رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت :بنگاه های اقتصادی برای ۹ تا ۱۵ ماه دوران کرونای صنعتی،آماده باشند.
به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد،مسعود گلشیرازی در ویدئوکنفرانسی با حضور بیش از یکصد عضو اتاق بازرگانی با موضوع کرونای صنعتی و اقتصاد پساکرونا به تشریح عملکرد اتاق طی یک سال گذشته پرداخت و گفت:اتاق اصفهان در شرایطی که ویروس کرونا اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار داده برای مقابله با ان سه گام اساسی تعریف کرده است .
گام اول: تشکیل کمیته مشترک مقابله با پیشگیری ویروس کرونا
گلشیرازی، با اشاره به تشکیل کمیته مشترک مقابله با پیشگیری ویروس کرونا به همت اتاق بازرگانی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: این کمیته در راستای تامین اقلام بهداشتی و تشویق واحدهای تولیدی به تولید کالاهای بهداشتی اقدامات حمایتی قابل توجهی طی دو ماه اخیر انجام داده است .
وی از کمک۵۵ میلیارد تومانی اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی به بخش درمان و معیشت اقشار کم درامد اصفهان خبر داد و گفت: اتاق بازرگانی در راستای عمل به مسوولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی بیش از ۱۱۰ هزار بسته معیشتی با همکاری خیریه ها و مراکز حمایتی تهیه و تا کنون ۷۰ هزار بسته توزیع شده است.
وی خواستار توجه فعالان اقتصادی به موضوع معیشیت افراد کم درآمد شد وگفت: در شرایطی که بخشی از مشاغل به دلیل کرونا به تعطیلی کشیده شده باید نیاز های اولیه این بخش از جامعه تامین شود .
وی با تقدیر از کمک های نقدی بیش از ۱۰۰ عضو اتاق و اعلام آمادگی ۲۸۰ عضو دیگر به پویش «خشت به خشت تا بهشت» افزود: این پویش به همت کمیسیون مسوولیت اجتماعی اتاق با هدف سامان دهی و متمرکز شدن کمک های نیکوکارانه فعالان اقتصادی راه اندازی شده است.
گام دوم ؛مطالعه تاثیر کرونا بر اقتصاد استان اصفهان
گلشیرازی گام دوم اتاق بازرگانی اصفهان در مسیر نیل به اتاق های نسل سوم را مطالعه و بررسی تاثیر شیوع کرونا در اقتصاد کشور و استان اصفهان گفت: بر اساس مطالعه انجام شده ۹ تا ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور کاهش و در استان اصفهان این تاثیرتا ۲۰ درصد تخمین شده است .
کشور با 600 هزار میلیارد و استان اصفهان با 30 هزار میلیارد تومان کاهش درآمد روبروست
وی تشریح کرد: شیوع کرونا اقتصاد ملی ۶۰۰ هزار میلیارد تومان و اقتصاد استان اصفهان با 30 هزار میلیارد تومان کاهش درآمد روبرو می شود. بر این اساس در این سال شاهد کاهش 6 میلیون تومانی درامد سرانه هر اصفهانی خواهیم بود.
گام سوم؛ بررسی بنگاه های اقتصادی در دوران پساکرونا
گلشیرازی گام سوم اتاق بازرگانی اصفهان در شرایط کنونی اقتصاد را آینده پژوهی نسبت به دوران پساکرونا برشمرد و گفت: اینکه آینده کسب و کار های استان در دوران پساکرونا به چه سمتی می رود یکی از دغدغه های مهم فعالان اقتصادی است و در این راستا اتاق بازرگانی اصفهان به بررسی وضعیت اقتصادی واحدهای تولیدی در دوران کرونا و پسا کرونا پرداخته است .
وی از الگوبرداری آگاهانه ( bench markinig)از شرکت های مشاوره مدیریت بین المللی مانند مکینزی توسط اتاق بازرگانی اصفهان خبر داد و گفت:بر اساس مطالعات انجام شده ویروس کرونا در دو حالت خوش بینانه و بد بینانه بین ۹ تا ۱۵ ماه آینده مهمان ناخوانده است و بنگاه های اقتصادی برای این مدت بایستی برنامه ریزی دقیقی برای تولید و فروش محصولات خود انجام دهند.
وی از تشکیل کمیته های ۸ گانه در اتاق بازرگانی با همکاری سرای رشد و نوآوری دانشگاه ها آزاد با هدف بررسی آینده کسب و کار خبر داد و گفت: با روش های قدیمی نمی توان بحران کنونی را مدیریت کرد و نیاز به ایجاد نهضت اقتصادی مبتنی بر شاخص های کرونای صنعتی و همکاری نزدیک مراکز دانشگاهی داریم.
گلشیرازی تاکید کرد: در کرونای صنعتی هرچند باعث کاهش تولید می شود، فرصت کم نظیری برای عده ای است که صنایع خود را هوشمند سازند و با شرایط کنونی تطبیق پذیر شوند .
مدیران پاردایم فراگیر کرونا صنعتی در بنگاه های اقتصادی ایجاد کنند
وی از ایجاد پارادایم فراگیر کرونای صنعتی در بنگاه های اقتصادی خبر داد و گفت: کرونا باعث شد که مفاهیمی از جمله دورکاری،جلسات ویدئوکنفرانس ،ایجاد تنوع در زنجیره تامین ،توسعه زیرساخت های اینترنتی در بنگاه های اقتصادی زودتر تجربه شود.
گلشیرازی با تاکید بر اینکه ویروس کرونا ،دنیا را تغییر داد گفت:در شرایط کنونی مدیران بنگاه ها باید به صورت روزانه تغییرات را رصد کنند زیرا به دوران پیش از کرونا باز نخواهیم گشت به همین دلیل بنگاه های اقتصادی بایستی با پدیده کرونای صنعتی آشنا شوند.
وی با اشاره به سهم گسترده صنعت گردشگری و خدماتی در اقتصاد استان اصفهان گفت:اصفهان بیش از سایر استان های کشور از ویروس کرونا آسیب دیده است .
گلشیرازی تاکید کرد: بر اساس مطالعه انجام شده صادرات با کاهش روبرو می شود و به دنبال آن درآمدهای ارزی کاهش می یابد.