ساتها؛ پیشتاز صنعت تابلو برق در ایران

 

مدیرعامل ساتها گفت: شرکت تجهیزات برق و سیالات فولاد (ساتها) در سال ۱۳۷۴ با هدف ارائه خدمات در زمینه طراحی،  ساخت و نصب انواع تابلوهای فشار ضعیف و متوسط، سینی های کابل و متعلقات، با استفاده از تجارب کارشناسان مجتمع ذوب آهن در شهر اصفهان تاسیس شد و اکنون از پیشتازان این صنعت است.

علیرضا روغنی در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد اتاق بازرگانی اصفهان افزود: ساتها به عنوان یکی از شرکت های سرمایه گذاری پرشیا فلز اسپادانا، تامین و تولید تجهیزات الکتریکی پروژه های عظیم این مجتمع را از صفر تا ۱۰۰ برعهده دارد. این شرکت برای نیل به خودکفایی صنعتی با استفاده از آخرین دستاوردهای تکنولوژی و انتقال دانش روز، گام های مؤثری در ارتقای کیفیت فنی محصولات خود برداشته است.

وی درخصوص پیدایش صنعت تابلو برق افزود: حدود یک قرن است که صنعت برق پا به کشور ما گذاشته است؛ اما صنعت تابلو برق نسبتا جوان و نزدیک ۶۰ سال است که وارد ایران شده است و اینک ادعا می کنیم که در این صنعت دست کمی از دنیا نداریم. البته تحریم ها مشکل ساز بوده؛ با این حال، ما تا قبل از تحریم ها یکی از پنج همکار زیمنس آلمان در این زمینه بودیم.

روغنی در ادامه گفت: ما دانش روز را در این زمینه به کشور وارد کردیم؛ اما در حال حاضر هزینه پرداختی ما به زیمنس از این بابت قفل شده است؛ زیرا در ابتدای دهه ۸۰  و پس از برجام در سال ۹۵ ما بیش از ۹ نفر را برای آموزش به کشور آلمان، ترکیه و … فرستادیم و برای دریافت اطلاعات به روز هزینه کردیم؛ اما با تحریم ها شرکت زیمنس ارتباطش را با ما قطع کرد؛ چون اکثر سهام این شرکت آمریکایی است. به هرحال، ما از ۱۰۰ سال پیش تاکنون به جایگاهی نزدیک به کشورهای توسعه یافته دست یافته ایم.

وی درخصوص گواهینامه های دریافتی این شرکت گفت: این شرکت در سال ۱۳۸۰ موفق به دریافت لیسانس تابلوهای فشار ضعیف SIVACON از زیمنس و گواهینامه۹۰۰۱:۲۰۰۰    ISO از شرکتGLOBAL  شد و در سال ۱۳۸۸ نیز موفق شد تایپ تست تابلوهای فشار متوسط را از آزمایشگاه FGHآلمان  و شرکت Cesi ایتالیا دریافت کند. همچنین ضمن به روز رسانی کلیه گواهینامه ها در سالیان مختلف، در سال ۱۳۹۵ نیز موفق به اخذ لیسانس تابلوهای فشار متوسط  SIMOPRIME  از زیمنس آلمان شد.

این فعال اقتصادی افزود: شرکت ساتها با توجه به نیاز روزافزون صنایع به سیستم های جدید انتقال انرژی، برای سرمایه گذاری و افزایش بهره وری سیستم های توزیع در زمینه تولید باس داکت های فشار ضعیف و متوسط (هوایی و کمپکت)، به تامین، طراحی و اجرای پروژه های مختلف در زمینه های صنایع برق، نفت و گاز و پتروشیمی و … توسط کادری مجرب به همراه خدمات پس از فروش اقدام نموده است.

روغنی درخصوص تولیدات شرکت ساتها گفت: این شرکت با استفاده از دانش و تجربه متخصصان خود تاکنون طراحی و ساخت تابلوهای الکتریکی و باس داکت، تابلوهای فشار ضعیف ثابت و کشویی، تابلوهای فشار متوسط با دژنکتورهای مختلف، تابلوهای کنترل فرآیند با نشان دهنده پروسه تولید، تابلوهای خازن برای اصلاح ضریب قدرت، تابلوهای توزیع D.P.، تابلوهای حفاظت و کنترل، تابلوهای PLC، میزهای کنترل، تابلوهای توزیع AC/DC، سینی و نردبان های کابل و متعلقات و کاندوئیت ها را به عهده داشته است.

وی درباره خط تولید ضمن اشاره به سیستم  تمام اتوماتیک سینی های کابل به صورت رول فرمینگ افزود: بخش رنگ آمیزی نیز با سیستم الکترواستاتیک پودر و پاشش رنگ کوره ای به همراه وان های شستشو و کوره پخت فعال است. واحد کنترل کیفی این شرکت با بهره گیری از متخصصان مجرب و دستگاه های پیشرفته، تست های سرد و گرم تابلوهای الکتریکی،  تست های غیرمخرب و … را طبق استانداردهای بین المللی برروی محصولات انجام داده و آنها را از نظر ورق کاری، ضخامت لایه های گالوانیزه و رنگ و موارد دیگر آزمایش می کند .

عضو هیات مدیره ساتها درخصوص پروژه های انجام شده تابلوهای الکتریکی در زمینه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی گفت: مواردی از قبیل مناطق نفت خیز جنوب، پتروشیمی جم(SPEC)، شرکت پالایش نفت جی، شرکت پالایشگاه نفت اصفهان، پتروشیمی رجال، شرکت پالایش آب خرد، پتروشیمی مبین، پالایشگاه گاز ایلام، پتروشیمی غدیر، تلمبه خانه و نفت نظامیه اهواز و پروژه های مختلف ذوب آهن و مجتمع فولاد مبارکه، از مهم ترین پروژه های انجام شده این شرکت است.

عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق، از اهم پروژه های انجام شده سینی کابل و متعلقات، برای نمونه از پروژه های پلی اتیلن جم، پتروشیمی شیراز و خوزستان و پتروشیمی فجر یاد کرد و از پروژه های نیروگاهی (مپنا)، از نیروگاه و سد کارون ۳، چابهار، کاشان، یزد، LNG، تشرین بخار سوریه، یزد و نکا (مسبا)، دماوند، بویلرهای مارون و قطران (آذراب)، نیروگاه یاسوج و از پروژه های صنعت فولاد، از ذوب آهن اصفهان (طرح سبا – کوره شماره ۲ و ۳ (توازن) – قائم ۲)، مجتمع فولاد مبارکه (نورد سرد و گرم و طرح توسعه فولاد سازی OIECو ایریتک)، فولاد خراسان، فولاد خوزستان، فولاد میانه، فولاد میبد، توکا فولاد، احیا خراسان،DMT، ایران آتانور، نورد مهریز، سیمان سپاهان، سیمان ساوه، سیمان فارس و خوزستان و قرارگاه خاتم الانبیا را نام برد و از پروژه های اجرایی این شرکت به صورتEPC پروژه فولاد بافق و زرند و بازسازی و نوسازی سیستم برق بیمارستان الزهرا اصفهان را ذکر کرد.

روغنی ظرفیت تولید سالانه این شرکت دریک شیفت کاری در بخش سینی و نردبان کابل و متعلقات را چهار هزار و ۸۰۰ تن، تابلوهای الکتریکی یک هزار و ۵۶۰ عدد سلول و باس داکت فشار ضعیف و متوسط را ۶۰۰  متر عنوان کرد.

مدیرعامل ساتها درباره چشم انداز ۱۰ سال آینده شرکت تصریح کرد: در سال های آینده، پایداری، تاب آوری و بقا مهم ترین هدف و استراتژی ماست. همچنین، وظیفه ما این است که این دانش را ارتقا ببخشیم و به روزآوری کنیم؛ زیرا ما رقبای بهتر از خودمان در کشور داریم.

روغنی در پاسخ به این سؤال که آیا در دوره شیوع کرونا تعدیل نیرو داشته اید یا خیر، پاسخ داد: شرکت ساتها در این بحران ها دچار نوسان شده است؛ اما نه تنها تعدیل نیرو نداشته؛ بلکه افزایش نیرو هم داشته ایم؛ به طوری که هم اکنون ۱۴۰ نفر نیروی جوان، متخصص و قوی داریم که میانگین سنی آنها ۳۰ سال است.

وی درخصوص ویژگی تولیدکننده موفق افزود: در حال حاضر تولیدکننده ای موفق است که ارزبری را کم کند و ارزآوری را افزایش دهد. صنایعی مانند ما باید تکنولوژی هایشان را به روز و بومی سازی کنند. امیدوارم از  تهدید تحریم ها فرصت بسازیم.

گفتنی است کارخانه شرکت ساتها در زمینی به مساحت ۱۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع و با زیربنای ۱۰ هزار مترمربع، با پنج سالن تولید و یک ساختمان اداری در منطقه صنعتی ایمانشهر ( اشترجان) – درفاصله ۲۵ کیلومتری اصفهان- واقع شده است. سالن های تولید با بهره گیری از امکانات ماشین های پانچ و خم C.N.C. و ماشین های N.C.برش و شکل دهی ورق، ماشین های جوش و … کلیه عملیات آماده سازی محصولات را از ابتدا تا انتها برعهده دارند.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=23724

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها