قزاقستان نهمین کشور بزرگ جهان و پنجمین تولید کننده گندم جهان است. این کشور سرشار از منابع اکتشافی مس، روی، تنگستن، اورانیوم، روی ، فلومیت، طلا و نقره و هم مرز با روسیه، چین، قرقیزستان و ترکنستان است.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، به طور استراتژیک، این کشور بازارهای بزرگ و سریع رو به رشد چین، جنوب آسیا، روسیه و اروپای غربی را با راه آهن و بندر به دریای خزر ارتباط می دهد که این وضعیت موقعیت ژئوپولتیکی را به این کشور داده است. به لحاظ موقعیت ژئوپلتیکی قزاقستان از یک سو حلقه اتصال کشورهای شرق آسیا با اروپا بوده و از سوی دیگر مهمترین پل ارتباطی روسیه با کشورهای واقع در جنوب آسیا محسوب می شود.
سهم GDP این کشور از جهان ۴ دهم درصد، تورم ۵.۲، صادرات غیرنفتی ۱۹.۱ درصد و واردات ۳۷.۸ درصد از شاخص های کلیدی قزاقستان در سال ۲۰۱۹ است.
اتاق مشترک ایران و قزاقستان با همکاری امیر عابدی و حسن ولی بیگی از پژوهشگران این حوزه، تحولات و چشم انداز اقتصادی قزاقستان، ظرفیت های مبادله کالا بین قزاقستان و ایران، شناسایی فرصت های اقتصادی قزاقستان، اقدامات دولت قزاقستان برای حمایت از سرمایه گذاران، تحولات تجاری قزاقستان، چرا با قزاقستان تجارت کنیم و در آنجا سرمایه گذاری کنیم؟ و موانع حضور در بازار قزاقستان و راهکارهای توسعه این بازار را مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار داده که با دانلود فایل زیر می توانید مشروح آن را دنبال کنید.
قزاقستان- ارائه اتاق مشترک ایران و قزاقستان