سورتینگ خلیج فارس؛ بزرگترین مرکز بسته بندی محصولات کشاورزی اصفهان

عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان گفت: مرکز سورتینگ خلیج فارس در شهرستان تیران و کرون با یک واحد کوچک شروع به کار کرد و تا آنجا گسترش یافت که اینک بزرگترین مرکز سورتینگ در استان اصفهان است.

محمدرضا کیانی در مصاحبه اختصاصی با پایگاه خبری- تحلیلی شاخص اقتصاد گفت: عدم تجمیع امکانات صادرات را کاهش می دهد. در گذشته تجار قادر نبودند محصولات را یکجا خریداری کنند؛ چون محصولات تولید می شد؛ اما در مکان های مختلف پراکنده بود؛ ولی اکنون با مجتمع بودن بار، تجار قراردادهای مستمر می نویسند و امکانات سورت نیز با ۵ هزار تن ظرفیت سردخانه آماده بهره برداری است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا اصفهان از پتانسیل لازم برای صادرات برخوردار است یا خیر؛ گفت: این استان در تولید بسیاری از محصولات رتبه یکم تا ششم را دارد. پس صادرات محصولات بخصوص محصولات لبنی، گلخانه ای، دارویی، گل و تخم مرغ مزیت های بسیاری دارد؛ برای نمونه، ۶۰ میلیون گل شاخه بریده در اصفهان تولید می شود و از طرف دیگر پایانه بار هوایی را نیز داریم که زنجیره بزرگی برای صادرات است.

کیانی درخصوص کم آب بودن استان اصفهان گفت: بحث مدیریت منابع و مصرف آب بسیار جدی است. بیشتر مصیبت ما با رعایت نکردن قوانین و مقررات در حوزه آب است. ما در مدیریت آب دچار ضعف هستیم. در دنیا به ازای هرمتر مکعب آب ۲ درصد ماده خشک تولید می شود؛ اما این مقدار در ایران یک درصد است. البته، اخیرا ۱.۲ شده و این شکاف بزرگ در همه بخش های کشاورزی مطرح است.

وی ادامه داد: حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ما ضایعات است. پس اگر بهره برداری را افزایش دهیم، منابع و مصارف را عادلانه با تکنولوژی نوین تنظیم کنیم و در راستای یکپارچه کردن اراضی گام برداریم، با همین آب موجود در اصفهان ۶ میلیون تن محصولات خواهیم داشت.

این مقام مسئول در خصوص ماشین آلات کشاورزی گفت: ما در ایران باید به سمت توسعه ماشین آلات برویم و با مشارکت با شرکت های خارجی، دستاورد آنها را وارد کنیم. گام اول خود تولیدکننده، بعد مشارکت با آنها و سرانجام در ازای محصولات صادراتی، ماشین آلات را وارد کنیم.

میلاد بان، مشاور در امور بازاریابی مرکز سورتینگ خلیج فارس درخصوص بازاریابی و سورتینگ گفت: بعد از تولید، فرایند بازاریابی و سورتینگ آغاز می شود. بیش از ۱۴۰ روش بازاریابی داریم که یکی از بهترین ها حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی است. در نمایشگاه ها عوامل مختلف برای قرارداد فراهم است و در این راستا، بازارهای همسایه ؛ به ویژه کشورهای اوراسیا در اولویت هستند.

وی در خصوص چالش های حرفه کشاورزی ایران گفت: یکی از آنها عدم توجه به مباحث آموزش منبع انسانی است. ما باید با آموزش، آنها را به بهره ور تبدیل کنیم. اولین مزیت اصفهان منابع انسانی هستند. اگر توجه ویژه ای به این منابع شود، با کنترل و نظارت موفق خواهیم شد.

وی درخصوص صادرات به کشورهای همسایه افزود: کشورهای همسایه کلا مصرف کننده هستند؛ چون منابع نفتی دارند؛ پس محصولات ما را جذب می کنند. بنابراین، باید همسایگان و نیازهای آنها را کاملا بشناسیم. به همین جهت در سورتینگ خلیج فارس برای صادرات پلن هایی داریم که به کشورهای آسیا و روسیه دست پیدا کنیم.

جبل عاملی، مشاور و دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان، در پاسخ به این سؤال که اتاق چه زیرساخت ها و حمایت هایی را برای چنین کسب و کارهایی فراهم کرده است، گفت: با توجه به سیاست های وزارت کشاورزی، برنامه ششم را به استان ها واگذار کرده اند؛ بخصوص اصفهان که جلوتر از برنامه عمل کرده است.

وی افزود: استاندار اصفهان کارگروه اقدام و تولید بذر برای گلخانه ها و اتاق را موظف کرده که با همه دستگاه ها برنامه راهبردی و سندی را تهیه و تنظیم کنند و کمیسیون کشاورزی هم کارگروهی را با تعامل مثلث دانشگاه، دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی با اتحادیه ها مسئول این کار کرده است.

دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان خاطرنشان کرد: این مثلث مشخصاً وبینار چالش گلخانه ها، بسته آموزشی مصرف خانوارها، مصرف مواد غذایی و افزایش سرانه مصرف را در دستور کار قرار داده است. همچنین، بسترهای لجستیک کارگوترمینال، حمل و نقل ریلی و بسیاری از مباحث که اتاق خودش را موظف می دانست ساختار آنها را تسهیل کند.

