تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار مسکن

انتخابات آمریکا در ماههای اخیر گمانه زنی های فراوانی را در صورت انتخاب یکی از دو نامزد دموکرات ها و جمهوریخواهان و تاثیر آن بر بازار سرمایه از جمله؛ ارز، مسکن، بورس و … به همراه داشته است. تاثیری که مدتهاست آشفتگی را در بازار سرمایه و نیز مسکن کشور به وجود آورده است که با شیوع ویروس کرونا برآشفتگی آن افزوده شد.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، رشد نجومی قیمت زمین و مسکن در ماههای اخیر موجب شد تا بخش عمده ای از سرمایه های مردم به این سمت و در مقطعی کوتاه بازار بورس و سکه و ارز سوق داده شود و در نهایت با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا، این بازار تا  مشخص شدن نتایج راکد شد و تنها فروشندگان برای ارزش گذاری مسکن خود اقدام به گمانه زنی در این بازار می کردند و عملا خریدار و فروشنده ای به جز معدود معامله ای وجود نداشت. با این حال برخی صاحبنظران معتقدند؛ با پیروزی بایدن در انتخابات، مسکن در ایران رونق می گیرد و با پیروزی ترامپ از رونق می افتد.

در همین حال نباید فراموش کرد که فارغ از مسائل سیاسی، بازار سرمایه را دیگر تحولات از جمله؛ اجتماعی، فرهنگی و بهداشت به خصوص با شیوع ویروس کرونا رقم می زنند. در عین حال بازار مسکن همواره یکی از موثرترین و با دوام ترین بازارها در کشور مطرح بوده و هست که البته تحولات سیاسی داخلی و بین المللی بر ثبات و یا بی ثباتی این بازار بی تاثیر نیست.

یک کارشناس اقتصاد مسکن در خصوص تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار مسکن در گفت و گو با ایسنا گفت: انتخاب ترامپ می تواند زمینه ساز نوسان نرخ ارز و پیروزی بایدن منجر به رونق بازار مسکن شود.

عباس زینعلی اظهار کرد: انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا با توجه به احتمال سیاست فشار حداکثری که در قبال ایران خواهد داشت می تواند اثر هیجانی بر بازار ارز و تاثیر منفی بر بازار مسکن بگذارد. در سوی دیگر با انتخاب بایدن احتمال کاهش نرخ دلار وجود دارد که رونق سایر بازارها را ایجاد می کند. انتخاب بایدن یعنی چرخش سرمایه گذاری از بازار ارز به سمت بازارهای دیگر.

وی افزود: دارایی سرمایه ای مهم در کشور ما مسکن است و بورس هنوز ظرفیت چرخش های ناگهانی سرمایه را ندارد.

این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: به طور کلی تا زمانی که تولید عمومی اقتصاد ایران در یک ظرفیت معقولی قرار نگیرد همیشه از وقایع سیاسی همانند انتخابات آمریکا تاثیر روانی ناگهانی می گیرد. در این شرایط نقدینگی وحشتناک حدود ۲۹۰۰ هزار میلیارد تومان با اخبار و حوادث به سرعت قابل انتقال به بازارهای مختلف است.

زینعلی گفت: با وجود آنکه ترامپ البته از موضع بالا قول مذاکره داده، انتخاب او قطعا وضعیت بازار ارز را ملتهب می کند و می تواند به رشد تقاضا و قیمت دلار منجر شود. با انتخاب بایدن و روی کار آمدن دموکراتها به این دلیل که صحبتهایی در مورد بازگشت به برجام می شود ممکن است با افت قیمت ارز و خروج سرمایه ها از این بازار به بازار مسکن مواجه شویم که به رونق بازار ملک می انجامد. البته سیاستهای پولی و مالی داخلی هم تاثیرگذار است اما با توجه به وضعیت موجود، اثر متغیرهای بیرونی بیشتر از متغیرهای داخلی است.

وی با بیان اینکه بازار مسکن به اشباع قیمتی رسیده است، گفت: سرمایه گذاران در بخش مسکن فعلا انتظار رشد بیشتر قیمت را ندارند. یک دوره باید طی شود تا چرخش تقاضای سوداگرانه به سمت بازار مسکن پیش بیاید که احتمالا تا پایان سال طول می کشد.

این کارشناس اقتصاد مسکن درباره تاثیر عدم افزایش نرخ سود بانکی بر بازارهای مالی اظهار کرد:  دولت با عدم افزایش نرخ سود سپرده های بانکی در واقع این سیگنال را ارسال کرد که پولها را از بانک خارج و به بازار سرمایه بیاورید؛ اما ابتدا باید ظرفیت سازی می شد، در حالی که بازار سرمایه ظرفیت چندانی ندارد، لذا سرمایه ها به سمت بازار ارز رفت.

به گفته زینعلی، سیاست های عمومی پولی کشور به شرط داشتن منابع و انضباط کافی بسیار تاثیرگذارتر از وابستگی به اتفاقات سیاسی بیرونی است. به هر حال به نظر می رسد به این مرحله که این مساله را درک کنیم رسیده ایم اما باید با حساسیت و دقت بیشتری سیاست های پولی را دنبال کنیم.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=24514

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها