بررسی تحولات بازار سرمایه

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، بولتن بررسی مسائل روز اقتصادی در مهر ۱۳۹۹ را در قالب ۳ گزارش و به درخواست هیات رئیسه اتاق ایران، با تمرکز بر تحولات اخیر بازار سرمایه تدوین و منتشر کرده است. در این گزارش دلایل و آثار تحولات بازار سرمایه تحلیل و توصیه‌های سیاستی متناسب با آن ارائه شده است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد از اتاق ایران، آثار کوتاه‌مدت و بلندمدت تحولات بی‌سابقه بازار سرمایه و جایگاه اتاق ایران در شورای عالی بورس موجب شد تا نظرات طیفی از صاحب‌نظران و متخصصان درباره این موضوع اخذ شود.

تحولات بازار سرمایه در ماه‌های اخیر و به‌خصوص پس از آغاز سال ۱۳۹۹، به گواه تمامی شاخص‌های عملکردی بازار، بی‌سابقه است. این بازار که در گذشته نه‌چندان دور، بخشی کوچک و نسبتاً کم‌اهمیت از اقتصاد کشور را تشکیل می‌داد، هم‌اکنون به‌عنوان یک نیروی تعیین‌کننده در تحولات اقتصادی در نظر گرفته می‌شود.

عواملی نظیر افزایش قابل ‌توجه انتظارات تورمی و تلاش آحاد مردم برای حفظ قدرت خرید، محدود کردن سفته‌بازی در بازار ارز و طلا توسط بانک مرکزی، تشدید تحریم‌ها و محدودیت‌های ارزی دولت، تبلیغات و اعلام حمایت‌های مستمر دولت از بازار سرمایه و کاهش معاملات در بازارهای فیزیکی به‌واسطه شیوع کرونا، ریشه‌های اصلی تحولات بازار سرمایه تا خردادماه بوده اند.

سهم بازار سرمایه از نظام تأمین مالی در کشور از ۱۰ درصد در ۱۰ سال منتهی به سال ۹۷ به ۱۵% در سال ۹۸ افزایش یافته است. این رقم، فاصله قابل‌توجهی با ظرفیت‌های تامین مالی در بازار سرمایه کشور (وجود ظرفیت ۳۰ درصدی) دارد.

کندی و زمان‌بر بودن فرآیند اخذ مجوز ورود به بورس و یا افزایش سرمایه، از موانع اصلی بهره‌برداری بخش خصوصی از ظرفیت‌های تامین مالی سرمایه‌ای ایجادشده در این بازار است.

در بازار بدهی نیز فرآیند دشوار، پرهزینه و زمان‌بر انتشار اوراق به دلیل وجود انحصار در شرکت‌های تأمین سرمایه و الزام به وجود ارکان متعدد نظیر ضامن و وثیقه از طرف نهاد ناظر، محدودیت‌های پیش روی توسعه تأمین مالی از طریق اوراق بدهی را تشکیل می‌دهند.

تامین مالی شرکتی توأم با اصلاح ترازنامه شرکت‌های خصوصی به‌ویژه شرکت‌های بزرگ و نیز اصلاح ساختار بودجه، از مهم‌ترین فرصت‌های ناشی از رونق در بازار سرمایه هستند.

متن کامل بولتن مسائل روز اقتصادی مهر ۱۳۹۹ با عنوان «بررسی تحولات اخیر بازار سرمایه و توصیه‌های اتاق ایران» را در فایل زیر  دریافت کنید.

۸

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=24440

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها