موانع کسب و کار؛ سرمایه در گردش، بی توجهی به زنجیره تامین و کمبود نقدینگی

دبیر کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان گفت: رکود صنعت طی ۲ سال گذشته و به دنبال آن شیوع ویروس کرونا، صنایع استان از جمله نساجی را با موانعی از جمله؛ فرار سرمایه، مشکل سرمایه در گردش، کمبود نقدینگی، نبود توجه به زنجیره تامین و نبود طرح مناسب در صنعت نساجی و نیز برنامه استراتژیک کلان روبه رو کرده است.

آرش امامی در گفت و گو با پایگاه خبری شاخص اقتصاد، در تشریح موانع کسب و کار افزود: قوانین دست و پاگیر سرمایه گذار را خسته می کند، از این رو باید اذعان کرد که سرمایه جایی می رود که زمینه رشد و تعالی آن فراهم شود و این مشکل موجب شده تا فرار سرمایه از صنایع ما شکل بگیرد و سرمایه گذاری در صنایع دیگر استانها صورت گیرد.

همچنین در بحث سرمایه در گردش نیز سرمایه گذار در دو سال گذشته با ۲۰ میلیارد تومان وثیقه بانکی می توانست تسهیلات بگیرد، اما با تورم ایجاد شده اینک این رقم به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش رسیده و از سویی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی این توان را برای چنین وثیقه های سنگینی ندارند، ضمن آنکه بانک ها با گرفتن وثسقه های سنگین تعاملی در این خصوص از خود نشان نمی دهند یا اینکه همکاری لازم را با فعالان اقتصادی ندارند.

در بخش زنجیرذه تامین نیز حدود ۷۵ درصد از پارچه کشور در اصفهان تولید می شود، در حالی است که این سهم در استان تنها ۲ درصد است و یا اینکه بیش از نیمی از پنبه در استان اصفهان استفاده می شود، در حالی که پنبه کاری در این استان کمتر از ۵ درصد است.

پنبه یک کالای استراتژیک در دنیا به حساب می آید و آمریکا به این کالا سوبسید هم می دهد

درحالی که در ایران این گونه نیست.

امامی همچنین با بیان این که برای رفع مشکل نبود طرح در صنعت نساجی پیشنهاد کرد که  شورای عالی نساجی در کشور ایجاد شود و در این راستا استانداران اتاقی را در مجموعه خودشان برای توجه به اشتغالزایی در بخش صنعت در نظر بگیرند.

در همین حال اتاق بازرگانی اصفهان با همکاری و تعامل با دانشگاه و متولیان صنعت و سازمان های متولی، توانسته است برخی از موانع استراتژیک را برطرف کند.

امامی در خاتمه با بیان این که لباس اقوام و ملل مختلف دارای هویت است، تصریح کرد: باید راه چاره ای برای هویت بخشی به لباس و پوشاک ایران اندیشیده شود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22931

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها