به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دنیای معدن، آقای محمدعلی علایی گفت: در سال ۱۴۰۰ تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کک خشک از طریق باتری های یک و سه برنامه ریزی شد که در همین بازه زمانی ۲۳ هزار تن بیشتر از عدد تعیین شده تولید گردید و رکورد سالیانه شکسته شد.
وی افزود: براین اساس افزایش سه درصدی تولید به مقدار یک میلیون و ۲۳۶ هزار تن در برنامه سال ۱۴۰۱ پیش بینی شد و تلاش داریم تا پایان سال جاری از هدف تولیدی تعیین شده، عبور کنیم.
علایی ادامه داد: در ۱۰ ماهه سال جاری نیز یک میلیون و ۵۳ هزار و ۵۱۷ تن کک خشک تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که یک میلیون و ۱۰ هزار تن بود، رشد ۴.۲ درصدی تولید را نشان می دهد و به نوعی می توان گفت ۴۳ هزار تن کک در این بازه زمانی در مقایسه با سال قبل بیشتر تولید شده است.
وی گفت: رکورد تولید ماهیانه کک خشک در دی ماه امسال در مقایسه با رکورد قبلی که مربوط به دی ماه سال ۱۳۹۷ می باشد از یکصد و ۹ هزار و ۵۱۶ تن به ۱۱۰ هزار و ۱۲۳ تن در ماه ارتقا یافت.
مدیر بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی شرکت افزود: همچنین به موازات دستیابی به این رکورد بزرگ تولیدی در ۱۰ ماهه سال جاری، تعمیرات اساسی ۵ دستگاه از ماشین های کک سازی نیز با موفقیت به انجام رسید که در ثبت این رکورد، نقش برجسته ای داشت.
تولید چدن مذاب در ذوب آهن اصفهان، رشد ۷.۳ درصدی را ثبت کرد
همچنین مدیر بخش کوره بلند ذوب آهن اصفهان در ادامه گفت: در ۱۰ ماهه امسال بیش از دو میلیون تن چدن مذاب با سه کوره بلند ذوب آهن اصفهان تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال بیش از ۱۶ هزار تن معادل ۳.۷ درصد تولید بیشتر رقم خورده است.
آقای همایون صمیمی افزود: کک مصرفی در کوره بلندهای ذوب آهن ترکیبی از کک های تولیدی، خارجی و کک ریزه است. میانگین مصرف کک خشک در کوره بلندها در ۱۰ ماه سال قبل ۵۴۹ کیلوگرم برای تولید یک تن چدن بوده و از این مقدار ۱۵۸ کیلوگرم آن کک وارداتی و ۶ کیلوگرم کک ریزه بوده است.
کاهش چشمگیر مصرف کک در کوره بلند ذوب آهن اصفهان
وی افزود: در ۱۰ ماه گذشته مجموع مصرف کک برای تولید یک تن چدن به ۵۱۸ کیلوگرم و همچنین سهم کک خارجی نیز تا ۱۳۷ کیلوگرم کاهش یافت و در کنار آن کک ریزه تا ۱۹ کیلوگرم اضافه شد.
صمیمی ادامه داد: به منظور کاهش مصرف کک، طرح هایی تعریف شد که برخی در دست اجرا هستند و تعدادی از آنها هم با موفقیت به پایان رسیدند.