بسیاری از نرم افزارها قفل شکسته هستند

یک فعال اقتصادی اصفهان با بیان این که قانون کپی رایت اجرا نمی‌شود، گفت: نرم افزارها جایگاه واقعی خودشان را پیدا نکرده و بسیاری از نرم افزارها قفل شکسته هستند.

مهندس اطرج روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری شاخص اقتصاد در ادامه افزود: این درحالی است که نرم افزارها حاصل فکر چندساله یک تیم است و باید حقوق چنین افرادی رعایت شود.

کپی‌رایت به لحاظ حقوقی یک قانون بین‌المللی (یک کنوانسیون ) است. اسم کامل آن کنوانسیون برن برای حمایت از آثار ادبی و هنری است و در شهر برن سوئیس در ۵ دسامبر ۱۸۷۷ شکل گرفت. وظیفه‌اش حمایت از حق تکثیر و حق مولف است.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، هر قانون و قراردادی یک حوزه دارد. یعنی اگر شما به هر صورت تحت یک قانون باشید در حوزه همان قانون رفتار و کردار شما سنجیده می‌شود. و متاسفانه فعلا شما در ایران می‌توانید خلاف این قانون رفتار کنید و کسی حق شکایت، ادعا و یا دعوای حقوقی علیه شما را نخواهد داشت. به مشابه این که در خارج از ایران یکی از قوانین ایران را نقض کنید ولی شما در ایران مجرم نخواهید بود. این تعریف حقوقی قانونی است که در ایران آن را با نام کپی‌رایت می‌شناسیم. جالب است در متن این معاهده به‌صراحت ذکرشده اجرای این قانون به عهده اعضای آن و در حوزه اعضا است.

پس به لحاظ حقوقی شخصی که در ایران این قانون را به‌ظاهر نقض می‌کند در واقع آن را نقض نکرده، چرا که صاحب اثر می‌بایست به این موضوع دانش داشته و کپی‌رایت خود را بر اساس قوانین کشورهایی که عضو این معاهده نیستند به‌صورت مجزا ثبت نماید و در صورت الزام مجوزهای این کشورها را برای اثر خود دریافت نماید.

مدیرعامل شرکت الکترومیزان اندیشه (نوآوران) همچنین در خصوص دیگر مشکلات این شرکت افزود: با تحریم های سه دهه، ارتباط ما با صاحبان تکنولوژی قطع شده است. ما یک دهه با یک پارتنر کار می کردیم و او با یکی از صاحبان تکنولوژی ارتباط مستقیم داشت؛ اما از زمان تحریم فعالان این حرفه تنها از اینترنت استفاده می کنند. پس آنها نمی‌توانند به آن بلوغ مقتضی دست پیدا کنند. این معضل در چند سال اخیر حادتر شده و در دو سال اخیر به بحران منابع انسانی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: امروز مشکل اصلی ما کمبود نیروهای انسانی متخصص است. اکنون نسل جوان ما از اصفهان به تهران و از تهران به خارج از کشور مهاجرت می کنند و متاسفانه مشکل اصلی، کوچ شرکت های دانش بنیان است .پس ما با کمبود نیروی متخصص جوان مواجه هستیم.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=36707

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها