تأمین ۵۰ درصد بودجه جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی‌

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در حال حاضر 50 درصد بودجه جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی محقق می‌شود.

به گزارش شاخص اقتصاد به نقل از فارس، محمدهادی سبحانیان در اولین نشست خبری خود در جمع خبرنگاران و در آستانه فصل مالیات‌ستانی از مشاغل، اظهار داشت‌: نظام مالیاتی کشور نیازمند تحول از لحاظ تکالیف بودجه است که در حال حاضر ۵۰ درصد بودجه جاری کشور توسط درآمدهای مالیاتی کشور محقق می‌شود.

وی بر نقش عدالت‌محوری سازمان مالیاتی در گرفتن مالیات‌ها تأکید کرد و گفت: برای انجام وظایف قانونی خود راهبردهایی در پیش گرفتیم که با کمک ذی‌نفعان این امر و اجرای حاکمیت مالیات‌ستانی شفاف به سمت عدالت حرکت کنیم.

سبحانیان تأکید کرد: مالیات منحصر در سازمان مالیاتی نیست و باید همه اجزاء کمک کنند تا تحول اقتصادی صورت گیرد و از آن محل بتوانیم مالیات واقعی دریافت کنیم.

‌رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: با تقاطع‌گیری اطلاعات مالی و بانکی و مراودات بین افراد جامعه می‌توانیم با فرار مالیاتی مقابله کنیم و همچنین طبقه‌ای که به صورت غیرمولد و دلال شکل گرفته است با درآمدهای مالیاتی مقابله کنیم.

سبحانیان اظهار داشت: راهبرد اصلی ما تغییر موازنه در پرداخت مالیات‌ها به نفع تولید و به زیان بخش واسطه‌گری و دلالی است، اما متأسفانه برخی دلالان با نقاب‌ها و چهره‌های موجه با ما روبرو می‌شوند و برخی از صنوف و یا نهادها، عناوین مقدس را به عنوان سنگر قرار می‌دهند، ولی وقتی بررسی می‌کنیم فرارهای مالیاتی بزرگی مرتکب می‌شوند.

وی تأکید کرد: عزم سازمان امور مالیاتی مقابله جدی با شکل‌گیری طبقه دلال و فرار مالیاتی و حمایت از رونق تولید و مبارزه جدی با واسطه‌گری است.

سبحانیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی دیگر از وظایف ما تکریم مودیان مالیاتی است که باید به شبهات و ابهامات آنها به‌طور شفاف و روشن پاسخ دهیم. در این زمینه میزهای خدمت در اصناف و بازار برگزار شده است.

* پارسال با شناسایی فراریان مالیاتی ۱۸ میلیارد تومان مالیات وصول کردیم‌

سبحانیان گفت: سال گذشته ۱۸ هزار میلیارد تومان از فراریان مالیاتی وصول کردیم که عمده آن توسط اداره کل مبارزه با فرار مالیاتی تهران بود؛ در دو ماه امسال هم ۸ هزار میلیارد تومان وصول از فرار مالیاتی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: عمده موارد فرار مالیاتی در قالب گزارش‌های مردمی و سوت‌زنی انجام می‌شود اما با شناسایی فرآیندها و گلوگاه‌های مختلف می‌توانیم موارد مهم فرار مالیاتی را شناسایی کنیم که یکی از این گلوگاه‌ها شرکت‌های صوری و فاکتورهای غیرواقعی است. در این زمینه برخی شرکت‌ها در بیش از ۲۰۰ رسته فاکتور صادر می‌کنند در حالی که هیچ فعالیتی در کشور نداریم که بتواند در ۲۰۰ رسته مختلف فعالیت کند، یعنی برخی شرکت‌ها از شیرمرغ تا جان آدمیزان فاکتور صادر کرده‌اند که همه آن کاغذی و صوری است.

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: ما با تهاترگیری داده‌ها از قبیل داده‌های بانکی، بارنامه‌ها و مبدأ و مقصد فاکتورها موارد فرار مالیاتی را شناسایی می‌کنیم و این شرکت‌ها را در فهرست سیاه قرار می‌دهیم و کسانی که با آنها کار می‌کنند در این فهرست می‌افزاییم.

سبحانیان همچنین از شناسایی حساب‌های شخصی با رفتارهای تجاری خبر داد و گفت: گاهی مردم به اصنافی سر می‌زنند که به آنها گفته می‌شود دستگاه پوز خراب است و از طریق حساب‌های شخصی مبالغ جابه‌جا می‌شود در این زمینه ۱۸۰ هزار حساب شخصی شناسایی کردیم که غیرتجاری بودند اما فعالیت تجاری در آن انجام می‌شد و صاحبان آنها هیچ اطلاعاتی در نظام مالیاتی کشور اعلام نکرده بودند و  گردش وجوه در آنها بسیار بالا بود.

وی گفت:‌ با شناسایی ۴۵ شخص حقیقی فاقد ثبت‌نام در سامانه امور مالیاتی بودند که گردش مالی هر یک از آنها بالای ۵۰۰ میلیارد تومان و مجموعه آنها ۶۶ هزار میلیارد تومان بود که شناسایی کردیم و این‌ها فاقد ثبت‌نام در نظام مالیاتی بوده‌اند.

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: اطلاعات این افراد را از بانک مرکزی و شبکه بانکی دریافت کردیم و ما امروز بیش از هر زمان دیگری به اطلاعات برای شناسایی فرار مالیاتی نیاز داریم.

سبحانیان بیان کرد: برخی فراریان مالیاتی از عناوین و نهادهای مقدس مانند نهاد قرض‌الحسنه سوء استفاده می‌کنند در حالی که قرض‌الحسنه واقعی مشکلات زیادی از مردم را حل می‌کند و ما دست آنها را می‌بوسیم اما برخی افراد هستند فعالیت غیرشفاف تحت عنوان صندوق قرض‌الحسنه دارند که در برخی از آنها ۱۴۳ هزار میلیارد تومان گردش مالی بوده و ۱۲۰۰ دستگاه پوز به اسم قرض‌الحسنه صادر شده بود که فعالیت تجاری داشتند یعنی پوزفروشی به نام صندوق قرض‌الحسنه و به کام کارهای تجاری انجام می‌شد که حاکی از عدم شفافیت جریان مالی در برخی صنوف بوده است.

وی تأکید کرد:‌ البته این روش‌ها منسوخ شده و برای سازمان مالیاتی روشن است و ما برخورد قانونی با این افراد تحت نهادهای مقدس و صنوف مختلف داریم.

رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد دریافت مالیات از خودرو و خانه‌های لوکس گفت:‌ سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۷۷ هزار خودرو لوکس شناسایی شد و تکلیف بودجه برای ۶ هزار میلیارد تومان درآمد تعیین شده بود که مالیات برآوردی این خودروها ۲ هزار میلیارد تومان تعیین و به صاحبان آنها اعلام شد و در نهایت تا کنون ۷۷۰ میلیارد تومان مالیات از خودروهای لوکس وصول شد البته بقیه هم در جریان وصول یا مراحل اعتراض قرار دارند.

سبحانیان همچنین گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۶۳ هزار خودرو لوکس شناسایی شد که تکلیف قانون بودجه ۶ هزار میلیارد تومان بود در نهایت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات تعیین شد و چون در آخر سال گذشته ابلاغ شده تا امروز ۲۰ میلیارد تومان مالیات از خودروهای لوکس در سال گذشته دریافت شده است که در جریان وصول قرار دارد.

* وصول ۲۵ میلیارد تومان مالیات از محل خانه‌‌های لوکس‌ در سال ۱۴۰۰

وی در مورد مالیات خانه‌های لوکس در سال ۱۴۰۰ گفت: ۱۲ هزار خانه لوکس به ما معرفی شد که تکلیف قانون بودجه ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات برآوردی بود اما در نهایت ۳۹۲ میلیارد تومان مالیات تعیین و اعلام شد که از این رقم ۲۵ میلیارد تومان مالیات وصول شد.

رئیس سازمان امور مالیاتی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۵ هزار خانه لوکس شناسایی شد مالیات برآوردی آن ۲ هزار میلیارد تومان بود که در نهایت ۶ میلیارد تومان وصول شده چون به تازگی ابلاغ شده است.

سبحانیان افزود: ما مسؤول وصول مالیات هستیم و مرجع تشخیص لوکس بودن خودرو یا خانه نیستیم بلکه بر اساس گزارش دستگاه‌های دیگر مانند پلیس، شرکت بیمه، وزارت راه و شهرسازی و سازمان ثبت که آنها را لوکس تشخیص می‌دهند این کالاها را لوکس قلمداد می‌کنیم.

وی گفت: ما این فهرست را از شهرداری‌ها و سازمان ثبت و اداره راه و شهرسازی وصول می‌کنیم.

به گفته سبحانیان در سال ۱۴۰۲ اطلاعات‌ تعداد ۵۲۰ هزار خودروی لوکس را دریافت کردیم که در حال پالایش این اطلاعات هستیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین در مورد شناسایی حساب‌های تجاری گفت: حدود ۱۱.۶ میلیون حساب تجاری شناسایی کردیم که از این تعداد ۹.۳ میلیون حساب تجاری مربوط به اشخاص حقیقی و ۲.۳ میلیون مرتبط با افراد حقوقی بوده است البته در عمل بیشتر از این ارقام خواهد بود و باید اطلاعات تکمیلی بگیریم اما ما مسؤول وصول مالیات هستیم و شناسایی و تشخیص خانه‌های لوکس بر عهده ما نیست.

* مالیات یکی از ابزار‌های کنترل اجاره‌بها است

وی همچنین با اشاره به اینکه قیمت اجاره‌بها و قیمت ملک به شدت بالا رفته است، گفت: مالیات می‌تواند ابزار مهمی برای اعمال سیاست‌های کنترلی قلمداد شود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=39445

اخبار مرتبط:

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها