تشکل های اقتصادی و دولت، فضای گفتگوی اجتماعی را به جای فضای چانه زنی ایجاد کنند

مشاور عالی کانون کارفرمایی کشور گفت: آنچه در ایران بیش تر مورد استفاده قرار می گیرد فضای چانه زنی جمعی است  در صورتیکه جوامع توسعه یافته با ایجاد فضای صمیمانه در گفت و گوی اجتماعی بین دولت، کافرمایان و کارگران بسیاری از راه حل مسایل و مشکلات شناسایی می شود.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، سید حسن افتخاریان در دوره آموزشی مدیریت مذاکره و چانه زنی در تشکل ها که به همت مرکز اموزش و توسعه سرمایه انسانی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد،تصریح کرد:دو مسیر گفت و گوی اجتماعی و چانه زنی جمعی در روابط تشکلها با دولت وجود دارد.

وی در تشریح مزیت های گفت و گوی اجتماعی افزود: گفت و گوی اجتماعی در فضایی صمیمانه به دنبال پیدا کردن solution  یا همان راه حل حرکت می کند در صورتیکه چانه زنی جمعی عموما در فضایی خصمانه برای گرفتن امتیاز و به دنبال گزینه ((alternative شکل می گیرد.

افتخاریان  تاکید کرد: در جامعه ایران تعریف درستی از گفت و گوی اجتماعی وجود ندارد و عموما مفهوم چانه زنی جمعی به جای گفت و گوی اجتماعی اجرا می شود.

وی افزود: از مهم ترین مزیت های گفت و گوی اجتماعی طرح موضوعات توسعه و سیاست گذاری در مسیر توسعه است. وجود سازمان های مستقل  با قابلیت جمع آوری اطلاعات به روز را لازمه ی شکل گیری گفت و گوی اجتماعی دانست.

وی اضافه کرد: دولت به عنوان  یکی از مهم ترین ارکان گفت و گوی اجتماعی می بایست راغب به طرح موضوعات کلان در گفت و گوی اجتماعی باشد.

افتخاریان همچنین دیدگاه شکل گیری تشکل های کارفرمایی را در مقابل تشکل های کارگری اشتباه دانست و بیان داشت که عموما شکل گیری تشکل های کارفرمایی برای حمایت از سرمایه و جلب سرمایه گذاری است.

وی  یکی از مهم ترین عوامل موفق نشدن در مذاکرات را عدم درک درست از خود و طرف مقابل دانست و گفت:زمانی که فرد با شناخت پتانسیل های خود و نیاز طرف مقابل  مذاکرات را شروع می کند، نتیجه بهتری حاصل خواهد کرد.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22682

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها