به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی شاخص اقتصاد، دکتر بهرام حقیقی افزود: فرآورده های تشخیصی این شرکت در شناخت و پیگیری وضعیت سلامت بیماران کاربرد دارد. این شرکت تلاش خود را در تولید کیت های تشخیصی با دقت، تکرارپذیری و آسانی کاربرد آنها متمرکز کرده و همواره در نوآوری و بروز رسانی متدولوژی ها تحقیق و تفحص می کند.
حقیقی تصریح کرد: نظر به اینکه کیت های تشخیص طبی و آزمایشگاهی به محلول هایی نیاز دارند تا پارامترهای خونی با آنها اندازه گیری شوند، ما این محلول ها را با دستورالعمل مورد نیاز ساخته و در اختیار آزمایشگاه های سراسر کشور قرار می دهیم.
این استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بیش از ۳۰ سال عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان بودم. در سال ۷۲، از ما خواستند که در تولید فرآورده ها و محلول های هماتولوژی و کیت ها قدمی برداریم و بنده و یکی از همکاران را برای این کار پیشنهاد کردند.
وی در همین راستا افزود: در همان ابتدا ما تصمیم گرفتیم مواد اولیه (آنزیم ها) را خودمان تولید کنیم و اکنون نیز تنها شرکتی هستیم که آنزیم ها را تولید میکنیم. این مواد را از منابع میکروبی و گیاهی میگیریم و این فعالیت ما منحصربهفرد است.
دکتر حقیقی ادامه داد: وقتی فهمیدم که نیروهای جوان و تحصیلکرده ما همین جا به کار گرفته میشوند، تصمیم گرفتم «شرکت درمان کاو» را تاسیس کنم و تولید فرآورده های محلول های هماتولوژی و کیت ها را به معنای واقعی آغاز کردیم و تا حدودی از ورود آنها جلوگیری نمودیم.
وی تصریح کرد: در سال ۹۲ و ۹۳ آن شرکت تغییر نام داد و باعث شد شرکت «درمان فرازکاو» با تسهیلات و برنامه جدید شروع به کار کند و در قامت یک شرکت دانش بنیان ظاهر شود.
مدیرعامل این شرکت موفق افزود: هنوز هم تولیدکنندگان این نوع فرآورده ها بسیار اندک هستند؛ ولی در زمان شروع فعالیت ما، تنها دو شرکت تولیدی در این زمینه فعالیت میکردند.
وی درخصوص تعداد کارکنان شرکت گفت: در شرکت ما ۱۴ نفر به طور مستقیم مشغول فعالیت هستند. علاوه بر اینها، نمایندگانی برای پخش داریم که فرآورده های ما را پخش می کنند. چهار نماینده در تهران و در هر استانی هم یک نماینده به عرضه محصولات ما مشغول هستند.
حقیقی افزود: یکی از اهداف بنده این بود که دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها که پتانسیل بالایی دارند، به کار گرفته شوند. بنابراین، بخش عمده شرکت ما تحقیقاتی است. اکنون نیز افراد شاغل، تحصیل کرده های بیوشیمی و رشتههای پایه هستند.
وی درباره محصولات شرکت و عناوین آنها گفت: ما حدود ۷۶ فرآورده تشخیصی ساختهایم؛ شامل کیت های تشخیص طبی که خودشان چند دسته هستند: یک عده دستی تهیه و عرضه می شوند و تعدادی هم هماتولوژی هستند، یا محلول های ریزهماتولوژی و علاوه بر آنها انواع کیت ها را نیز ساخته ایم. غیر از آنها تولیدات داخل خودمان را هم داریم.
وی در خصوص چگونگی ارسال محصولات به دیگر نقاط کشور افزود: کسانی که فرآورده های پزشکی را پخش میکنند، باید دارای زنجیره سرد باشند؛ زیرا یک دسته از محصولات ما باید در درجه حرارت پایین و با استفاده از یخ خشک نگهداری شوند و کسانی که نماینده پخش هستند، لازم است زنجیره سرد را رعایت کنند.
