مدیرعامل شرکت آزمون دانه غرب سپاهان گفت: ما شرکت آزمون دانه را در سال ۱۳۹۱ و در شهرک صنعتی نجف آباد ۲ در قالب شرکت سهامی خاص تاسیس و فعالیت خود را شروع کردیم. شرکت دو خط تولیدی دارد و از محل خرید بهترین نهاده ها، خوراک آماده (کنسانتره) را با بهترین کیفیت در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد.
مهندس اصغر علیان در مصاحبه اختصاصی با پایگاه خبری تحلیلی شاخص اقتصاد افزود: مدیریت کارخانه، مدیریت بازرگانی و مدیریت کنترل کیفی واحدهای ما هستند. هدف ما، احیای فرهنگ مصرف خوراک آماده بوده و همواره سعی کرده ایم در منطقه، این الگوی مصرف را نهادینه کنیم که خدا را شکر خیلی خوب استقبال شده است. به لطف خدا با بالا بودن کیفیت محصول، همیشه مشتریان ما راضی بوده اند.
وی در توضیح طرز تهیه خوراک آماده تصریح کرد: برای تهیه خوراک آماده ریزمغذی ها با هم میکس می شوند و با بخار در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد به حالت ژله ای و تحت فشار به صورت پلت درآمده، خوراک کامل و سالم برای دام و حیوان آماده می شود.
این کارآفرین با بیان اینکه هم اکنون تعداد ۵۰ نفر در این واحد مشغول به کار هستند، درخصوص صادرات شرکت گفت: قبل از اینکه در تامین نهاده ها به مشکل بربخوریم، دنبال صادرات بودیم؛ اما اخیرا در تأمین نیاز داخل هم مشکل داریم.
وی درباره مشکلات و چالش های پیش روی شرکت گفت: اخیرا تأمین نهاده مشکل اساسی ما شده است. تا دو سال پیش راحت تر تهیه می کردیم. اکنون سامانه بازارگاه را تعبیه کرده اند؛ اما جوابگو نیست. اگر هم به سطوح بالاتر برویم، واردکنندگان سه مشکل اساسی دارند: عدم تأمین و اختصاص بموقع ارز از بانک مرکزی، محدودبودن کشورهای فروشنده نهاده به علت تحریم ها و انتقال ارز که سبب می شود تولیدکنندگان نتوانند به تعهدشان به فروشندگان خارجی عمل کنند.
این فعال اقتصادی درخصوص چشم انداز شرکت برای آینده و طرح های توسعه شرکت افزود: تصمیم ما راهگشایی برای دامداران منطقه بود و به هدف خود رسیدیم. به تدریج خوراک ما به تمام نقاط ایران ارسال شد و درحال حاضر شرکت جایگاه خوبی پیدا کرده است. برای توسعه نیز درحال راه اندازی کارخانه تولید مکمل و بررسی صادرات هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: دولتمردان ما باید به این صنعت که جزو صنایع مادر است، توجه کنند و دست واسطه ها کوتاه شود. بیشترین ناراحتی، این است که نهاده با تأخیر و با ۵ تا ۱۰ واسطه به ما می رسد. باید عیوب سامانه بازارگاه برطرف و به روز شود. مسئولان راهکاری پیدا کنند تا نهاده ها مستقیم به دست مصرف کننده برسد.
محمدرضا علیان، کارآفرین نمونه سال ۱۳۹۹، از مؤسسان و سرمایه گذاران و رئیس هیات مدیره شرکت آزمون دانه نیز گفت: بنده بیرون از این شرکت گاوداری ۵ هزار راسی را اداره می کنم. درواقع، ابتدا با ۲ راس گاو شروع کردم و اکنون ۵ هزار رأس گاو دارم و تولید شیر گاوداری ما روزانه ۸۰ تن است.
