کاهش واردات ورق های فولادی با اجرای پروژه نورد گرم ۲ فولاد مبارکه

آغاز عملیات اجرایی پروژه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی (نورد گرم شماره ۲) فولاد مبارکه که بگفته سرپرست وزیر صمت در حوزه تولید ورق های مورد نیاز صنایع خودروسازی، صنایع نفت و گاز و لوله سازی و لوازم خانگی واردکننده هستیم، موید آن است که با بهره برداری از این پروژه ۴.۲ میلیون تنی، نه تنها از واردات بی نیاز خواهیم شد، بلکه می توانیم سالانه از محل صادرات مازاد مصرف و نیاز داخل مقادیر قابل توجهی نیز برای کشور ارز آوری داشته باشیم.

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، طرح نورد گرم ۲ بگفته مدیرعامل فولاد مبارکه در صورت راه اندازی، تمام نیاز ورق کشور را تامین و فولاد را از بازار سیاه در لابی و مافیا حفظ می کند.

حمیدرضا عظیمیان با اشاره به اینکه شهرستان مبارکه در دهه ۸۰ از دولت وقت مجوز افزایش ظرفیت پروژه شهید خرازی فولاد مبارکه را گرفته و تمام حلقه‌های آن انجام شده است، اظهار داشت: حلقه آخر این پروژه امروز توسط سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد که این طرح سبب تامین نیاز ورق کل کشور می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر طرح نورد گرم ۲ راه‌اندازی شود می‌توانیم تمام نیاز ورق کشور را تامین و فولاد را از بازار سیاه حفظ کنیم و به علاوه تمام صنایع نفت، گاز، خودرو و لوازم خانگی بی‌نیاز ‌شوند.

مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه با بیان اینکه در مبارکه طلایه دار بومی‌سازی هستیم، گفت: پروژه ای را آغاز کردیم که پایلوتی برای صنعت کشور است و این قول را می‌دهم که طرح و پروژه در سریع ترین زمان و با کمترین اتکا به خارج به بهره‌برداری برسد.

اما فعالان اقتصادی استان اصفهان نیز در نشست با سرپرست وزیر صمت، دغدغه های خود را در خام فروشی محصولات تولیدی، نداشتن اختیارات ویژه در مواقع ضروری، نبود و یا کمبود سرمایه گذاری، نیاز کشور به برخی اقلام وارداتی و کمبود مواد اولیه عنوان کردند.

همچنین مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست، توجه به صنعت و اختیارات و نیزظرفیت های بالقوه استان در بخش صنعت بخصوص اجرای پروژه های ماد، راه اندازی شورای تجارت خارجی، توجه ویژه به برند تجاری و داشتن برنامه عملیاتی در حوزه نرخ تشکیل سرمایه را در دوران کنونی برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور ضروری اعلام کرد.

وی همچنین خواستار افزایش حدود اختیارات روسای سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هایی مانند استان صنعتی اصفهان و تشکیل جلسات مجازی فعالان اقتصادی اصفهان با  مدیران و معاونان وزارت صمت به منظور حل فوری برخی از مشکلات تولیدی و صنعتی شد .

این استان از اولویت های نخست مسوولان عالی کشور در اجرای پروژه های تولیدی و صنعتی است که در همین راستا سرپرست وزیر صمت در آغاز حرکت مدیریتی خود و در سال چهش تولید، علاوه بر نشست و تبادل نظر با مسوولان استان، عملیات طرح تکمیل شهید خرازی، “پروژه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی (نورد گرم شماره ۲) را با شعار پویش ملی – تولید–تداوم و امید  آغاز نمود، حرکتی که در شرایط کنونی، در تولید ملی کشورکارگشاست.

حسین مدرس خیابانی پس از افتتاح پروژه های بازیافت حرارت نیروگاه گازی(HRSG )؛ شبکه فشار قوی و فشار متوسط شماره ۲ شهید خرازی و سوئیچگیری های ۴۰۰ و ۶۳ کیلو ولت شماره ۲ و کلنگ  زنی ابر پروژه تکمیل طرح شهید خرازی (نورد گرم شماره ۲) از شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجتمع صنعتی کشور که نماد کار و تلاش، تولید و توسعه کشور است، نام برد.

وی تصریح کرد: امروز در فولاد مبارکه ایستگاه دوم پویش تولید-تداوم و امید است و هفته اول این پویش را هفته گذشته با افتتاح پروژه کنسانتره سنگان به دست رئیس جمهوری و به همت فولاد مبارکه شاهد بودیم.

