بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی از سال ۹۶ تاکنون مناطق درگیر فرونشست استان اصفهان چهار برابر رشد داشته و به حدود ۹هزار کیلومتر رسیده و این در حالی است که این فاجعه به سمت مراکز جمعیتی درحال گسترش است.
به گزارش پایگاه خبری -تحلیلی شاخص اقتصاد به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، هشتمین جلسه کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان که با حضور مدیرکل زمین شناسی و مدیر کل مرکز تحقیقات راه و شهرسازی استان برگزار شد، به بررسی کارشناسی فاجعه پنهان پدیده فرونشست زمین در استان اصفهان و مخاطرات ناشی از آن اختصاص یافت.
مهندس اسلامی مدیرکل زمین شناسی استان اصفهان، فرونشست را حرکت قایم زمین به سمت پایین که می تواند با جابجایی های ناچیز افقی همراه باشد، عنوان و تاکید کرد: فرونشست زمین در هیچ نقطهای از کشور به اندازه اصفهان نیست.
وی افزود: زمانی که به صورت مرتب از سفره های آب زیر زمینی بدون اینکه تغذیه ای درآن صورت گیرد برداشت می شود، موجب می شود که آب موجود در فضاهای بین ذرات خاک کشیده شده و فضاهای خالی ایجاد شده براثرفشار حاصل از وزن طبقات بالایی متراکم شود و این به این معنی است که دیگر فضای بسته شده به هیچ عنوان باز نخواهد شد و به همین دلیل فرونشست مخاطره ای برگشت ناپذیر است.
در ادامه این نشست مجازی، دکتر حجتی مدیرکل مرکز تحقیقات راه و شهرسازی استان نیز با تاکید بر اینکه برخی از مناطق شهری اصفهان درگیر فاجعه فرونشست بوده و آثار آن در ساختمان های این مناطق نیز قابل رویت است، تصریح کرد: وجود فرونشست در المان ها و زیرساخت های عمرانی شهر، دکل های برق فشار قوی، آزادراه ها و بزرگراه ها و خطوط ریلی زنگ خطری برای اصفهان بوده که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
شایان ذکر است که این نشست در راستای تفاهم نامه کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان با سازمان زمین شناسی به منظور هم اندیشی برای کاهش سرعت پدیده فرونشست استان اصفهان برگزار شد.