یک مدرس دانشگاه در دوره آموزش مجازی “ثبات نقدی و مالی در عصر کرونا” گفت: دلیل ورشکستگی شرکت ها، زمانبندی نادرست در تامین نقدینگی آنهاست. از این رو دامپینگ ها و رقابت های ناسالم عامل ورشکستگی شرکت ها می شود.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد از مرکز متسا اتاق بازرگانی اصفهان، حمزه محمدی خشوئی، نقدینگی را عبارت از پول در اختیار بدون صرف زمان یا به عبارت بهتر امکان دسترسی به پول به محض نیاز تعریف کرد و در ادامه در خصوص شیوه های تامین مالی افزود: شیوه های تامین مالی به صورت درون و برون سازمانی می باشد که نوع درون سازمانی حاصل از فعالیت های یک شرکت و تولید سود بعد از یک سال مالی است که این مدل از تامین مالی مقبولیت بیشتری دارد.
وی همچنین روش تامین مالی از طریق شرکت های حقوقی با استفاده از بورس اوراق بهاردار را روشی نوین برای شرکت ها دانست و تصریح کرد: تورم یکی از عوامل غیرقابل کنترلی است که می تواند استقراض را موثر یا غیرموثر جلوه دهد. لذا مدیریت و نگاه تصمیم گیران در نتایج تامین مالی اهمیت پیدا می کند.
خشوئی پیرامون شبه جریان های عملیاتی یا همان پولشویی افزود: عدم شفافیت در تامین مالی یکی از معضلات تامین مالی است که اختلافاتی را بین اداره مالیات و برخی شرکت ها پدید آورده است.
وی، در خصوص ساختار سرمایه بهینه نیز گفت: هرچه هزینه ها کاهش یابد و مزیت های مالیاتی افزایش پیدا کند، ساختار سرمایه بهینه تر خواهد شد، ضمن آن که اقتصاد نسبت های بهینه ای دارد و در صورتی که به آن دست پیدا نکنید به ساختار سرمایه بهینه دست پیدا نکرده اید.
این مدرس دانشگاه در خاتمه گفت: تورم در کشور ما نسبت های بهینه موجود در صنایع را تغییر داده است، از این رو صنعتگران ما باید بر اساس شرایط موجود تصمیم گیری کنند.