وی درپاسخ به این سؤال که چه ضرورتی باعث می شود دامداران از خوراک آماده استفاده کنند، گفت: اگر دامداری در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته را بررسی کنیم، می بینیم که آنها می خواهند دامداران دغدغه تهیه خوراک دام را نداشته باشند؛ چون آنها با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند. پس اگر خوراک به صورت بهینه تهیه شود، تا اندازه ای آسوده می شوند. در ثانی، خوراک به تنهایی به انبار و تجهیزات فراوانی نیاز دارد و دردسرهای خودش را دارد؛ ولی خوراک آماده، کار را برای دامداران راحت می کند. به همین علت، در دنیا به سمت استفاده از خوراک آماده (پِلِت) رفته اند.
وی درخصوص تاسیس کارخانه شیرخشک گفت: کارخانه شیر خشک ما به لطف خدا تا ۲۰ روز دیگر افتتاح می شود.
علیان درخصوص تعداد پرسنل مجموعه ها گفت: درحال حاضر، در مجموعه های ما ۵۰۰ نفر مشغول به کار هستند و این موضوع برای ما بسیار لذت بخش است. به همین جهت، هر روز به فکر هستیم که کار جدیدی را شروع و تولید جدیدی را راه اندازی کنیم. این برای ما از مسجد ساختن بهتر است.
وی درخصوص مشکلات تولیدکنندگان افزود: تولیدکنندگان زجر زیادی می کشند و تحت فشار هستند. ما با این همه سرمایه گذاری نباید در رنج و عذاب باشیم. علت آن هم این است که افرادی سرکار می آیند که متخصص نیستند و تولیدکننده و مصرف کننده را اذیت می کنند؛ برای مثال، برای یک مجوز از اداره ۵ سال است در این اداره ها از این اتاق به آن اتاق می روم؛ درحالی که تاکنون نه وام گرفته ام و نه وام خواسته ام.
دکتر سلطانی متخصص تغذیه دام نیز در معرفی خود گفت: من ششمین سال است که با این مجموعه آشنا هستم و با آن ارتباط دارم. به نظر من، این شرکت یکی از موفق ترین شرکت ها و در بازار هم خوشنام است و این موضوع به مدیریت و کیفیت مواد آن برمی گردد.
وی درخصوص فرمولاسیون جیره غذایی دام گفت: جیره غذایی دام سه مرحله عمده دارد که بسته به اینکه دام و طیور چه احتیاجات غذایی دارند، چه نوع دامی هستند (گاو، گوسفند یا بز) و اینکه آیا آبستن هستند یا به منظور پروار نگهداری می شوند، تفاوت دارد.
دکتر سلطانی ادامه داد: درواقع، جیره نویسی احتیاجات غذایی را به موادی که در دست دام است، وصل می کند.
وی افزود: در جیره نویسی و خوراک دام چند نکته اهمیت دارد و مهمترین آنها این است که جیره با کیفیت و با حداقل قیمت ممکن تهیه شود.
دکتر سلطانی درخصوص جایگاه دامداری ایران در دنیا گفت: صنعت گاو شیری ایران در دنیا جزو بهترین هاست. شاید کمتر کسی بداند که در این زمینه ایران از بسیاری از کشورهای اروپایی هم بهتر و برتر است. کیفیت تولید شیر کشور ما در آسیا و احتمالا در خاورمیانه بهترین است. ما کارخانجات خوراک خوبی هم داریم. برهمین اساس، صنعت دام و صنعت خوراک ما در جایگاه خوب و بالایی قرار دارد.
وی درخصوص وارداتی بودن مواد اولیه مورد نیاز گفت: بیش از ۶۰ تا ۷۰ % علوفه ها و کنسانتره وارداتی است.
وی درخصوص عوامل موفقیت خود، گفت: با توجه به اینکه من برای بحث مشاوره و به صورت نیمه وقت در این کارخانه حضور دارم، برای شخص من روزی که قرار است رئیس هیات مدیره، آقای محمدرضا علیان، و مدیرعامل، آقای اصغر علیان را دیدار کنم، همیشه نکاتی برای یادگرفتن وجود دارد. باید انسان های موفق را ببینی تا موفق شوی. ایشان از کسانی هستند که فعل «خواستن توانستن است» را صرف کرده اند. تلاش و پشتکار و صداقت و صمیمیت، از ویژگی های ایشان است. موفقیت تصادفی نیست؛ پشت آن تلاش و کوشش بسیار نهفته است.