خاتمه توصیه کرد؛ سازمان ها به مسئولیت اجتماعی خود در قبال زنان شاغل در خصوص کاهش ساعات کار اداری، اعطای مرخصی تشویقی و استحقاقی و اعطای تسهیلات، دورکاری و شیفت کاری و کاهش موقت ساعات کاری زنان بدون کاهش حقوق عمل کنند.