صادرات ایران به کوبا صفر شد

حجم صادرات ایران به کوبا طی سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ از ۱۰ میلیون دلار به ۶ هزار دلار تا سال ۹۷ رسیده و در سال ۹۸ نیز صفر شده است.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد از سایت «نود اقتصادی» درحالی‌که یکی از راهکارهای دور زدن تحریم‌های ظالمانه آمریکا، توسعه تجارت با کشورهای تحریم شده است، با این حال بررسی روابط تجاری دو کشور ایران و کوبا نشان می‌دهد حجم صادرات ایران به کوبا طی سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ از ۱۰ میلیون دلار به ۶ هزار دلار تا سال ۹۷ رسیده و در سال ۹۸ نیز صفر شده است.

قابل ذکر است کوبا علاوه بر آنکه یک بازار وارداتی ۴.۵ میلیارد دلاری دارد، با وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا، در حوزه‌های پزشکی، نانو تکنولوژی، علمی، دارویی و انرژی نیز پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته است که می‌تواند برای گسترش همکاری با کشورمان مفید باشد.

انعقاد پیمان‌های پولی و تهاتر کالا ازجمله شیوه‌هایی است که ایران می‌تواند با استفاده از آنها با کشورهای تحت تحریمی همچون کوبا روابط تجاری برقرار کند. گرچه محمدجواد ظریف اخیرا به کشورهای آمریکای لاتین و ازجمله کوبا سفر کرده، اما آنچه واضح است اینکه دولت روحانی تاکنون از این ابزارها غافل بوده است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=24659

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها