رشد ۱۴ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا

در ویدئو کنفرانس مشترک ایران با پنج کشور اتحادیه اوراسیا و وزیر تجارت این اتحادیه، عنوان شد  آمار تجارت ایران و کشورهای عضو از ابتدای اجرای موافقتنامه تا انتهای خردادماه با رشد ۱۴ درصدی مواجه شده است.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، اولین نشست کارگروه مشترک موافقت‌نامه موقت تشکیل منطقه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از طریق ویدئو کنفرانس بین روسای مشترک حمید زادبوم معاون وزیر صمت و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران و اسلپنف وزیر تجارت اوراسیا و مشارکت کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو و نمایندگان اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دستگاه‌های ذیربط از ایران در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.

در این نشست مشترک نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در خصوص عملکرد موافقتنامه موقت تشکیل منطقه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو و راهکارهای توسعه تجارت میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

در این نشست جلالی با اشاره به اینکه گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و رفع اختلافات منطقه ای یکی از سیاست های جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: در این راستا موفقت نامه ایران و اوراسیا امضا شد تا به توسعه روابط اقتصادی ایران و همسایگانش کمک کند.

وی ادامه داد: با اجرای موافقتنامه و تلاش مقام های مربوطه حجم تجارت کشورهای اتحادیه اروپا با ایران به ۲ میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار رسیده است که ۷۲ درصد آن سهم واردات به کشورهای عضو اتحادیه و ۲۸ درصد آن نیز صادرات ایران به این کشورها است. این آمار نشان می دهد که همکاری های ایران و ارواسیا شروع خوبی داشته است.

تسهیل همکاری در حوزه مواد غذایی و کالاهای کشاورزی

همچنین در این نشست اسلپنف وزیر اقتصاد اتحادیه اوراسیا با اشاره به حضور مسئولان مهم اتحادیه اوراسیا در این نشست، خاطرنشان کرد: بدون شک شما اطلاعات کافی در خصوص وضعیت فعلی و تجاری دارید که با توجه به شرایط کنونی ظرفیت چندان مناسبی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه تجارت متقابل با توجه به شیوع ویروس کرونا با روند کاهشی رو به رو بوده است، افزود: اکنون نگرش مثبتی نسبت به تجارت در حوزه مواد غذایی و کشاورزی وجود دارد و شاهد آن هستیم که تجارت ما با ایران رو به رشد است.

وزیر اقتصاد اتحادیه اوراسیا گفت: صادرات روغن آفتاب گردان و گندم از ایران به کشورهای اتحادیه اوراسیا رشد داشته است و نشان می دهد که می توانیم همکاری های مناسبی در این زمینه ها داشته باشیم.

بررسی مشکلات توافقنامه ایران و اتحادیه اوراسیا

زادبوم نیز با اشاره به حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، بانک مرکزی ایران، سازمان استاندارد ایران، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان سرمایه گذاری، معاونت حقوقی رییس جمهور و اتاق بازرگانی ایران از طرف بخش خصوصی تصریح کرد: موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و اتحادیه اوراسیا باعث اتصال کشورهای دوست و همسایه شده است و در شرایط سختی که دنیا به ویژه ایران تحت تاثیر سیاست های غلط برخی کشورها قرار دارد این ارتباط جای خرسندی دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: روابط تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا از ابتدای اجرای این موافقتنامه تا انتهای خرداد، ۱۴ درصد رشد داشته است.

به گفته زادبوم، در صادرات برنج سفید، دانه سویا و دانه افتابگردان محدودیت هایی به دلیل شیوع کرونا از سوی اتحادیه اوراسیا ایجاد شده بود که قرار بود تا ۳۰ ژوئن مرتفع شود اما، همچنان از رفع این محدودیت ها بی خبر هستیم.

زادبوم همچنین افزود: اصلاحات در قوانین فنی یا بهداشتی مانند مقررات دامپزشکی اتحادیه اراسیا مطابق ماده ۱۲-۱ باید به ایران اعلام شود.

نتوانستیم مرزها را در ماه مارس بازگشایی کنیم

آندری اسلپنف، وزیر اقتصاد اتحادیه اوراسیا در راستای پروتکل های بهداشتی اظهار کرد: جلسه تعیین پروتکل های بهداشتی شکل شده و پروتکل های تعیین شده به تایید دو طرف رسیده است و فعالیت های این جلسات از طرف کمیسیون اقتصادی اوراسیا انجام شد و رئیس دپارتمان و همچنین کارشناسان ما در این جلسه حضور داشتند که قرار شد تا ماه مارس مرزها بازگشایی شود؛ اما به دلیل گسترش ویروس کرونا نتوانستیم این کار را انجام دهیم.

وزیر اقتصاد اتحادیه اوراسیا اظهار کرد: در این جلسه برای گسترش فعالیت های اقتصادی با ایران بحث کردیم که منتظر اعلام نظر همکاران هستیم و به محض اینکه نتیجه به دست ما برسد ان را اعلام خواهیم کرد.

همچنین در این جلسه محمدرضا خطایی، نماینده بانک مرکزی ایران با اشاره به ارسال پروتکل ها برای تبادلات مالی به اتحادیه اوراسیا و عدم دریافت پاسخ از سوی اتحادیه اظهار کرد: کانال مالی و وجود سیستم بانکی شرط اصلی برای تجارت کشورها است و سیستم بانکی ایران تجربه کافی دراین زمینه دارد.

لازم به ذکر است، موافقتنامه موقت برای تشکیل منطقه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا پس از حدود ۲ سال مذاکره در اردیبهشت ۱۳۹۷ میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل پنج عضو روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس، امضا و از پنجم آبان ۱۳۹۸ اجرایی شد. قرار است این موافقتنامه پس از سه سال و با انجام مذاکرات مربوط  بین طرفین،به موافقتنامه تجارت آزاد تبدیل شود.

کارگروه مشترک که اولین جلسه آن در ۱۷ تیر ۱۳۹۹ برگزار شد، مطابق ماده ۱-۵ موافقتنامه مسئولیت نظارت بر اجرای موافقتنامه، بررسی راههای گسترش بیشتر روابط تجاری بین طرفها، ایجاد نهادهای فرعی و بررسی روند مذاکرات آتی برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد را بر عهده دارد و جلسات این کارگروه به صورت سالانه برگزار می شود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22259

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها