مدیرعامل شرکت «ولکان صنعت سپاهان»، طراح و سازنده انواع قطعات لاستیکی در تمامی صنایع اصلی، شاخه و معادن با بیان این که هزینه های چند برابری حمل و نقل بین المللی مقرون به صرفه نیست و از سویی این کار با تاخیر انجام می شود، گفت: ما باید حمل و نقل ریلی را جایگزین حمل و نقل جاده ای کنیم؛ به ویژه اگر در مسیر ترکیه حمل و نقل ریلی داشته باشیم، هم ایمن تر و هم هزینه اش کمتر است.
احمدرضا نصری در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد در مورد محقق نشدن هدف گذاری صادرات در سال جاری تصریح کرد: مشکل تحویل که بر اثر نبود زیرساخت کامیون و ریل و مشکلات نبود تردد پیش آمده، علت تحقق نیافتن این امر است و ما برای حل آن با راه آهن وارد مذاکره شده ایم تا محصولات صادراتی را از گمرک اصفهان ترخیص کنیم؛ اما تاکنون به نتیجه ای نرسیده ایم.
وی در ادامه گفت: این شرکت در سه مجموعه با ۱۰۰ نفر نیرو که شامل تیم های فنی مهندسی و کارگری هستند، مشغول فعالیت است و از زمانی که قرار شد معادن جایگزین نفت شود، محصولات ما در بخش عمده ای از معادن آهنی و غیر آهنی سهم قابل توجهی دارد و در وندولیست آنها قرار دارد.
نصری درخصوص تعدیل نیرو در زمان کرونا خاطرنشان کرد: خوشبختانه، گروه ولکان تعدیل نیرو نداشته و به طور مداوم نیز جذب نیروی انسانی داشته است. ما در دوره پیش رو که با کرونا مواجه هستیم نیز همچنان جذب نیروی انسانی داشته ایم و قصد داریم با نیروی انسانی، منابع مالی و … تاب آوری سازمان را بالا نگه داریم تا از چالش ها عبور کنیم.
وی درخصوص چالش های پیش روی شرکت تصریح کرد: بزرگ ترین مشکل ما نبود ثبات قیمت مواد اولیه و بیش ترین زیان ما بابت قراردادهایی است که حدود ۸ ماه از تاریخ آنها گذشته و محاسبات ما براساس قیمت آن زمان بوده است؛ درحالی که با افزایش قیمت مواد اولیه مواجه شده و زیان بسیار دیده ایم و در این موارد هیچ کسی از ما حمایت نمی کند.
عضو هیات رئیسه شرکت ولکان درباره راهکار این معضل گفت: اتاق می تواند از طریق شورای گفت وگو و ابزارهایی که در اختیار دارد، این مشکلات را حل کند.
وی درخصوص افزایش قیمت در پتروشیمی ها گفت: در پتروشیمی اتفاقاتی می افتد که برای ما ملموس نیست. عرضه انجام می شود و در زمان خرید بین عرضه و تقاضا تعادل برقرار نمی شود. بخش خصوصی که توانایی بالا بردن این میزان تقاضا را ندارد؛ بنابراین، من فکر می کنم این افزایش تقاضا مربوط به شرکت های تایر سازی است که سبب می شوند قیمت تمام شده ما افزایش پیدا کند.
نصری در مورد شرکت “زیما” که زیرمجموعه شرکت ولکان و در ترکیه است، گفت: شرکت زیما در ترکیه و اروپا شناخته شده است و در پارامترهای کیفی و مهندسی و طراحی با دنیا هماهنگ است. ما فراتر از نیاز کشور تولید داشته ایم. شرکت زیما اولین صادرکننده قطعات لاستیکی است که در سه سال گذشته قطعات مورد نیاز کارخانجات کاشی و سرامیک را از طریق ترکیه به اروپا صادر کرده است.
وی درباره آزمایشگاه شرکت ولکان گفت: یکی از مسائل مهم در صنعت لاستیک، وجود آزمایشگاه آکرودیته است. ما در زمره مهم ترین شرکت هایی هستیم که موفق شده ایم از سازمان استاندارد و مرکز تایید صلاحیت ایران، تاییدیه صلاحیت آزمایشگاهی بگیریم.
این فعال اقتصادی افزود: ما از صفر تا صد پمپ ها را تولید می کنیم. بعضی از این پمپ ها برای اولین بار در ایران ساخته شده است. همچنین، در سه سال گذشته چند قطعه جدید را ساخته ایم. ما در طول ۱۰ سال گذشته قطعات مورد نیاز معادنی مانند مس ایران، گل گهر، فولاد سنگان و امیرکبیر را ساخته ایم و برند ما در همه شهرها شناخته شده است.
وی در خصوص تاثیر منفی قیمت ارز بر روی تولید و اشتغال گفت: بی ثباتی در نرخ ارز بیش از ۷۰ درصد روی اشتغال، تولید، صادرات و افزایش قیمت محصولات تاثیرگذار است و تنها شرکت هایی که راهکارهای میان مدت و کوتاه مدت خروج داشته باشند و هزینه ها را مدیریت کنند، می توانند در این راه موفق شوند. بنابراین، شرکت ها و تولیدکنندگان باید در مدیریت منابع ریالی، منابع ارزی هم داشته باشند.
گفتنی است شرکت ولکان صنعت، در زمینه طراحی و ساخت انواع تجهیزات و قالبهای صنعتی مورد استفاده در معادن، صنایع معدنی، صنایع فولاد و سایر صنایع، طراحی و تولید قطعات لاستیکی مورد استفاده در انواع بالمیل، شامل انواع لیفتربار، شل پلیت، هدپلیت، سگمنت، طراحی و تولید انواع پمپهای انتقال مواد در صنایع و معادن، طراحی و تولید انواع لاینرهای لاستیکی برای پوشش داخلی قطعات انواع پمپها از برندهای متفاوت، مورد استفاده در معادن و صنایع فعالیت دارد.
این شرکت اولین تولیدکننده داخلی ممبرانهای فیلتر پرس تا عرض ۲ متر است که انجام خدمات روکش لاستیکی، انواع درامها و غلتکهای صنعتی، طراحی و تولید انواع توری سرند های لاستیکی- طراحی و تولید سفارشی انواع قالبهای پیچیده از دیگر فعالیت های این مجموعه است.