مدرس خیابانی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر در حوزه تولید ورق های مورد نیاز صنایع خودروسازی، صنایع نفت و گاز و لوله سازی و لوازم خانگی واردکننده هستیم که با به بهره برداری رسیدن نورد گرم شماره دو فولاد مبارکه اصفهان که ظرفیت ان ۴.۲ میلیون تن است در تمامی این حوزه ها نه تنها از واردات بی نیاز خواهیم شد، بلکه می توانیم سالانه از محل صادرات مازاد مصرف و نیاز داخل مقادیر قابل توجهی نیز برای کشور ارز آوری داشته باشیم.

سرپرست وزارت صمت از تحول عظیم در حوزه قطع وابستگی به واردات به عنوان اولین دستاورد پروژه نورد گرم شماره ۲ فولاد مبارکه نام برد و خاطرنشان کرد: این همان خواسته مقام معظم رهبری است که از سال ها قبل تاکید داشته اند از اقتصاد متکی به نفت رهایی یابیم.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت استفاده از توان ساخت داخل در اجرای پروژه نورد گرم ۲ فولاد مبارکه گفت: به یقین اگر ۶۰ درصد این پروژه به دست توانمند جوانان کشور انجام شود، حجم بالایی از فرصت شغلی با اجرای این پروژه ایجاد خواهد شد و امیدواریم تاثیر جهش تولید که مورد تاکید مقام معظم رهبری است بر سر سفره مردم خواهد نشست.

تولید ذوب‌آهن به ۳ میلیون تن می‌رسد

حسین مدرس خیابانی همچنین در حاشیه بازدید و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های ذوب‌آهن اصفهان گفت: تولیدکنندگان مواد معدنی در تلاش هستند که بتوانند یک ذخیره مکفی و قابل اتکایی از مواد اولیه را در اختیار مجموعه صنعتی ذوب‌آهن قرار دهند تا این بنگاه صنعتی بتواند از حداکثر ظرفیت خود برای تولید استفاده نماید.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از برآورد تولید سالانه ۳.۶ میلیون تنی ذوب‌آهن بر اساس ظرفیت‌های کنونی خبر داد و افزود: علت کاهش و کارکرد زیر ظرفیت ذوب آهن اصفهان، عدم دسترسی مکفی به مواد اولیه است که بر این اساس تلاش داریم تا مواد اولیه مورد نیاز آن را تامین کنیم؛ اما باید توجه داشت که موضوع تامین مواد اولیه مجموعه‌های فولادی و نیاز آن‌ها به سنگ‌آهن، یک موضوع بسیار جدی است که بر این اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت در تلاش است تا بتواند چاره‌ای موثر برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین‌دستی تدبیر کند.

افزایش ۲ برابری صادرات محصولات فولاد مبارکه علیرغم تحریم

وی تصریح کرد: قرار بر این است که فولاد مبارکه نیز سالانه یک میلیون تن گندله در اختیار ذوب آهن اصفهان قرار دهد؛ ضمن اینکه سهمیه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تنی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز قرار است که محقق شود که در این صورت، مجموعه تولید فولاد ذوب آهن اصفهان به سه میلیون تن خواهد رسید.

به گفته مدرس خیابانی، در سال ۹۹ برخی از شاخص‌های تولید از جمله نرخ ارز، تورم و دستمزد تغییر یافته و اثر خود را بر صنایع مختلف کشور به جای گذاشته است؛ بر این اساس دو راه وجود دارد که اگر بخواهیم با سرکوب قیمت، بازار را کنترل کنیم، به مفهوم تعطیلی تولید است که به هیچ عنوان مدنظر دولت در سال‌های گذشته نبوده و اکنون هم در سال جهش تولید، پذیرفته شده نیست.

برای تامین ارز واردات مواد اولیه برنامه ریزی کرده ایم/ ضرورت راه اندازی شورای تجارت خارجی

همچنین درنشست سرپرست وزارت، صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی اصفهان بر ضرورت راه اندازی شورای تجارت خارجی تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان حسین مدرس خیابانی، توجه ویژه به ساخت داخل، توسعه صادرات و تحقق جهش تولید را از اولویت های کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۹ اعلام کرد.

سرپرست وزار ت صمت افزود: سال ۹۸ را علی‌رغم همه محدودیت های موجود سپری کردیم و با حدود ۴۲ میلیارد دلار صادرات به ۱۰۰ کشور دنیا، شاهد رکورد زنی صادرات به لحاظ وزنی و به میزان ۱۳۵ میلیون تن بودیم که در طول ۴۱ سال گذشته برای اولین بار تحقق یافت و این اتفاق در اوج تحریم‌ها به وقوع پیوسته است.

وی تصریح کرد: امروز در شرایطی قرار گرفته ایم که باید اقتصاد بدون نفت را تمرین کنیم و اتکا به درآمد های ارزی حاصل از صادرات، طبیعتا تنگناهایی را برای صادرکنندگان ایجاد می کند ولی این امر در اقتصاد بدون نفت غیر قابل اجتناب است.

