به گزارش شاخص اقتصاد به نقل از فارس، مرکز خرید گندم شرکت تعاونی مهرمهاباد نخستین مرکز خرید تضمینی گندم استان اصفهان است که عملیات خرید گندم از کشاورزان این منطقه آغاز شده و تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد داشت.
علی اکبر صالح، رئیس اداره تعاون روستایی اردستان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در شهرستان اردستان محل جمعآوری گندم، شرکت تعاونی روستایی مهرمهاباد است و در سطح استان اصفهان اولین شهرستان از مناطق گرمسیر هستیم که گندمها تحویل سیلو داده میشود.
وی افزود: مرکز مهاباد، نخستین مرکز خرید تضمینی گندم در سطح استان اصفهان است که عملیات خرید گندم را آغاز کرده و در سال جاری تاکنون بیش از ۱۲۰۰ تن گندم از سوی کشاورزان تحویل شرکت تعاونی مهاباد داده شده است.
صالح بیان کرد: مرکز خرید مهاباد، پس از دریافت گندم از کشاورزان و طی مراحل و برنامههای قانونی، گندم را به سیلوها ارسال میکند.
رئیس اداره تعاون روستایی اردستان با بیان اینکه پیش بینی میشود در این مرکز مقدار ۲۰۰۰ تن گندم جمعآوری و به سیلوها تحویل داده شود، خاطرنشان کرد: باتوجه به وسعت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی، خرید تضمینی محصول گندم از دهه آخر اردیبهشت آغاز و تا پایان فصل برداشت از کشاورزان ادامه دارد.
وی در خصوص نرخ خرید تضمینی گندم، تصریح کرد: شورای قیمتگذاری جزئیات نرخ خرید تضمینی گندم را تصویب کرده و مطابق با این مصوبه، قیمت تضمینی گندم به مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و یک هزار و ۵۰۰ تومان یارانه کاشت جهت تأمین بخشی از هزینههای کود و بذر خواهد بود.
صالح تاکید کرد: به منظور ارتقا و افزایش انگیزه تولید در کشاورزان، مبلغ ۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم گندم تحویلی به عنوان «جایزه تحویل گندم» نیز پرداخت میشود و بر اساس مصوبه شورای قیمتگذاری، قیمت نهایی یک کیلوگرم گندم، ۱۵ هزار تومان مصوب شده است.
اراضی زیرکشت در شهرستان اردستان ۲۵ هزار هکتار است که از این مقدار ۲۰ هزار زراعی و ۵ هکتار نیز باغی بوده همچنین سطح زیرکشت گندم در شهرستان بیش از ۱۲۰۰ هکتار است.
محمد امینی، مدیر جهاد کشاورزی اردستان در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: سطح زیر کشت گندم در شهرستان اردستان، ۱۲۵۰ هکتار است و باتوجه به شرایط اقلیمی و بارش نزولات آسمانی که در شهرستان داشتیم، متوسط عملکرد به بیش از ۵ تن در هکتار میرسد.
وی ادامه داد: سال گذشته سطح زیرکشت گندم در این شهرستان حدود ۱۱۶۰ هکتار بود که در سال جاری نسبت به سال گذشته، سطح زیرکشت گندم در شهرستان اردستان افزایش ۸ درصدی داشته است.
امینی یادآور شد: میزان تخصیص کود در سال های آتی بیشتر براساس الگوی کشت تعریفی برای غلات است که از جمله محصولات استراتژیک میتوان گندم نام برد که صرفا به این محصول راهبردی تخصیص مییابد.
مدیر جهاد کشاورزی اردستان در خصوص تاثیر میزان بهرهبرداری آب در کشت گندم، خاطرنشان کرد: از آنجایی که کشت صیفیجات را نیز در منطقه داریم، از مقداری آبی که در مرحله بین خمیری و برداشت محصول در گندم باید تعیین شود صرف تولید صیفی جات در شهرستان مخصوصا بخش مهاباد میگردد که از میزان عملکرد گندم میکاهد.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم میزان بهرهبرداری آب در مرحله داشت را مدیریت کنیم به خوبی میتوان در هر هکتار تا ۲ تن برداشت گندم داشته باشیم و به عملکرد تا ۷ تن در هکتار دست پیدا کنیم.
با شروع فصل برداشت گندم، بالغ بر ۱۲۰۰ تن گندم در قالب خرید تضمینی تحویل مرکز خرید شرکت تعاونی روستایی مهرمهاباد این شهرستان شده و پیشبینی میشود که این مقدار به ۲۰۰۰ هکتار نیز برسد.