شرایط ناپایدار بورس اقتصاد کشور را آسیب پذیر و مردم را دلسرد می کند

نایب رئیس کمیسیون مسئولیت های اجتماعی و تشکل ها و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به نوسانات و وضعیت ناپایدار حاکم بر بورس گفت: این شرایط، اقتصاد کشور را آسیب پذیر و مردم را از بورس دلسرد می کند.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، مجتبی کاروان در جلسه کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی اصفهان با موضوع “دانش مالی و نهایی کردن بازار سرمایه در جامعه” افزود: اگر مردم نتوانند در بورس سرمایه گذاری کنند، در املاک و مسکن و بازار سکه و ارز هم که قیمت ها نجومی است، پس کجا سرمایه گذاری کنند؛

وی ادامه داد: برخی در این شرایط ناپایدار بازار بورس به دنبال آن هستند که از موفقیت حادث شده ماه های اخیر، بورس را ناکارآمد جلوه دهند و آنان را از این بازار دلسرد کنند؛ از این رو ما معتقدیم بازار بورس باید به ثبات خودش بازگردد تا مردم اعتماد کنند و در آن سرمایه گذاری کنند.

نایب رئیس کمیسیون مسئولیت های اجتماعی و تشکل های اتاق بازرگانی اصفهان افزود: برخی اظهارنظرهای ضد و نقیض مسئولان که در بازار بورس نیز تاثیر گذاشته است، مردم را به این بازار بی اعتماد می کند.

وی با بیان اینکه مدیران بورس طی چند سال گذشته بحث آموزش را رها کرده اند، گفت: نوسانات امروز بازار بورس ناشی از تصمیمات خلق الساعه در دولت است.

کاروان همچنین پیشنهاد کرد تا طرحی درخصوص عرضه سهام به صورت نقد و اقساط به وزارت اقتصاد و دارایی ارائه شود.

واقعیت و ذات بورس، نوسان است

محمد معتضدی مسئول کمیته بورس و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: اینکه با یکی دو هفته نوسان و ناپایداری بورس، نگران بیرون آوردن سرمایه ها از این بازار باشیم درست نیست؛ بلکه این فرصتی برای سرمایه گذاری دوباره در این بازار است.

وی تصریح کرد: نقدشوندگی پول در این شرایط نگران کننده است و حتی می بینیم که سیاست دولت در قبال بورس در این شرایط تغییر نکرده و حتی پیام آنان نیز به سمت بورس است.

معتضدی افزود: خرید و فروش های آنی مردم نیز از این بازار طبیعی است و در این شرایط خروج نقدینگی از بازار محسوب نمی شود و حتی باید تشویق مردم به سرمایه گذاری در بورس نیز حفظ شود.

اکنون یک انقلاب در بازار سرمایه اتفاق افتاده است و باید آن را به خوبی مدیریت کنیم

علیرضا عسگری مارانی، مدیرعامل سرمایه گذاری ملی ایران و کارشناس ارشد بازار سرمایه نیز گفت: شرایط بازار بورس استثنایی است؛ زیرا بالاترین مقام کشور در این خصوص تصمیم گرفته اند و اینک نیز این دارایی هشت هزار هزار میلیارد تومان است و باید قبول کنیم که این دارایی چه مستقیم و غیرمستقیم از مردم است و هر افت و خیز بازار، در این دارایی تاثیرگذار است؛ پس در این شرایط باید کاری کنیم که مردم قدر دارایی خودشان را بدانند، از آن مراقبت کنند و با آن رشد و توسعه اقتصادی کشور را رقم بزنند.

عسگری مارانی تاکید کرد: تمام هم و غم ما باید این باشد که تمام کسانی که سهام ریز و درشت گرفته اند، به دانش مالی آنان از طریق آموزش در اتاق های بازرگانی و آموزش و پرورش و حتی مساجد کمک شود تا حداقل های دانش مالی را فرا گیرند تا واکنش ها در بازار با دانش همراه شود.

وی افزود: کد سجام را خود مسئولان نیز باید بگیرند و حتی برای کودکان نیز باید این کد گرفته شود و با بسترسازی آموزش از کودکی این فرهنگ را نهادینه کنیم که مردم با بازار سرمایه آشنا شوند و پرسشگر باشند که آیا مدیران ما برای توسعه برنامه ای دارند.

عسگری مارانی تصریح کرد: مردم نباید با عجله برای خرید و فروش سهام عدالت تصمیم بگیرند؛ بلکه با دانش باید با این سهام برخورد کنند.

وی گفت: ما در بحث خصوصی سازی که انجام شد جواب غلط گرفتیم.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: در شرایط کنونی یک انقلاب در بازار سرمایه اتفاق افتاده است و باید بتوانیم آن را به خوبی مدیریت کنیم و دولتمردان نباید از ثروتمند شدن مردم هراس داشته باشند.

عسگری مارانی تاکید کرد: اگر در بورس شفافیت باشد، باید در دولت نیز این شفافیت باشد و چه اشکالی دارد که سهام نقد و نسیه به اقشار مختلف بر حسب توانایی و نیاز آنها داده شود و کاری کنیم که همه با بازار سرمایه آشنا شوند؟

وی همچنین گفت: ما باید قوانین و دستورالعمل ها را متناسب با انقلاب سرمایه گذاری بازنگری کنیم؛ زیرا مردم به دنبال سرمایه گذاری در تولید و صنعت هستند؛ اما باید قبل از این شفافیت باشد و از سویی قیمت ها عادلانه باشد و بدانیم کسانی که در بازار سرمایه حضور دارند باید به آنها هویت داده شود؛ زیرا این در تمام دنیا یک شغل به حساب می آید و اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این زمینه با اجرای برخی طرح ها و نیز آموزش ها می تواند الگویی برای کشور باشد.

عسگری مارانی تاکید کرد: مردم باید بدانند که پس اندازهای کوچک آنان است که ارزش سرمایه در بخش های مختلف مانند فولاد و پتروشیمی و دیگر صنایع را بالا برده است. پس ما باید در این شرایط به مردم آموزش مستمر بدهیم و کاری کنیم که بازار جایگاه واقعی خودش را پیدا کند و اعضای دولت و مجلس نیز باید در قدم اول خودشان دانش مالی را یاد بگیرند.

وی افزود: نبود شفافیت و هماهنگی اعضای دولت در تصمیم گیری ها و نبود تشخیص درست در سیاست های آتی دولت، بازار بورس را آشفته کرده است. بنابراین، دولت باید دست از قیمت گذاری های غیرمنصفانه بردارد و دانش مالی مردم را با ارائه تحلیل های درست به آنان بالا ببرد.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22847

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها