رییس اتاق مشترک ایران و ترکیه: شهرک صنعتی مشترک در حوزه انرژی بین ایران و ترکیه ایجاد شود

رییس اتاق مشترک ایران وترکیه پیشنهاد کرد: بخاطر ظرفیت های نسبی ایران در حوزه انرژی، شهرک صنعتی مشترک بین دو کشور ایجاد شود.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، مهرداد سعادت در نشست تخصصی “فرصت های بازرگانی با کشور ترکیه” که بصورت وبینار با تجار در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، افزود: موضوع ایجاد شهرک صنعتی مشترک در سال های گذشته نیز مطرح بوده اما تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است. 

وی همچنین گفت: مشکل تحریم های بانکی علیه ایران را که یکی از مشکلات صادرکنندگان و برگشت ارز به کشور است، می توان با تاسیس بانک مشترک بین ایران و ترکیه حل کرد، ضمن آنکه استفاده از تکنولوژی، امکانات و دانش فنی روز شرکت های ترک برای تجار ایرانی نیز فراهم است.

سعادت همچنین به حجم مبادلات تجاری ایران با ترکیه در سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۰۱ حجم تجارت ما با ترکیه یک میلیارد دلار بوده که این رقم در سال ۲۰۱۲ به ۲۱.۳ میلیارد دلار، در سال ۲۰۱۸ به حدود ۹ میلیارد دلار و در سال گذشته میلادی به ۵.۶ میلیارد دلار رسیده است.

وی افزود: این کاهش تا حدودی به مساله تحریم ها ربط دارد، اما رعایت نکردن اخلاق و تجارت از دیگر عوامل در این خصوص است که در سالهای گذشته این مهم را رعایت نکرده ایم.

سعادت در ادامه افزود: به عنوان مثال در تجارت ترجیحی ما با ترکیه ۱۲۸ قلم کالا معاف از پرداخت عوارض گمرکی بوده که در سال ۹۸ این رقم به ۱۲۰۰ قلم ثبت سفارش رسیده که با این تصمیم ۱۸۰۰ شرکت ترک ورشکست شدند.همچنین ۶۸ قلم از کالاهایمان را با ترکیه محدود می کنیم و در این شرایط نباید انتظار داشت که کشور مقصد با ما طور دیگری معامله کند.

وی ادامه داد: مشکل اخلاق تجاری را باید ریشه ای حل کرد تا بتوان اعتماد طرف مقابل را نسبت به رفتار خودمان جلب کنیم. همچنین معتقدیم اخلاق تجارت در کشور متولی ندارد و حتی برنامه ای برای آموزش در این خصوص نداریم و مسوولان و تجار بدون توجه به رعایت اخلاق تصمیم می گیرند و رفتار می کنند و همین مساله باعث از دست رفتن فرصت های تجاری می شود.

  سعادت در ادامه تاکید کرد: هر فعالیتی در کشور ترکیه اگر با مشاوره اتاق مشترک ایران و ترکیه باشد، تجار بسهولت می توانند کالا مبادله کنند، ضمن آنکه از خدمات این اتاق نیز بهره مند می شوند.

وی به مجوز تاسیس مشترک دفتر این اتاق در آینده نزدیک با برقراری مجدد پروازهای دو کشور در شهر استانبول ترکیه اشاره کرد و در ادامه گفت: ما تفاهمنامه ای نیز با یک موسسه ترک داریم که ثبت شرکت ها را انجام می دهد و پیگیری های حقوقی مراجعه کنندگان را به آنها می دهیم و تجار ایرانی نیز می توانند از این خدمات بهره مند شوند.

رییس اتاق مشترک ایران و ترکیه همچنین به تجارت زمینی و ریلی اشاره و تصریح کرد: متاسفانه در بحث ریلی بدلیل نبود آشنایی و نداشتن آموزش لازم، برای تبادلات تجاری از طریق ریلی چندان موفق عمل نکرده ایم. همچنین در بخش لجستیک و حمل و نقل کالا ما همچنان مشکل داریم که باید آن را حل کنیم، اما در بحث باز شدن مرز زمینی کارهای خوبی در سنوات گذشته بین دو دولت و با تسهیلگری بخش خصوصی انجام شده است.

وی همچنین گفت: متاسفانه شیوع ویروس کرونا، ۹۰ درصد از حجم تجارت ما با ترکیه را در ۳ ماه نخست امسال کاهش داد که امیدواریم بتوان آن را جبران کرد.

سعادت در ادامه گفت: هر برندی که از کشور ترکیه به ایران آمده با استقبال روبه رو شده و بازار خوبی پیدا کرده است و در مقابل ترکیه از ما مواد اولیه و مواد خام تقاضا دارد، ضمن آنکه ما روی برندسازی محصولات تولیدی خودمان موفق نبوده ایم و در ترکیه نتوانسته ایم صاحب برند بایشیم، اما ترک ها این برند سازی را در کشور ما بخوبی انجام داده اند.

وی افزود: تجار ایرانی می توانند از امکانات کشور ترکیه برای محصولات خودشان در بازارهای دنیا استفاده کنند، زیرا این کشور در ۱۴۴ کشور دنیا دفتر تجاری دارد و این فرصتی برای تجار ایرانی است تا از ترکیه به عنوان پل ارتباطی برای صادرات محصولات شان استفاده کنند.

سعادت در خاتمه گفت: در شرایط حاضر برگشت ارز برای ما بسیار دشوار است، از این رو ما پیشنهاد تهاتر کالا را از طریق ترکیه داریم و این مساله را هم به کمیسیون مشترک ارجاع داده ایم تا رییس جمهوری و رییس دفتر ایشان موضوع را بررسی کنند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22641

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها