سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خواستار توجه تشکل های بخش کشاورزی به اقتصاد سبز شد و افزود:اتاق های بازرگانی می توانند نقش موثری در تبیین اقتصاد سبز با توجه به موولفه های تولید محصول بر اساس نیاز ،آلودگی ،ضایعات و مواد اولیه ایفا کنند.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد ،عباس کشاورز در نخستین نشست مشترک روسای کمیسیون های کشاورزی اتاق های بازرگانی سراسر کشور در اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:طرح بورس اقلیمی و توجه به آب مجازی می تواند با رویکرد اقتصاد سبز اجرایی شود.
وی با اشاره به نظریه آب مجازی و لزوم رعایت تمام موولفه های مربوط به آن گفت: تولید یک کیلو گوشت قرمز بیش از ۱۵ هزار لیتر آب مصرف می کند و برای صادرات باید به سمت محصولاتی که مصرف آب کمتری دارند برویم.
کشاورز با اشاره به طرح راه اندازی بورس آب گفت:در بورس آب رعایت جوانب اجتماعی و زیست محیطی و سیاسی آب باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد:وضعیت کشاورزی ایران در شرایط کنونی خوب ارزیابی می شود
۸۲درصد مواد غذایی مورد نیاز در داخل تولید می شود
وی وظیفه بخش کشاورزی را تامین امنیت غذایی ،حفاظت منابع طبیعی و افزایش درآمد کشاورزان برشمرد و گفت:بیش از ۸۰ درصد کالری و ۹۰ درصد پروتئین مورد نیاز کشور در داخل تامین می شود.
کشاورز تاکید کرد: بیش از ۸۲ درصد مواد غذایی مورد نیاز در کشور تولید می شود و ضریب امنیتی مناسب برای تامین غذاست و تا سال ۱۴۰۰ به ۸۵ درصد می رسد.
وی خاطر نشان کرد از سال ۹۲ شاهد رشد پایدار در بخش کشاورزی کشور بودیم.
کشاورز یاداور شد:تا سال ۹۷ به دلیل مسایل اقتصادی و اجتماعی نرخ دلار را پایین نگه داشته شد ولی از سال ۹۷ دولت به سمت شفافیت رفته است و ارز ۴۲۰۰ تومانی باید مبدا و مقصدش مشخص شود.
وی یکسان سازی نرخ ارز را آرزوی بخش خصوصی و دولتی دانست و گفت:هزینه یکسان سازی ارز برای مردم بالاست و به همین دلیل دولت به یکباره ارز را یکسان نمی سازد.
نوسانات نرخ ارز و سیل دو عامل لجام گسیختگی تولید محصولات کشاورزی
وی نوسانات نرخ ارز در سال زراعی گذشته و جاری را عامل لجام گسیختگی در تولید نامتناسب با عرضه برشمرد و گفت:بخش کشاورزی می دانست چقدر محصول باید تولید شود ولی نوسانات نرخ ارز و سیل های اخیر طی دو سال گذشته بر تولید و عرضه محصولات کشاورزی تاثیر گذاشت .
کشاورز خاطر نشان کرد: در سیل خوزستان مزارع نیشکر به عنوان حوضچه های آب برای جلوگیری از ورود آب به شهرها تغییر کاربری دادند و تامین شکر با چالش روبرو شد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در ادامه نشست تصریح کرد:یکی از فرصت های سیل امسال تامین آب مورد نیاز تولید شلتوک برنج بود که بیش از۹۰۰ هزار تن در خوزستان در سال جاری تولید شود.
کشاورز با اشاره به صادرات سالانه 1.5 میلیون تن پیاز کشور هند گفت: هند هر ساله صادرکننده بزرگ پیاز در سطح جهان به شمار می رود ولی امسال به دلیل سیل مجبور به واردات پیاز مصرف داخلی داخلی از جنوب ایران شد.
وی در ادامه گفت:وزارت جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان پیاز توصیه کرد که 7هزار هکتار را تحت کشت ببرند ولی انان توجهی نکردند و ۱۱ هزار هکتار را زیر کشت بردند و با دپوی پیاز روبرو شدیم.
کشاورز تاکید کرد: تمام کارها در کشاورزی باید بر مبنای سفارش باشد و بر مبنای مدل برد – برد بین ارکان تولید و بازرگانی و سرمایه و صنعت تعامل ایجاد کنیم.
آنالیز داده های کشاورزی رکن مهم هوشمندسازی اطلاعات است
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با طرح هوشمند سازی اطلاعات بخش کشاورزی گفت:چگونه استفاده از اطلاعات و آنالیز داده ها به عنوان رکن مهم هوشمند سازی اطلاعات بایستی مورد توجه قرار گیرد.
کشاورز خواستار توجه اتاق های بازرگانی و سایر تشکل های کشاورزی به سیستم زنجیره ای کشاورز تا عرضه محصول شد و گفت:در موضوع عرضه باید رابطه برد – برد بین کشاورز و بازرگان برقرار شود و اتاق های بازرگانی می توانند نقش مهمی در این راستا ایفا کند .
وی برندسازی در بخش کشاورزی را عامل مهم و اثرگذار در ثبات صادرات این بخش عنوان کرد و گفت :باید از برند و کیفیت محصولات کشاورزی حفاظت کنیم
وی اضافه کرد:دولت نمی خواهد در اقتصاد مداخله کند فقط در کالاهای اساسی مانند گندم و برنج به دلیل امنیت غذایی باید مداخله کند.