عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران در خصوص راهکار کاهش تلفات انرژی گفت: نزدیک شدن تولید به مصرف، بازمهندسی و بهینه سازی شبکه، تغییر الگوی مصرف و بازیافت انرژی، همچنین استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله مهمترین راههای بهینه سازی مصرف انرژی است.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، مهدی مسایلی در چهارمین جلسه کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: استفاده از انرژیهای پاک، با مد نظر قرار دادن بهینه سازی مصرف، از جمله راهکارهای کمک به کاهش آلوگی هوا عنوان شد.
وی افزود: آمار مصرف انرژی در کشور به عنوان شاخصه اقتصادی در دنیا لحاظ میشود.
وی با بیان اینکه ایران در منصوبه نیروگاهی دارای جایگاه چهاردهم دنیاست، شدت مصرف انرژی در کشورمان را ۹ برابر ژاپن و نروژ اعلام و تاکید کرد: با وجود این، استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر از جمله راهکارهای کاهش مصرف انرژی در کشور است.
مسایلی سهم انرژیهای تجدیدپذیر در کل تولید کشور را تا دیماه سال جاری ۱ درصد اعلام کرد و افزود: استفاده از انرژیهای پاک با مد نظر قرار دادن بهینه سازی مصرف، از جمله راهکارهای کاهش آلوگی هواست.
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی همچنین بر راه اندازی پویش آلرژی به مصرف انرژی برای کاهش مصرف، ایجاد کارگروه هماهنگی بین سندیکای برق، اتحادیه صنف لوازم خانگی، اتحادیه صنف الکتریک و الکترونیک و اتحادیه تجهیزات کشاورزی به منظور کنترل کیفیت تجهیزات به لحاظ مصرف واقعی انرژی تاکید کرد.
وی همچنین پیشنهاد داد: شایسته است شورای انرژی در استان اصفهان به دبیری کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و به منظور ایجاد تمرکز در رابطه با بهینه سازی مصرف انرژی تشکیل شود.
اکبر لباف نایب رییس کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی نیز در این جلسه گفت: اتاق بازرگانی اصفهان در راستای رسالت اجتماعی خود به مبحث ترغیب فعالان اقتصادی به استفاده از انرژیهای پاک ورود پیدا کرده و این جلسه نیز به منظور بررسی مزایای سیستمهای خورشیدی و پتانسیلهای این حوزه در شهر اصفهان، همچنین ارایه طرح جامع بهینه سازی مصرف انرژی برگزار شده است.
احمدرضا صافی رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران شعبه اصفهان و مسوول کمیته انرژیهای تجدیدپذیر در این جلسه بر بهینه سازی مصرف انرژی تاکید کرد و گفت: این مقوله نیازمند پایش دایمی بوده و اتاق بازرگانی با ورود به این مبحث، از گسستگی اقدامات صورت گرفته جلوگیری و این اقدامات را متمرکز میکند.
سارا صالحی، مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان نیز مدیریت و بهینه سازی مصرف را به مثابه ایجاد نیروگاه مجازی دانست و گفت: با وجود بیش از ۱۱ هزار مشترک صنعتی، مصرف بهینه برق در حوزه صنعت میتواند منشاء اثر بهتری باشد.
در ادامه حمیدرضا عزیزیان دیگر عضو کمیسیون، نیروگاههای۲۰ کیلوواتی را از اقتصادیترین نیروگاهها معرفی کرد و گفت: با فرض اینکه هر کیلووات نیروگاه خورشیدی در شهر اصفهان بهطور متوسط روزانه ۲/۵ کیلووات ساعت برق تولید کند، میزان برق تولیدی یک سامانه ۲۰ کیلوواتی ۱۰۴ کیلووات ساعت در روز و ۳۷/ ۴۴۰ کیلووات ساعت در سال است.
وی افزود: در این صورت، در یک بازه ۱۰ ساله در سال اول بالغ بر ۳۸ میلیون تومان درآمد یک نیروگاه ۲۰ کیلوواتی بوده و دوره بازگشت سرمایه نیز بین ۵/۳ تا ۴ سال است.
وی با بیان اینکه نیروگاههای خورشیدی به تعمیرات زیادی نیاز ندارند و فقط نیازمند بازرسی چشمی هستند، کاهش چشمگیر میزان دی اکسید کربن تولیدی را از جمله مزایای این نوع نیروگاهها دانست.
عزیزیان تاکید کرد: نیروگاههای خورشیدی درآمد مستمری دارند، معافیت از مالیات و خرید تضمینی نیز از دیگر مزایای این نیروگاههاست.