روز داروساز؛ موفقیت های داروسازی رها در تولید داروهای خوراکی

مدیرعامل شرکت داروسازی رها در اصفهان گفت: این شرکت با تولید ۱۴۰ قلم فرآورده دارویی شامل: انواع قرص، کپسول، اسپری بینی، آمپول و مکمل های دارویی توانسته است کشور را از واردات بسیاری از داروها از جمله داروهای خوراکی بی نیاز کند.

 

غلامرضا اخوان فرید به مناسبت پنجم شهریورماه «روز داروساز» در گفت و گو با پایگاه خبری شاخص اقتصاد افزود: سال گذشته این شرکت توانست ۱۰ مکمل دارویی جدید گیاهی مورد کاربرد در سلامت چشم و قلب، آرتروز، پوکی استخوان و رفع کم خونی را تولید و روانه بازار کند.

وی در تشریح فعالیت های این شرکت دارویی با حضور ۴۰۰ نیروی کار متخصص و تلاشگر در عرصه دارویی گفت: موفقیت این شرکت مرهون تلاش های واحد فرمولاسیون و تحقیقات و ایمنی کیفیت است که توانسته گام های موثری را در تولید داروهای باکیفیت و نیز دستیابی به فناوری نوین برخی از اقلام دارویی بردارد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: شرکت داروسازی رها یکی از شرکت های خلاق و موفق در این عرصه است. همچنین، واحد پیوسته رهش خوراکی، یکی از بخش های موفقی است که با تولید داروهای خوراکی، کشور را از واردات این نوع داروها بی نیاز کرده و صرفه اقتصادی، کیفیت دارو در مقایسه با مشابه خارجی و ارزان بودن، از مزیت های این نوع داروهاست.

وی گفت: شرکت دارویی رها یک شرکت شناخته شده، با محصولات کیفی و اولین شرکتی است که فرمول دارویی را در تولیدات پیوسته رهش خوراکی به دست آورده که حتی این موفقیت در شرکت های دارویی با سابقه طولانی تر نیز تاکنون مشاهده نشده است. همچنین تولید اسپری های بینی با کاربرد جدیدتر از دیگر موفقیت های تلاشگران این عرصه در این شرکت است.

مدیرعامل شرکت رها با بیان اینکه اقتصاد کشور در دوران فراز و فرود متاثر از تحریم ها و نیز در دوران کرونا قرار دارد، گفت: قبلا ما حتی داروهایی که توان تولید آنها را در کشور داشتیم، از خارج وارد می کردیم اما اکنون با تایید و پذیرش پزشکان و همت متخصصان و پژوهشگران توانسته ایم در این راه به موفقیت هایی دست یابیم.

وی افزود: البته در تولید داروها با فشارهایی در داخل و خارج مواجه بودیم و حتی تبلیغات منفی علیه تولیدات ما طی سنوات اخیر انجام شد؛ اما با حمایت از تولیدات داخلی از سوی مقام معظم رهبری خوشبختانه از واردات داروها به داخل کاسته و مصرف داروهای تولیدی این شرکت جایگزین مشابه خارجی شده است.

اخوان فرید ادامه داد: به اعتقاد پزشکان داخلی داروها و فرآورده های این شرکت از کیفیت معناداری به نسبت خارجی برخوردار است و اختلافی بین این داروها با مشابه خارجی مشاهده نمی شود؛ مضافا اینکه  ارزبری کمتری برای واردات دارو داریم.

وی درخصوص شروع فعالیت شرکت دارویی رها گفت: این شرکت از سال ۶۹ فعالیت حرفه ای خود را با ظرفیت ۳۰ درصد تولید آغاز کرد؛ اما اینک با تلاش متخصصان داخلی در این شرکت و دیگر شرکت های دارویی، ۹۷ درصد داروی کشور در داخل تولید می شود که برای تولیدات دارویی ما راهگشاست.

اخوان فرید با بیان این مطلب که شرکت داروسازی رها به این حد از تولید بسنده نکرده و جای پایی نیز در خارج از کشور بازکرده است، ادامه داد: در حال حاضر شرکت رها داروهای مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله عراق و افغانستان و حتی سوریه را نیز تامین می کند که برنامه امسال برای صادرات دارو ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار است و در راستای این صادرات، مطالعه برای صادرات بر روی بازار ارمنستان و روسیه نیز درحال انجام است.

وی تاکید کرد: انتقال تجربیات و سرمایه گذاری در دیگر شرکت های دارویی کشورهای خارجی، از دیگر توانمندی های این شرکت دارویی در اصفهان است؛ به طوری که اگر شرایط برای دانش پژوهان فراهم باشد، قطعا می توان به نتایج بهتری در تولید داروی داخلی دست یافت.

وی افزود: متاسفانه، داروسازان و صنعتگران ما با مشکلاتی از جمله مقررات خلق الساعه و قوانین بی ثبات از سوی معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، بانک مرکزی، دارایی و برخی ادارات دیگر مواجه هستند که مانع از فعالیت آنهاست. در همین حال، تحریم ها نیز مانعی برای صادرات کالاها به کشورهای همسایه شده که جا دارد در این خصوص چاره ای اندیشیده شود.

اخوان فرید در ادامه تاکید کرد: از سوی دیگر، صنعت به خصوص صنعت داروسازی ما نیازمند نوسازی و بازسازی است و چه بسا ۳۰ هزار دلار نیز برای تامین و بازسازی قطعات، بسیار ناچیز است؛ مضافا آنکه دستگاه های بی کیفیت باعث کاهش کیفیت تولیدات می شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: توجه به امر صادرات، کسب و کارهای نوپا و دانش محور، توجه به شتاب دهنده های صادراتی و استفاده از نیروهای جوان از طریق ایجاد شرکت های شتاب دهنده صادراتی و آموزش جوانان برای در دست گرفتن صادرات برای آنکه تولید کننده بتواند بر روی کیفیت کالا متمرکز شود، از دیگر مباحثی است که باید مورد توجه جدی مسئولان امر قرار گیرد.

وی پیشنهاد داد: راه حل این مشکلات این است که اتاق بازرگانی با همکاری سازمان های متولی، شرکت های صادراتی را راه اندازی کنند تا شتاب دهنده های صادراتی وارد دیگر کشورها شوند و محصولات تولیدی داخل را صادر کنند.

 

گفتنی است که شرکت داروسازی رها از کارخانه های پیشرفته صنعت داروسازی کشور با زیربنای بیش از ۲۲ هزار مترمربع در شهرک صنعتی صفه واقع است. این شرکت دارویی تاکنون توانسته است با دانش بومی خود انواع قرص های استروفان برای رفع عوارض یائسگی، راکیوتن مفید برای سلامت قلب، هایویزن برای سلامت چشم و بینایی، رابونکس با کاربرد در ترمیم غضروف و جلوگیری از ساییدگی مفاصل؛ همچنین قرص رافولید مناسب برای رفع کم خونی و جلوگیری از سخت شدن دیواره های عروق را که پیش از این از کشورهای آمریکا و اروپا تامین می شد، تولید کند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22940

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها