ضعف نظارت را علاج کنیم

گرانی، سوء مدیریت، تصمیمات غلط در حوزه مسکن، سیاست‌های پولی و بانکی، نظام بودجه ریزی، آشفتگی بازار بورس، مشکلات گمرکی، سوداگری‌ها در بازار ارز، طلا و خودرو، بی تفاوتی نسبت به گرانی  ها و رها کردن بازار، همه و همه از مشکلات و واقعیت های تلخ امروز اقتصاد ما است. مشکلاتی که ناشی از ضعف نظارت و سوء مدیریت هایی است که باید علاج شود.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد، گرانی های روزمره اجناس و کالاها، تصمیم های خلق الساعه و تاثیر آن بر نرخ خدمات و کالا، صیفی جات تا مرکبات و مواد اولیه تولیدی و نهاده های کشاورزی و دامی، همه و همه زنجیره وار کلکسیونی از این نابسامانی های را تشکیل داده است. اما بسیاری از این مشکلات به این دلیل است که ریل گذاری درستی در گذشته از جانب تصمیم سازان چه در دولت و مجلس برای اقتصاد کشور صورت نگرفته است و یا در حوزه نظارت و وضع قوانین عملکرد مناسبی ارائه نکرده ایم.

از سویی نظارت بر بخش‌های اجرایی از مهم‌ترین وظایف مجلس در کنار امر قانونگذاری است. طبق قانون اساسی،‌ مجلس شورای اسلامی علاوه ‌بر وضع قوانین، حق نظارت مستمر بر اجرای قوانین را برعهده دارد (اصل ۷۶) و در راستای این حق «هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید.» (اصل ۸۴). نظارت کلان مجلس بر نحوه عملکرد هیات دولت در‌ اجرای قانون و مصوبات در مواقعی که تخلفی گزارش شود با استفاده از ابزار تحقیق و تفحص صورت گرفته و‌ نظارت بر استفاده بخش‌های اجرایی از بودجه توسط دیوان محاسبات نیز از حوزه اختیارات نهاد قانونگذاری کشور است. فساد اقتصادی موجود نیز مربوط به دوره خاصی نیست بلکه با اصلاح و یا وضع قوانین خلق الساعه و غیرکارشناسی و بعضا غیرضرور بدون توجه به تبعات آن مصوب شده و مسبب این اتفاقات نیز مجلس است که نتوانسته رسالت خود را به درستی انجام دهد.

اما در شرایط حاضر با این همه مشکلات انباشته شده اقتصادی چه راهکاری باید اندیشید؟ باید از کجا شروع کرد؟ رفع این مشکلات برعهده کیست؟ آیا اراده ای برای حل مشکلات وجود دارد؟ همچنین مقام معظم رهبری بر حل مشکلات اقتصادی که ریشه و منشاء آن داخلی است، تاکید فراوان داشته و دارند و مسئولان را برای رفع آنها مورد خطاب قرار داده اند، اما اینکه این مشکلات همچنان لاینحل باقی مانده و بزرگ و بزرگ تر می شود، حکایتی است که به بُعد نظارتی دولت و مجلس بازمی گردد.

در همین حال عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است ما مشکل تامین نهاده نداریم، امروز مشکل ما در توزیع نهاده است، در سوء استفاده، کم کاری ها، ناهماهنگی هاست که به جای خود این موارد را مطرح می کنیم، آقای رئیس جمهور واقعا نظارت بر بازار ضعیف است آیا خبر دارید که کمر مردم زیر فشار افزایش قیمت ها شکسته است تورم لحظه به لحظه افزایش پیدا می کند مردم توان خرید حداقل های ضروری زندگی را ندارند، مدیریت بازار در این کشور برعهده کیست؟

احد آزادی خواه تاکید کرد: مگر نشنیدیم که رهبر انقلاب فرمود گرانی برخی کالاها ربطی به آمریکا و تحریم ندارد، همه گناه را به گردن دیگران نیندازیم، ما مقصریم، دو فراز از بیانات حضرت آقا را خدمت شما می خوانم؛ «مردم عزیز، مسئولین مملکت و وکلای ملت، امروز در معرض نفوذ هستیم.» آقا فرمود «آمریکا اصرار به نفوذ دارد، او می خواهد مقاصد و اهداف پلید خودش را عملیاتی کند، آدم هایی درست کند که مثل او فکر کنند، او می خواهد کشور را غارت کند وقتی در داخل کشور کسانی بودند که با این غارت همراه و موافق باشند، این غارت را به سرانجام می رساند.» مردم مراقب این فراز از تذکری که رهبری معظم انقلاب دادند باید باشیم، ما نباید اجازه دهیم  حتی یک درصد از انقلاب دست نااهل و نامردم بیافتد. امروز هر مسئولی که اجازه رانت، سوء استفاده و زد و بند بدهد خائن بر ملت است و خیلی از موانع ما در همین مدار می چرخد، این موارد را گردن تحریم، آمریکا، ترامپ خبیث و بایدن خبیث تر نیندازیم، سوء تدبیر را علاج کنیم که راه در همین است . امروز ساماندهی صادرات امر مهمی است، برخی اقلام صادراتی در گمرک ها فاسد می شوند، راهکاری برای قیمت گذاری محصولات کشاورزی  ارائه کنید و اجازه ندهید تولید در کشور به صفر برسد.

نکته قابل تامل این است که مسئولان امر یا چندان متوجه نابسامانی اوضاع اقتصادی کشور و معیشتی مردم نشده اند و یا اراده ای برای حل مشکلات ندارد و حتی با اظهارنظرهای غیرعالمانه و غیرکارشناسی خود که بعضا دعواهای جناحی را هم چاشنی کارشان می کنند، همچنان بر نظر باطل خود پای می فشارند. در همین حال باید بُعد نظارتی و اجرایی توامان برای خدمت اساسی را قوی تر و منسجم تر نمود تا شاید شاهد تحولی در اقتصاد نابسامان کشور بود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=24743

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها