عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، با بیان اینکه افزایش زنان تحصیل کرده و افزایش مهارت های بانوان هر روز باعث پررنگ تر شدن حضورشان در جامعه می شود، خاطرنشان کرد: اغلب با این موضوع مواجه می شویم که مسئولیتهای مادری و همسری مانع از حضور بانوان در جامعه و دنبال کردن علایق شان می شود.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، فرشته امینی در دومین عصرانه «کارآفرینی بانوان» با موضوع مدیریت تعارض نقش ها و معرفی نسرین کاردانی، کارآفرین نمونه حوزه صنایع دستی و رودوزی های سنتی و صغری جعفری کارآفرین نمونه حوزه کشاورزی و تولید زعفران به عنوان دو بانوی کارآفرین نمونه؛ که به صورت مجازی برگزار شد، افزود: مشکلی که همه ما با آن مواجه می شویم، این است که همیشه در حال ایجاد تعادل بین مسئولیت های زندگی، شغلی و کارآفرینی خودمان هستیم و از طرفی بیشتر این چالش برای جامعه و برای خود خانم ها به وجود میآید که چگونه نقش های مختلف شان را مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه یک خانم شاغل با دو یا سه نقش مادری، همسری و شاغلی سر و کار دارد و این نقش ها گاهی در تضاد و تعارض با یکدیگر قرار می گیرند، افزود: وقتی زنان شاغل و کارآفرین را بررسی میکنیم، میبینیم که فضای آنها انتخابی است میان تعارض و هم افزایی، زنانگی و کارآفرینی، مادری و خلق ارزش و در نهایت، جایی میان عاشقی و کسب و کار. این بانوان جمع شده اند تا برای زندگی بهتر و تحول بهتر گام بردارند.
روناک عشقی، مدرس دانشگاه نیز پیرامون موضوع «مدیریت تعارض نقش ها با تاکید بر اهمیت زندگی شغلی و زندگی خانوادگی» به عنوان دو بخش عمده و لاینفک زندگی هر فرد گفت: واقعیت این است که ما نمیتوانیم دو بخش را از یکدیگر جدا کنیم. در دنیای قدیم، خانم ها فقط یک نقش داشتند؛ یعنی نقش خانوادگی؛ اما در دنیای جدید حداقل در این قرن جدید خانم ها وارد فضای اشتغال شده اند و این اقدام یک سری تعارض برای آنها ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر ایجاد استرس و کاهش بهزیستی روانشناختی در تعارض نقش شغلی و خانوادگی افزود: اول از همه باید واقع بین باشیم و کمال گرایی را کنار بگذاریم. ما نمیتوانیم همه کارها را با هم انجام دهیم. ویژگیهای آدمهای کمالگرا عدم انعطاف است؛ یعنی به دلیل وجود چهارچوب ها میخواهند کارها را فقط در همین چهارچوب ها انجام دهند؛ در صورتی که آدم موفق در جامعه امروز به خصوص وقتی میخواهد بین چند نقش تعادل ایجاد کند، در قدم اول به انعطاف نیاز دارد.
کارشناس خانواده صدا وسیما در رابطه با راهکارهای مدیریت تعارض نقش خاطرنشان کرد: واقع نگری و عدم کمالگرایی، مدیریت زمان، انعطاف پذیری، تفکیک فضای سیاه و سفیدِ کاری و خانوادگی، داشتن مهارت ذهن آگاهی، توجه به اهمیت نقش ابرازی و برون سپاری نقش ابزاری، مشارکت دادن همسر در امور خانواده و نظرخواهی از او، اولویت بندی ارزش ها و اختصاص زمان و توان به ارزش های اولویت دار، توجه به ویژگی های زنانگی و تامین نیازهای جسمی و روحی خود، همچنین فراموش نکردن نقش مکمل بودن برای همسر، از مهم ترین عوامل ایجاد تعادل بین نقش¬های مختلف و مدیریت آنهاست.