باشگاه منچسترسیتی انگلیس از لباس فوتبال خود برای فصل آینده با نمایی از بته جقه ایرانی رونمایی کرده، این طرح پیش از این هم در یک برنامه معروف موسیقی در منچستر به عنوان پشت صحنه انتخاب شده بود. اما خبر دیگر این هفته میراث فرهنگی، کشف بقایای اسکلت بانوی اشکانی در شهر اصفهان بود.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد، علیرضا جعفری زند سرپرست هیات کاوش تپه اشرف اصفهان از کشف اسکلت دختر نوجوان اشکانی در این تپه تاریخی خبر داد و گفت: شواهدی از یک سکو، بقایای یک کوزه و ستون فقرات یک اسب نشان از معماری قبری دارد که پیرو آیین مهر در این گورستان طراحی شده است.
باستان شناسان در ۲ ماه اخیر طی عملیات نجاتبخشی آثار تپه اشرف در مسیر لولهگذاری آب به سمت شرق این تپه به کشفیات قابل توجهی رسیدند که پیشتر در فلات مرکزی ایران سابقه نداشته است. یافتهها از جمله چندین گورخمره، قربانی و تدفین آیینی اسب چهارساله و حالا شواهد معماری قبر یک دختر نوجوان ۱۳ ساله نشان داده است در شمال تپه اشرف اصفهان، جایی که اکنون خیابان مشتاق دوم قرار دارد، به احتمال یک گورستان اشکانی قرار دارد که در واقع از دوره ناشناخته تاریخ کهن اصفهان پرده برداشته است. هیئت باستانشناسی به دلیل کمبود بودجه و جایی که خیابان مشتاق واقع شده برای نجات بخشی این آثار با مشکل مواجهاند.
زند افزود: در فاصله ۱۰ متری از جسد بانوی اشکانی به تدفین یک دختر نوجوان دست یافتیم. این تدفین به صورت طاق باز و روی خاک است. شواهد نشان می دهد این جسد متعلق به یک نوجوان حدود ۱۲ تا ۱۳ سال با قد حدود ۱۶۰ است ولی متاسفانه به دلیل رطوبت زیاد آسیب دیده است.
طرح بتهجقه ایرانی در لباس منچسترسیتی
باشگاه منچسترسیتی انگلیس از لباس سوم تیم فوتبال خود برای فصل آینده رونمایی کرده است؛ با طرح بتهجقه ایرانی. حدود دو هفته پیش لباس سوم تیم فوتبال منچسترسیتی انگلیس نمایش داده شد. طرح بتهجقه ایرانی روی آن به چشم میآید. باشگاه منچسترسیتی این طرح را به این دلیل انتخاب کرده است که یک برنامه معروف موسیقی در شهر منچستر، چنین طرحی را به عنوان پشت پرده صحنه خود برگزیده بود.
البته چند ماه قبل طرح لباس بتهجقهای قهرمان فصل گذشته لیگ انگلیس در شبکههای اجتماعی لو رفت. بُتهجـِقّه یا نقش سرو خمیده نقشی است که در تاریخ هنرهای سنتی همیشه مورد توجه بوده و در تزیین انواع صنایع دستی به ویژه پارچه، قالی و گلیم، کاشی سفال، شالبافی، نساجی، خاتم، تشعیر و زربافی در اندازهها و اشکال گوناگون بارها استفاده شده است.
حجم بالای سرمایهگذاری در پروژههای گردشگری
علیاصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: تا قبل از شیوع کرونا روند گردشگری کشور به نحو مطلوبی جهشی بود، در ۱۰ ماهه سال ۹۸، بیش از هشت میلیون گردشگر وارد کشور شدند و اگر کرونا نبود به عدد ۱۰ میلیون گردشگر میرسیدیم.
مونسان در ادامه گفت: این در حالی است که تعداد تأسیسات گردشگری ما نیز در سالهای اخیر افزایش یافته است به گونهای که تعداد بومگردیها به ۲ هزار واحد رسیده است و علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی در یک روستا، باعث ایجاد اشتغال در روستاهای مجاور شده و مورد استقبال گردشگران خارجی قرار گرفته است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی عنوان کرد: در کنار ساخت تأسیسات گردشگری محصولات گردشگری نیز متنوع شدهاند و در حوزههای مختلف آن شاهد رشد هستیم. اکنون شاهد رشد بالایی در حوزه گردشگری سلامت هستیم. در حوزه گردشگری مذهبی نیز در حال حاضر تورها ترکیبی شدهاند و در این بخش نیز شاهد رونق بسیار خوب هستیم.
او ادامه داد: آنچه میتواند تأیید کند که آینده یک حوزه امیدوار کننده است یا نه حجمسرمایهگذاری در آن حوزه است. در حال حاضر حجم سرمایهگذاری بالا در حوزه گردشگری نشان میدهد آینده صنعت گردشگری درخشان است. صدور ۵ هزار موافقت اصولی نشان میدهد میتوان به صنعت گردشگری در آینده بیش از پیش امیدوار بود.
مونسان در ادامه به موضوع هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: فراگیر شدن هوش مصنوعی بسیاری مشاغل را دچار تغییر میکند اما در گردشگری هر چقدر هوش مصنوعی تداول پیدا کند، شاهد رونق بیش از پیش این صنعت خواهیم بود زیرا فرصت بیشتری برای فراغت، استراحت و گردشگری فراهم خواهد شد.