وی در خصوص اینکه آیا وزارت کشاورزی برنامه ای را مدون کرده تا به سمت کشاورزی پیشرفته و هدفمند و مکانیزه برویم، گفت: سالها مطالعات انجام شده و بسته های کاملا اجرایی آماده شده. اگر الگوی کشت با مدیریت و بموقع اجرا شود، به هدف مطلوب خواهیم رسید. استان اصفهان در زمینه کشاورزی، شیلات، دام و طیور کاملا مناسب است. ما در این خصوص برنامه هایی داریم که امیدواریم توسط شورای گفتگو تصویب و سپس عملی شود.

جبل عاملی درخصوص استانداردهای محصولات برای صادرات و بسته بندی های محصولات گفت: بسیاری از محصولات صادرات محور است. قبلا کشورهای همجوار مطرح بود؛ ولی اکنون که کارگوترمینال مهیا شده، با مشارکت هشت استان همجوار صادرات داریم؛ مثلا یک روز در میان به کویت پرواز داریم؛ با این حال، هنوز یک حلقه مفقوده داریم که پایانه صادراتی گل و گیاه، سبزیجات، صیفی جات و محصولات فسادپذیر است. این پایانه را باید فراهم کنیم تا از زمان برداشت تا صادرات ۲۰ ساعت بیشتر طول نکشد و با حمل و نقل هوایی به کشورهای هدف برسد.

وی افزود: در آینده کشورهایی موفق هستند که بتوانند غذای خود را تولید کنند؛ چون با افزایش جمعیت، جهان با کمبود آب مواجه خواهد شد و آب شیرین کم خواهد شد. بنابراین، همه به سمت گلخانه و محصولات گلخانه ای پیش خواهند رفت.

مهدی خمسه، فعال درحوزه محصولات کشاورزی درباره اینکه چرا محصولات خام و بدون لوگو بسته بندی می شود، گفت: محصولات درجه بندی می شود و بر اساس درخواست مشتریان لیبل می خورد. در مجموع ما هیچ گونه لیبل خاصی نداریم و این کار براساس سفارش مشتری انجام می شود.

وی در خصوص بهترین مسیر برای صادرات به روسیه گفت: بهترین مسیر آستاراست که محصولات از آنجا به کشورهای روسیه و دیگر کشورها صادر می شود.

مهدی سلیمی، کارشناس حوزه کشاورزی درخصوص میزان هزینه های سازه و دیگر لوازم مورد نیاز برای گلخانه گفت: هر ۱۰۰۰ مترمربع گلخانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان هزینه دارد. لوله کشی و گرمایش هم ۱۰۰تا۱۵۰ میلیون تومان و در مجموع هر ۱۰۰۰ متر مربع ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دربردارد.

وی در باره هزینه تمام شده محصولات گلخانه های هیدروپونیک گفت: در گلخانه های هیدروپونیک مدیریت تغذیه راحت تر انجام می شود؛ ولی اندازه های کوچک آنها بهره ور نیست؛ چون بستر مصنوعی است و میکس محصولات باید به آنها داده شود. از طرف دیگر، حتما باید آزمایشگاه برای آنالیز محصولات و برگ داشته باشند. به همین علت، در اندازه های کوچک توصیه نمی شود؛ به استثنای گل های رز و شاخه بریده که سنسور دارند و خاک را می سنجند و مزیت دارند؛ البته، به شرط داشتن آزمایشگاه آب و خاک و برگ.

این تولیدکننده محصولات گلخانه ای درخصوص حداقل متراژ گلخانه افزود: اگر ۳۰۰۰ متر مربع باشد، توجیه اقتصادی دارد و در طول ۳ تا ۵ سال هزینه ها برمی گردد. البته، بازگشت سرمایه بر اساس شرایط، مختلف است. اگر مدیریت خوب و راندمان بالا باشد و با چالش قیمت مواجه نشود، ۳ تا ۵ سال برمی گردد.

سلیمی خطاب به افرادی که می خواهند وارد این حرفه شوند، گفت: این حرفه کاملا تخصصی است. ابتدا در گلخانه ها با این کار آشنا شوند و آموزش ببینند؛ زیرا گلخانه کاری نیست که واگذار کنند. شخص باید کارکرده باشد، مدیریت ۲۴ ساعته لحظه ای می خواهد و اگر اقدامی فروگذار شود، آسیب می بیند.

وی درخصوص هزینه گلخانه گفت: اگر بخواهند سمت بانک بروند، حداقل۵۰ درصد هزینه به علاوه آب و زمین را خودشان داشته باشند، خوب است. استفاده از دانش و تکنولوژی روز، علاقه شدید به این کار و زحمات شبانه روزی لازمه این کار است.

سلیمی در توضیح ارزش محصولات گلخانه ای، مقدار سموم و … گفت: یکی از معضلات در سطح جهان، میزان سموم و کودهای باقیمانده در محصولات کشاورزی است که جوامع جهانی نگران آنند؛ اما خبر خوش این است که اکنون کودهای زیستی وارد چرخه تولید شده اند که شیمیایی نیستند؛ بلکه یک سری باکتری و محصولاتی مثل فسفر و گوگرد هستند که محیط زیستی هستند و راندمان محصول را بالا می برند و به آنها پکیج معجزه گر سبز هم می گویند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=24243

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها