معاون حسابرسی مالیاتی اصفهان با بیان مسیر و مراحل ارسال اظهار نامه مالیاتی گفت: بر اساس ماده ۹۷، در صورتیکه اظهارنامه مودیان به موقع و درست تسلیم شود، اظهارنامه آنان وارد حسابرسی نخواهد شد و این برگ برنده ای برای مودیان مالیاتی محسوب می شود.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، سعیدی در دوره آموزش مجازی آشنایی با مقررات مالیاتی و نحوه تکمیل اظهارنامه ویژه اشخاص حقوقی در مرکز متسا، اتاق بازرگانی اصفهان در این رابطه افزود: وب سایت task.gov.ir به صورت کاملا الکترونیک آماده خدمت رسانی به مودیان مالیاتی است.
وی ادامه داد: عدم اجرای تکلیف بر اساس مستندهای قانونی، مودی را ملزم به پرداخت جریمه خواهد کرد که از جمله مهم ترین مواد قانونی ماده ۱۹۰ است که کلیه مودیان مالیاتی را ملکلف به پرداخت مالیات در سر رسید مقرر کرده است.
معاون حسابرسی مالیاتی اصفهان در مورد اهمیت این ماده قانونی افزود: عدم پرداخت مالیات، جریمه ۵.۲ درصدی مالیات را به ازای هر ماه تاخیر برای مودی مالیاتی دارد.
سعیدی همچنین گفت: عدم شمول مالیات به معنای نداشتن تکالیف مالیاتی است که سود سهام در بورس به استناد تبصره ۴ ماده ۱۰۵ یرای حقوقی ها یکی از بارزترین امتیازات قانونی است و به استناد این ماده قانونی اشحاص حقیقی و حقوقی بابت سود سهام ملزم به ارایه اظهارنامه نیستند.
وی در مورد معافیت های نرخ نیز افزود: مشمولان معافیت های نرخ می بایست کامل ترین تکالیف را انجام دهند. معافیات های نرخ بعضا امتیازهات مهمی از جمله نرخ صفر را به مودی مالیاتی اعطا می کند که ماده ۱۳۲ مهم ترین آنهاست. از این رو مشمولان نرخ صفر حتما باید اظهارنامه را به طور کامل تکمیل و ارایه نمایند، در غیر این صورت نرخ صفر شامل آنها نمی شود.
سعیدی در مورد اهمیت ماده ۱۳۲ تاکید کرد: این ماده به نرخ صفر مالیاتی اشاره می کند و به هیچ عنوان صحبت از معافیت مالیاتی نکرده،. هرچند ممکن است معافیت صد در صد به شرط تسلیم اظهارنامه به مودی داده شود.
وی در مورد ماده ۱۴۱ نیز گفت: این ماده به نرخ صفر مالیاتی اشاره می کند که به موجب آن صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و ۲۰ درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر می شود.
معاون حسابرسی مالیاتی اصفهان در این رابطه افزود: رفع تعهد ارزی یکی از مهم ترین ملزومات بهره مندی از معافیت ماده ۱۴۱ است.، بنابراین باید توجه داشت که اداره مالیات مسئول مستقیم بررسی رفع تعهدهای ارزی نیست اما بر اساس سامانه ای که با بانک مرکزی لینک است، این اداره وضعیت رفع تعهدات ارزی صادر کنندگان را رصد خواهد کرد. از این رو بهره مندی از این ماده مشروط به رفع تعهدهای ارزی است.
وی در مورد اظهارنامه طبق مقررات بیان کرد: اظهارنامه ای حداقل شامل ترازنامه، حساب سود و زیان است.
سعیدی همچنین در مورد اظهارنامه برآوردی گفت: حوزه کاری دریافت و پردازش اظهار نامه مکلف به صدور برگ تشخیص بر اساس ماده ۹۷ برای افرادی است که در موعد مقرر اظهارنامه خود را تسلیم نکرده اند. اما افرادی که اظهارنامه خود را تسلیم کرده باشند خود به دو دسته طبقه بندی می شوند؛
۱- افرادی که اظهارنامه خود را به صورت درست و دقیق تسلیم کرده اند و بر اساس طرح جامع مالیاتی و بانک های اطلاعاتی متصل به این سامانه مورد تایید سازمان هستند. این دسته با صدور برگ قطعی مواجه خواهند شد و پرداختشان نیز کاملا به صورت الکترونیکی خواهد بود.
۲- افرادی که بر اساس رتبه ریسک، حسابرسی خواهند شد. باید توجه داشت که تشخیص رتبه ریسک کاملا محرمانه است.
وی در خاتمه به اهمیت ماده ۲۷۴ اشاره و بیان کرد: جرائم مالیاتی افراد را مستحق مجازات های قضایی می کند.