درحالی که بیشتر فعالیت های اقتصادی کشور را به انتخابات آمریکا ربط می دهیم، اما واقعیت این است که این انتخابات بیشتر جنبه روانی دارد و اثر چندانی بر اقتصاد ما نخواهد گذاشت، زیرا پیروزی نامزد دموکرات ها یا جمهوریخواهان تنها بر منافع رژیم صهیونیستی در منطقه استوار است.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، واقعیت این است که پیروزی ترامپ یا بایدن در این انتخابات و حتی پیش از آن، تاثیری بر سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران نداشته و نخواهد داشت و طرح چنین موضوعاتی بیشتر برای فریب افکارعمومی و نیز سودجوئی افراد فرصت طلب در بازارهای سرمایه است.
مواضع آمریکا در قبال ایران طی چهار دهه گذشته یکی از بحث برانگیزترین مباحث در بعد سیاسی و اقتصادی بوده و هست، آمریکا همواره کوشیده تا مواضع خود در قبال ایران را بر دنیا تحمیل کند و همین موضوع اختلاف دو کشور را عمیق تر کرده است و حتی انتخابات آمریکا و صرفنظر از رای آوردن بایدن یا ترامپ به دلیل همین اختلاف نظرها، نمی تواند تاثیر چندانی بر اقتصاد ما بگذارد.
در همین حال حضور ترامپ طی چهار سال گذشته در کاخ سفید، هزینه های بسیار سنگینی را برای آمریکا و حتی دیگر ملت ها تحمیل نموده که بسیاری بر این اعتقادند که ادامه این روند و قرار گرفتن دوباره ترامپ بر مسند قدرت می تواند عواقب جبران ناپذیری را برای این کشور و متحدانش به دنبال داشته باشد، از این رو به نظر می رسد حضور ترامپ برای چهار سال آینده در کاخ سفید با این شرایط غیرممکن باشد، مگر آنکه ترامپ تا انتخابات آتی برگ برنده ای را برای فریب افکار عمومی رو کند.
همچنین شرایط کنونی حاکم بر اقتصاد ما بخصوص بازار بورس، ارز و طلا قبل از آن که با انتخابات آمریکا مرتبط باشد، بیشتر می تواند ناشی از سوء مدیریت و نیز برخی دخالت های نابجای دولت در بازار باشد.
در همین حال نوسانات بازار بورس در ماه های اخیر به زعم کارشناسان این بازار تا حدودی طبیعی و برای اصلاح قیمت ها انجام شده و مسائل حاشیه ای چندان در این خصوص اثرگذار نبوده و نیست.
اما در شرایط کنونی رویدادهایی مانند افزایش نرخ ارز و تورم و انتخابات پیش روی آمریکا و این که ترامپ یا بایدن اگر رای بیاورد بر اقتصاد ما اثرگذار خواهد بود یا خیر؟ واقعیت این است که رای آوردن یا نیاوردن یکی از این دو نامزد، تنها اثر روانی آن پررنگ است و در سیاست های ما با آمریکا و بالعکس تغییری حاصل نخواهد شد، چه بسا موضع ایران و آمریکا در قبال هم کاملا مشخص و واضح است و نیازی به اما و اگرها نیست.
نتیجه آنکه انتخابات آمریکا از دو جنیه سیاسی و اقتصادی می تواند برای متحدان این کشور اهمیت داشته باشد، از یکسو شرکای تجاری آمریکا، تحریم ها را به دلیل تبعات جبران ناپذیر آن بر نمی تابند و از سوی دیگر از سیاست های خصمانه و جنگ افروزی های دولتمردان آمریکا خسته شده و به دنبال آشتی و دوستی ملت ها و تبادلات تجاری سالم و رقابتی به جای غوغاسالاری ها هستند.