معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت استان اصفهان در بحث خوشههای صنعتی بسیار بالا است و انتظار میرود در این زمینه فعالتر شوند.
محسن صالحینیا در نشست با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به نقش این استان اصفهان در تولید و صنعت یادآور شد: ۴۰۰ خوشه صنعتی در کشور برنامهریزی شده بود که ۱۰۵ خوشه تاکنون به نتیجه رسیده است.
وی با اشاره به نقش خوشههای صنعتی در همافزایی واحدهای کوچک افزود: کمتر صنعتی اعم از صنایع بزرگ، متوسط و خرد است که در اصفهان نباشد و از این رو سطح انتظارها در استان متفاوت است و در برخی بخشها حجم کار با چند استان برابری میکند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: حمایت از واحدهای موجودی که میتوانند سطح دانش فنی، تنوع محصولات و کاهش قیمت را توسعه دهند، ازسیاستهای محوری این وزارتخانه است.
وی افزود: امروز شرایطی فراهم شده است تا واحدهای تولیدی هم در بازار صادراتی و هم در داخل فرصت خوبی برای فروش داشته باشند.
به گفته وی، سال گذشته ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات واحدهای کوچک بود که تلاش دولت برای تحقق آن در سالجاری و هموارتر شدن مسیر صادرات آنها است.
صالحینیا کمک به طرحهای دارای پیشرفت لازم را از دیگر سیاستهای وزارت صمت برشمرد و افزود: یک هزار و ۶۰۰ طرح با پیشرفت بیش از ۶۰ درصد و ۹۰۰ طرح با پیشرفت بیش از ۸۰ درصد در استان اصفهان وجود دارد که تلاش میکنیم در گام نخست طرحهای با پیشرفت بیش از ۸۰ درصد و در گام بعدی طرحهای با پیشرفت بیش از ۶۰ درصد به نتیجه برسد.
۲۱ درصد صنایع راکد به چرخه تولید بر میگردند
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان نطنز گفت: فعالیت حدود ۲۱ درصد از واحدهای صنعتی موجود در شهرکها و نواحی صنعتی کشور با رکود مواجه است که با برنامه ریزی بدنبال برگرداندن آنها به چرخه تولید هستیم.
صالحینیا اظهار داشت: امروز با تهدیدها و تحریمهایی در عرصههای بینالمللی مواجه هستیم اما با تلاش کارآفرینان و صنعتگران در قبال این تهدیدها، فرصتهای خوبی نصیب کشور ما شده است.
وی اظهارداشت: سیاست های محوری اینگونه رقم زده که در صورتیکه ترتیبهای تولید را فراهم کنیم، مسائلی همچون نداشتن فروش و ماندن محصولات و عرضه نشدن در بازار به کمترین مقدار ممکن میرسد.
همچنین با حضور معاون وزیر صمت، بهرهبرداری از چهار طرح صنعتی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در شهرهای کمشچه، نطنز، کاشان و چادگان در استان اصفهان آغاز شد.
سهم اصفهان در صنعت کشور ۱۱ درصد، سرمایهگذاری ۱۰ درصد، اشتغال صنعتی هشت درصد و در طرحهای نیمه تمام صنعتی و تعداد معادن اول و از نظر ذخایر معدنی دوم است.