دکتر حقیقی درخصوص صادرات گفت: ما تمام استانداردهای لازم را برای صادرات داریم و تا مرز از ماشین های یخچال دار استفاده میکنیم و از آنجا به بعد به عهده خریداران است. درحال حاضر، ما با یکی از کشورهای همجوار صادرات را شروع کردهایم؛ ولی چون مواد اولیه باید از کمپانی های خارجی تامین شود، مشکلاتی وجود دارد که باید توسط مسئولان برطرف شود.
وی درباره کیفیت مواد تولیدی شرکت تاکید کرد: کیفیت محصول بسیار مهم است. اگر تولیدکننده کم توجهی کند، به شدت زمین می خورد. بنابراین، مواد اولیه باید با خلوص بالا و از شرکت های معتبر خریداری شوند. بعضی از تولیدکننده ها از منابع داخلی نامعتبر استفاده میکنند و به همین علت، ما یکی دو بار بسیار ضرر کردیم و با آنها برخورد کردیم.
وی درپاسخ به این پرسش که اگر به گذشته برگردید، باز هم وارد همین حرفه میشوید، گفت: اگر به قبل برگردم در اندیشه تولید نخواهم بود. من فردی دانشگاهی و علاقه مند به تدریس بوده و هستم. از نظر کاری، بله همان راه را انتخاب میکنم؛ اما درباره تولید بیشتر فکر میکردم. البته، اکنون خوشحالم که اثری از ما به یادگار مانده است.
دکتر حقیقی درخصوص قلمرو مطالعات خود افزود: من همیشه مقالات جدید را می خوانم و بیشتر وقتم صرف یافته های جدید از مجله های خارجی می شود. درواقع، به معنای کامل محقق هستم. به دانشجویان خودم نیز همیشه توصیه میکردم که اگر پزشک شدید، باید به روز باشید. در مدت تحصیل باید پتانسیل پیدا کنید که یافته های جدید را پیدا کنید؛ نه از دیگران کپی کنید.
وی درباره نقش شرکت متبوعش در حوزه مسئولیت اجتماعی گفت: ما به طور مستقیم درگیر نیستیم؛ اما در زمینه کمک به دانشجویان به بسیاری از آنها کمک های علمی داده ایم. همچنین، گاهی آنها از امکانات ما در انجام پایان نامه خودشان استفاده کرده اند و کمک های مردمی هم داشتهایم.
این استاد بزرگوار در خصوص مهم ترین مشکلات شرکت متبوعش گفت: بخشی از کارهای اداری حرفه ما به گمرک و به سازمان غذا و دارو مربوط است. آنها هم گاهی تولیدکننده را به شدت اذیت میکنند و اگر هر ارگانی بتواند کمک کند که این موانع بر طرف شود و در درخواست تولیدکنندگان تسریع شود، بسیار عالی خواهد شد؛ مثلا یک علامت زدن، نصف روز و حتی یک ساعت کار دارد؛ اما ۷ ماه طول میکشد!
وی درخصوص طرح های توسعه شرکت بیان کرد: در بخش R@D دو محصول جدید داریم که بهزودی ارائه میشود و آرزوی ما این است که در تولید کیت ها از خارج بی نیاز شویم.
دکتر حقیقی تاکید کرد: باور ما بر این است که برای دستیابی به موفقیت، باید بر اساس الگوی رفتاری مناسب، احترام متقابل، درستکاری، آموزش مداوم، کار گروهی و ایجاد انگیزه کاری مؤثر و سازنده، برای کلیه کارکنان گام برداشت.
وی در پایان افزود: هدف اصلی ما کمک به مردم برای داشتن زندگی شادتر و سالم تر و ایجاد یکی از موفقترین شرکتهای دارویی در زمینه تحقیقات، کیفیت، تولید، فروش درجهت ارتقای سلامت جامعه بوده و عملکرد و روند کار ما به گونه ای طراحی شده است که به نتایج کیفی بالاتر از حد انتظار بیماران، مشتریان، شرکای تجاری و قانونگذاران دست یابیم.