مدرس خیابانی در ادامه با اشاره به اولویت های وزارت صمت برای تحقق جهش تولید، افزود: حضور افتخار آمیز امروز ما در استان اصفهان و افتتاح چند طرح صنعتی با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و آغاز عملیات اجرایی یک طرح با ظرفیت سرمایه گذاری بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال، جلوه ای از فرصت‌ها و ظرفیت‌های بی نظیر کشورمان برای دستیابی واقعی به جهش تولید است.

وی تصریح کرد: هم اکنون به ازای ۸۶۰۰ واحد صنعتی موجود در سطح استان اصفهان، ۴۶۰۰ طرح در حال تکمیل و مراحل راه اندازی است و در عمل به اندازه بیش از نصف واحدهای موجود در این استان طرح صنعتی در حال اجرا است. سرپرست وزارت صمت افزود:  نکته اساسی طرح های در دست احداث اصفهان آن است که بالای ۱۶۰۰ طرح در حال اجرا، دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد و ۶۰۰ طرح دارای پیشرفت بالای ۸۰ درصد است، که  این آمارها نشان دهنده آن است که به رغم همه محدودیت‌ها و تحریم های موجود، کشور به خوبی در حال اداره بوده و توسعه صنعتی متوقف نشده است. وی موفقیت های موجود را مرهون تلاش ها و مجاهدت های بخش خصوصی و همه ارکان نظام و دولت دانست.

همچنین محمود تولایی، رئیس اتاق بازرگانی کاشان نیز خواستار رفع مشکل تأمین مواد اولیه واحدهای نساجی، همچنین تشکیل کمیته ای  در حوزه مالیاتی با توجه به تغییرات لایحه مالیات های مستقیم شد.

سید عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه وضعیت معدن کشور خوب نیست، افزود: با توجه به نقش معادن در اقتصاد کشور و تاثیری که واحدهای کوچک معدنی می توانند در اشتغالزایی داشته باشند، لازم است از سوی وزارتخانه توجه ویژه ای به مشکلات این حوزه شود. وی خواستار صرف بخشی از حقوق دولتی برای روستاهای همجوار معادن و توسعه زیرساخت های این بخش به منظور کاهش مشکلات موجود شد. سهل آبادی همچنین بر ضرورت اجازه تنفس به معادن مشکل دار از سوی بانک ها تاکید کرد.

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه متاسفانه در بحث قیمتگذاری فولاد به رغم تلاش های صورت گرفته، هنوز شرایط مطلوب حاصل نشده است افزود: متمرکز شدن مسایل ما در تهران و تصمیم گیری ها از سوی وزارتخانه اگر موجب تأمین منافع مردم شود، بلا مانع است در غیر اینصورت اگر اجرای طرحی در تهران نتیجه نداد، باید به استان ها واگذار شود. وی تصریح کرد: استان اصفهان با ظرفیت ۷۰ درصد تولید فولاد، از توانایی مدیریت مشکل قیمت گذاری فولاد برخوردار است.

فولاد مبارکه با اتکا به توان بالای مدیران و متخصصان داخلی و با توان مالی خود این پروژه ها را به جلو برده است

خداد غریب پور معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز در این آیین در سخنانی گفت: که ارزش تولیدات فولاد مبارکه ۳.۵ میلیارد دلار در سال است و این شرکت در سال گذشته ۴۴ هزار میلیارد تومان فروش داشت و نزدیک به ۹۰۰ میلیون یورو و ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه توسعه ای در دست اجرا دارد و این بدان معناست که این شرکت یکی از بزرگترین شرکت های توسعه ای در بخش معدن و صنایع معدنی کشور است.

وی گفت: این شرکت از سال گذشته ۸ هزار و امسال نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه در برنامه های خود دار و خوشبختانه شرکت فولاد مبارکه با اتکا به توان بالای مدیران و متخصصان داخلی و با توان مالی خود این پروژه ها را به جلو برده است.

غریب پور هدف صادراتی فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۹ را ۱.۵ میلیون تن اعلام کرد و گفت: با این میزان صادرات بیش از ۶۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری خواهد شد.

منابع محدود است، از خام فروشی مواد اولیه فولاد جلوگیری شود‏

نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: منابع محدود است و باید از خام فروشی مواد اولیه فولاد جلوگیری شود.

پروین صالحی افزود: منطقه متوقع است که از طرف وزارتخانه صمت شرایطی برای استقرار و تأمین واحدهای پایین‌دستی فولاد در منطقه ایجاد شود تا بتوانیم صنایع تبدیلی را برای محصولات اولیه فولاد

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=21962

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها