راهکارهای صندوق بین‌المللی پول برای بودجه‌ریزی در شرایط کرونا

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در تلاش است ضمن بررسی راهکارها و رهنمودهای صندوق بین‌المللی پول برای بودجه‌ریزی در شرایط بحران کرونا، چارچوب‌ها و رهنمودهای موردنظر این نهاد را به‌منظور کاربست در بودجه‌نویسی کشور در دوره کرونا معرفی کند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد از اتاق ایران، همه‌گیری کرونا در شرایطی رخ داده است که همه کشورها در حال اجرای برنامه بودجه سال گذشته خود هستند و این در حالی است که کشورها به‌ناچار از طریق بودجه‌های تکمیلی، صندوق‌های ذخیره احتیاطی و احکام اضطراری بودجه به مقابله با این بحران برخاسته‌اند.

بنا بر گزارش صندوق بین‌المللی پول، بودجه سال مالی ۲۰۲۱ با توجه به نااطمینانی‌هایی که شیوع کرونا بر اقتصاد کشورها تحمیل کرده است، متفاوت از سال‌های پیشین خواهد بود. این گزارش، رهنمودهایی را در خصوص نحوه بودجه‌نویسی و فرآیند بودجه‌ریزی با توجه به شرایط بحرانی کرونا برای سال ۲۰۲۱ پیشنهاد داده است.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود اعلام کرده است: نااطمینانی در مورد چشم‌انداز اقتصادی در پساقرنطینه و تعطیلی کسب‌وکارها در کنار شوک مالی گسترده ناشی از کرونا، در اقتصادهای دارای منابع طبیعی غنی که کاهش قیمت کالاها در آنها اثرگذارتر بوده است، شدت بیشتری نشان می‌دهد.

در نتیجه، در تدوین بودجه ۲۰۲۱ باید بررسی ۴ مورد شامل «ارزیابی تأثیر بحران کرونا بر اقتصاد و موقعیت مالی-بودجه‌ای دولت»، «ارزیابی موقعیت مالی-بودجه‌ای دولت برای ادامه مخارج اضطراری و اقدامات احیاء دارای اولویت»، «ارزیابی نیازهای مالی دولت» و همچنین «افزایش شفافیت و پاسخگویی بودجه با اطلاع‌رسانی مناسب در خصوص هزینه‌کردهای مرتبط با کووید-۱۹ شامل اقدامات خارج از بودجه» مدنظر باشد.

در این گزارش، ابزارهای مختلف مدیریت مخارج بخش عمومی جهت استفاده در تدوین بودجه سال آتی تشریح و تأکید شده که در هر مرحله از تدوین بودجه باید به اصولی نظیر تدوین استراتژی، ارتباط سریع و شفاف با وزارتخانه‌ها، تعامل گسترده و انعطاف‌پذیری و چابکی توجه کرد.

بدیهی است که کشور با توجه به شرایط تحریم، با تنگناهای مالی مضاعفی دست‌وپنجه نرم می‌کند که توجه به توصیه‌های روشن و شفاف صندوق بین‌المللی پول می‌تواند قدری از آثار بی‌ثبات کننده این مشکلات بکاهد.

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران نیز با بررسی این گزارش سعی دارد، چارچوب‌ها و رهنمودهای موردنظر صندوق بین‌المللی پول را به‌منظور کاربست در بودجه‌نویسی کشور با توجه به شرایط بیماری کرونا که برای همه کشورها محدودیت‌های بودجه‌ای به همراه داشته است معرفی کند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=24437

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها