نایب رئیس اتاق اصناف اصفهان: کرونا تجارت منطقه ای را متحول کرده است

نایب رئیس اتاق اصناف اصفهان گفت: تجارت منطقه ای متحول تر شده، به طوی که شیوع این بیماری، اقتصاد را با شوک عرضه روبه رو کرده که شوک تقاضا را هم به دنبال داشته است.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، هوشنگ شیشه بران در ادامه سلسله نشست های مجازی علمی بسیج دانشجویی استان اصفهان، درخصوص پیامدهای ناشی از کرونا در حوزه کسب و کارهای اصناف استان اصفهان گفت:  این بیماری همه گیر بر روی همه اصناف اثرگذار بوده است؛ بخصوص که اقتصاد ایران با یک فشار دوگانه تحریم های ظالمانه مواجه بود و شیوع کرونا هم مزید بر علت شد.

وی با بیان اینکه  شیوع کرونا ضرورت ایجاد کرد و سرمایه گذاری های بسیار بالایی در این خصوص در حوزه سلامت اتفاق افتاد، گفت: شیوع کرونا ما را هشیارتر کرد و مردم با مباحث جدیدی آشنا شدند؛ تجاربی که می توان نتایج آن را در آینده مشاهده نمود.

شیشه بران با اشاره به رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و رعایت سایر ضرورت های بهداشتی، تاکید کرد: یکی از آثار مثبت که البته قبلا هم شروع شده بود؛ اما آنقدر جدی نبود، حذف پول کاغذی و توسعه بیش تر معاملات الکترونیک و  استفاده گسترده تر از فضای مجازی در بازار سرمایه همچنین در اطلاع رسانی و خرید و فروش است.

وی تصریح کرد: اقتصاد دانش بنیان در حیطه های مختلف همراه با استفاده از فضای مجازی در صنوف و در فعالیت های تجاری نوآورانه و توجه بازار سرمایه به این امر بسیار مهم است؛ به ویژه این که تامین مسائل مالی از این طریق کاربرد بیش تری دارد و گسترده تر شده است.

 شیشه بران با اشاره به این که فعلا بهترین شرایط در بازار سرمایه ایجاد شده و ورود به بازار بورس یک فرهنگ شده، اظهار کرد: مسأله ای که وجود دارد، همراه با شیوع کرونا و محدودیت های آن، با هجمه ای از تحریم ها مواجه هستیم و صادرات به بقیه کشورها نیز به دلیل شیوع کرونا و تحریم ها قطع شده است.

وی با اشاره به این که بیش از نیمی از درآمد دولت تحت تاثیر این مسأله قرار گرفته، ادامه داد: اما تجارت منطقه ای تحول بیش تری پیدا کرده و در این امر فعالیت های بیش تری داریم.

 نایب رئیس اتاق اصناف اصفهان با اذعان به این که تاثیرات شیوع کرونا بر اقتصاد داخلی هم چشمگیر است، بیان کرد: همچنین وابستگی به نفت تقریبا قطع شده، از تک محصولی بیرون آمده ایم و حالا زمان آن فرا رسیده که بر تولیدات داخلی خودمان تکیه کرده، تلاش و برنامه ریزی کنیم تا تمام کالاها در حیطه صادرات قرار گیرد و بتوانیم این مسأله را جبران را کنیم.

وی ادامه داد: مسأله دیگر این است که شوک ناشی از کرونا اقتصاد را با شوک عرضه روبه رو کرده و این شوک عرضه شوک تقاضا را هم به دنبال دارد که در این زمینه باید توجه خاص و نگرش ویژه داشته باشیم تا بتوانیم برآیند اینها را که خلاف همدیگر هستند، مثبت نتیجه گیری کنیم.

شیشه بران در ادامه گفت: طبق اعلام سازمان توسعه و همکاری اقتصادی کشورها تا پایان سال جاری برآورد این است که رشد اقتصادی جهان به ۶- درصد برسد و اگر موج های کرونا  ادامه داشته باشد؛ حتی رشد اقتصاد جهانی به ۷/۶- و حتی ۱۰- درصد هم ممکن است برسد، لذا باید در کشور به این مهم توجه داشته باشیم.

 وی در خصوص این سوال که اتاق اصناف چه اقداماتی برای اصناف استان و نظارت برآنها انجام داده، گفت: نزدیک ۹۰ اتحادیه داریم که اتحادیه های همگن را در هم ادغام کردیم و سعی کردیم پیکره را پربارتر؛ اما سازماندهی را کوچک تر کنیم و نظارت های مستمری هم داشته باشیم.

شیشه بران خاطرنشان کرد: هم اکنون یک گروه ۵۰ نفره به طور شبانه روزی در حال کنترل بازار قیمت هستند؛ اما زمانی موفق خواهیم شد که قیمت تمام شده یک کالا  ثابت شود و بتوانیم مستقیما با سودی که باید به آن تخصیص داده شود به جامعه عرضه کنیم؛ اما اگر تلورانس داشته باشد، ما را با مشکل روبه رو می کند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22800

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها