به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی شاخص اقتصاد، مهندس مصطفی رجایی با نام بردن از همکارش مهندس مجتبی رحیمی و برادرانش مهندس مهدی رجایی و مهندس مرتضی رجایی که در شکل گیری و موفقیت شرکت نقش بسیار مهمی را تا کنون ایفا کرده اند و با بیان شعار شرکت: « چشم بسته انتخاب کنید، محصولات ما گارانتی دارد.» افزود: محصولات شرکت کیمیا صنعت عبارتند از: تولید انواع دریچه دسترسی، دریچه کولر، پلنیوم باکس، دریچه طرح چوب، دریچه دسترسی فنکوئل (دریچه زیر فنکوئل)، دریچه کولر پلاستیکی، دریچه تنظیم هوا، دمپر بین کانال، دریچه گرد، دریچه هوای رفت، دریچه هوای برگشت، جت دیفیوزر، دریچه سقفی و دریچه شاهرخی.
وی افزود: فعالیت شرکت در آغاز بر تولید دریچه های تهویه و تنظیم هوا متمرکز بود؛ اما به تدریج سبد محصولات ما گستره شد و امروزه تجهیزات تهویه مطبوع، صدا گیرها، کانال های انتقال هوا و اتصالات تجهیزات هوا هم به سبد محصولات اضافه شده و در تولید دریچه کولر هم فلزی و هم پلاستیک، بزرگترین تولیدکننده در ایران هستیم.
مهندس رجایی درخصوص تجربه کسب و کار خود تصریح کرد: اولین باری که من سرکار رفتم، ۷ ساله بودم و کار فلزکاری را شروع کردم. می توانم بگویم که پیش از این کارخانه دو سه شغل مختلف را تجربه کردم و دوباره به کار فلز روی آوردم. البته، درحال حاضر، یکی از کارخانه های ما محصولات پلاستیکی را هم تولید می کند.
این فعال اقتصادی که فارغ التحصیل رشته های حسابداری و مدیریت است، ادامه داد: عموما این محصول به صورت کارگاهی در مغازه های کوچک و با حجم بسیار اندک تولید می شود؛ ولی ما برای اولین بار در سال ۱۳۹۰ از یک کارگاه ۲۰۰ متری تولید صنعتی را شروع کردیم و کل کارکنان ما ۶ نفر بودند؛ اما به لطف خداوند با برنامه ریزی و تحقیقات و بازاریابی سال به سال در این زمینه پیشرفت کردیم و اکنون ۱۱ سال است که به یک کارخانه صنعتی تبدیل شده ایم.
وی افزود: البته، ما تا سال ۹۹ به شکل حقیقی فعالیت می کردیم و سپس برای رسیدن به اهدافمان در قالب شخصیت حقوقی شرکت را تاسیس کردیم و اکنون همه فعالیت را ما تحت نام شرکت انجام می شود.
وی درخصوص تعداد افراد شاغل در کارخانه تصریح کرد: گروه ما در حال حاضر از دو کارخانه تشکیل می شود: واحد اول واقع در شهرک صنعتی رامشه و واحد دوم واقع در شهرک صنعتی جی اصفهان است و در مجموع ۱۲۵ نفر پرسنل داریم. گاهی نیز از کارکنان فصلی استاده می کنیم.
رجایی گفت: در سال ۱۳۹۶ تصمیم گرفتیم محصولات خود را ارتقا دهیم. پس از یک سال، محصولی را از مواد A.B.S و پلاستیک ساختیم و مورد استقبال مردم واقع شد؛ زیرا محصول جدیدی بود.
وی درخصوص صادرات محصولات شرکت افزود: در دو سه سال اخیر صادرات داشته ایم؛ ولی به صورت غیررسمی و با واسطه.؛ اما از سال گذشته تصمیم گرفتیم ۴۰۰ هزار دلار صادرات داشته باشیم. پیش بینی ما این بود که امسال دو برابر شود؛ ولی به علت مشکلات نتوانستیم.
این کارآفرین جوان درباره مقاصد صادراتی شرکت گفت: کشور های عراق، سوریه، آذربایجان، ارمنستان، پاکستان و افغانستان مشتریان ما هستند و عمده محصول پلیمری ما به عراق و سوریه و پاکستان ارسال می شود.
وی درخصوص توسعه شرکت گفت: دربرنامه توسعه پنج ساله شرکت آمده است که بعد از سال پنجم باید به یک میزان صادرات رسیده و سال به سال به آن هدف نزدیک تر شده باشیم. بنابراین، ۱۲ کشور مقصد را شناسایی کرده ایم تا محصولات خود را به آنها صادر کنیم. البته، این هدف به عوامل درونی و بیرونی بسیاری بستگی دارد و عامل بیرونی آن سیاست های کلان کشور است.
وی درباره دوام محصولات پلاستیکی گفت: مواد پلیمری انواع گوناگون داشته، باکیفیت ترین مواد و با عمر بالا هستند که تغییر رنگ بسیار اندکی دارند و چون این محصول داخل ساختمان استفاده می شود، نباید تغییر رنگ بدهد. این مواد تا ۱۰ سال تغییر رنگ ندارد و اگر در معرض آفتاب هم باشد، آسیب نمیبیند. بسیاری از مواد پلیمری در برابر آفتاب شکننده میشوند؛ اما اینها نه.
مدیرعامل شرکت کیمیا صنعت در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکت گفت: ما سعی کرده ایم بیشتر نیروهای خود را از خانم های سرپرست خانوار بگیریم تا باری از دوش آنها برداشته باشیم.
وی درخصوص مشکل صادرات و تاثیر آن در جذب و به کارگیری نیروهای بیشتر افزود: مشکل مهم ما رفع تعهد ارزی است. من باید مواد را از بازار آزاد بخرم و نرخ دلار در لحظه افزایش می یابد. بعد به ما می گویند دلارتان را در سامانه نیما با نرخ ۲۳ هزار تومان عرضه کنید. از این رو، من دیگر به دنبال صادرات نمی روم.
وی با بیان اینکه محصولات ما قابل رقابت با ترکیه و امارات است، افزود: همین اختلاف قیمت دلار مانع صادرات ما شده است. ما تا یک میلیون دلار هم می توانیم صادر کنیم؛ اما تا ۳۰ درصد محقق شده و علت آن همین بوده است. ما اگر صادرات نداشته باشیم، باید به داخل اکتفا کنیم و در نتیجه، نیروهای کمتری مشغول کار می شوند. در همین راستا، من با سایر دوستان هم صحبت کرده ام و همه آنها همین مشکل را دارند.
مهندس رجایی در شرح مهمترین تجربه کاری خود افزود: هر روز آدم یک تجربه جدید دارد؛ اما مهمتر از همه اگر هر کاری با برنامه ریزی صورت بگیرد، احتمال جواب گرفتن، زیاد است. بسیاری از افراد به نتیجه نرسیدهاند و علت آن هم همین عدم برنامهریزی بوده است. وقتی افکارمان را روی کاغذ می آوریم و برنامه ریزی می کنیم، راحت و آسان به هدف می رسیم. در طول ۱۰ سال این مهم ترین تجربه من بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون تجربه شکست هم داشته اید، گفت: بله، ما در اوایل کار و فعالیت شرکت به دنبال بازاریابی بودیم و اولین مشتری را از خارج پیدا کردیم؛ اما بعد از یکی دو بار طلب ما را نداد و این اولین تجربه و شکست ما بود.
این فعال اقتصادی جوان درخصوص چشم انداز شرکت گفت: ما یک برنامه توسعه ۵ ساله داریم که در خلال آن باید لوله های کانال قابل انعطاف، دستگاه های تهویه مطبوع مثل اسپیلیت، فن کویل و … را تولید کنیم. در همین زمینه، با شرکت های سازنده ماشین آلات آنها در چین و ترکیه صحبت کرده ایم و به خواست خداوند تا دو ماه آینده عملیات عمرانی آنها انجام خواهد شد، ظرف دو سال آینده هم کانال های قابل انعطاف و تا ۴ سال آینده هم فن کویل و محصولات دیگر را تولید خواهیم کرد.
وی درپایان با آرزوی موفقیت برای همه کارآفرینان کشور، از خدمات مدیران و کارکنان اتاق بازرگانی اصفهان بسیار قدردانی کرد.