یک تحلیلگر:رشد نقدینگی ،کاهش ارزش پول ملی، حمایت دولت ، امید به کسب سودهای بادآورده عامل رشد فزاینده بورس

یک تحلیل گر بازار سرمایه  با اشاره به رشد فزاینده شاخص بورس از ابتدای سال گفت: یکی از عوامل اساسی رشد چشمگیر شاخص بورس، حجم بالای نقدینگی موجود است .

کیان طاهری در گفتگو با پایگاه خبری شاخص اقتصاد تصریح کرد: از دلایل دیگر می توان به کاهش ارزش پول ملی، حمایت همه جانبه دولت از بازارسرمایه و البته ورود هرچه بیشتر سفته بازان حرفه ای و همینطور افراد کم تجربه به منظور کسب سودهای کوتاه مدت اشاره  کرد.

شاخص کل بورس از ۵۰۵۸۰۱ در دهم اسفند ۹۸ به ۱۶۲۱۳۴۳ در ۱۴ تیر ۹۹ رسیده است.رشد ۳.۲ برابر بورس در طول ۵ ماه حکایت از نوسان های شدید این بازار دارد. 

طاهری افزود: در تحلیل بازار سرمایه  ابتدا باید ببینیم در چه نقطه ای ایستاده ایم و چه عواملی قبل از این در رسیدن بازار به جایگاه فعلی موثر بوده  و پس از آن به سراغ چشم انداز بازار برویم.

وی یادآور شد : آنچه ارزشمندی بازار سرمایه یا بورس اوراق بهادار را موجب می‌شود، به کارگیری پول برای تبدیل آن به کالای سرمایه‌ای و سرانجام، تولید کالا و خدمت است که بازار فیزیکی کالا را رونق بخشیده و افزایش قیمت‌ها را مانع و حفظ و حتی افزایش اشتغال را تحت شرایطی امکان پذیر می نماید. اما متاسفانه واقعیتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم کمی با تعاریف بالا مغایرت داشته و در حال حاضر شاهد ورود بالای نقدینگی بدون آگاهی و شناخت از بازار سرمایه و صرفا به منظور کسب سودهای بادآورده و کوتاه مدت است.

وی بازار سرمایه را یک بازار بسته و بی تاثیر از سایر بخش های اقتصادی ندانست و گفت:این بازار  تحت تاثیر عوامل متعددی است و سهام داران باید تاثیر این بازار از رخدادهای اقتصادی و سیاسی را ارزیابی کنند. 

نگاه درصد بالایی از تحلیل گران بنیادی تغییر کرده است

وی یادآور شد: نگاه درصد بالایی از تحلیل گران بنیادی از سمت بررسی صورت های سود و زیان و بدست آوردن  ارزش روز جریانات نقدی آتی و  P/Eبه سمت بررسی پارامتر ترازنامه  ای و ارزش های جایگزینی و NAV( ارزش خالص دارایی )برای شرکت های سرمایه گذاری رفته است.

کاهش ارزش پول ملی و حمایت دولت عامل رشد فزاینده بورس

وی اظهار داشت: کسری بودجه بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد  تومانی، چالشی است که به طور معمول دولت برای حل آن  ۶ راهکار پیش رو دارد.گزینه اول انتشار اوراق بدهی به منظور جبران بخشی از کسری بودجه که البته باید به آن بخشی از اوراق های خزانه منتشره در سال های قبل که امسال سررسید خواهد شد را نیز به آن اضافه  کرد. راهکار دوم افزایش نرخ حامل های انرژی است که باتوجه به شرایط حال حاضر و شرایط بحرانی اقتصاد گزینه مناسبی نخواهد بود.

وی راهکار سوم دولت برای جبران کسری بودجه را  افزایش نرخ دلار عنوان کرد و گفت: این راهکار همیشه مورد استفاده دولت ها بوده اما در شرایط تحریمی فعلی و عدم وجود دلار فیزیکی به میزان کافی نمی توان افزایش نرخ فعلی دلار را صرفا ناشی از این عامل دانست.

طاهری راهکار چهارم دولت را افزایش درآمدهای مالیاتی عنوان کرد و افزود:با توجه به شرایط اقتصادی امکان افزایش درآمد از این بخش بعید به نظر می رسد.

وی فروش دارایی ها را پنجمین راهکار جبران کسری بودجه دولت برشمرد و گفت:دولت با عرضه و فروش  شرکت های زیرمجموعه به جد به دنبال جبران کسری بودجه از این محل می باشد که البته مبلغ برآوردی حاصل از فروش دارایی ها رقم قابل توجهی نخواهد بود.

وی ششمین راهکار و خطرناک ترین راهکار دولت برای جبران کسری بودجه را  چاپ پول بدون پشتوانه عنوان کرد و گفت: این راهکار خود نیز باعث افزایش هرچه بیشتر نرخ تورم شده و فشار مضاعفی بر دوش مردم ایجاد خواهد کرد

 طاهری تاکید کرد:با نگاهی به ۶ راهکار دولت متوجه می شویم افزایش نرخ حامل های انرژی،فروش نفت و مالیات به طور عملی امکان پذیر نیست.

فروش دارایی  تنها راه منطقی پیش روی دولت برای  جبران کسری بودجه است.

وی فروش دارایی های دولت را تنها راه منطقی پیش روی دولت برای  جبران بخشی از کسری بودجه عنوان کرد و گفت: هدف دیگر دولت علاوه بر جبران بخشی از کسری بودجه، هدایت سیل ویرانگر نقدینگی به سمت بازار سرمایه می باشد.

وی با اشاره به اینکه بازار با رشد های عجیبی در قیمت گذاری سهام روبروست از فعالان اقتصادی و مردم خواست که با تحلیل جامع و کامل وارد بازار شوند و بر مبنای وعده وعید و اخبار و شایعات تصمیم گیری نکنند.

درصد بالایی از شرکت ها دچار حباب قیمتی هستند

طاهری خاطر نشان کرد:اگر مبنای تحلیل، تورم محاسباتی باشد تعداد بسیار زیادی از شرکت ها دچار حباب قیمتی هستند اما اگر مبنای تحلیل را تورم انتظاری قرار دهیم، تعدادی از سهام شرکت ها دچار حباب قیمتی خواهند بود. از بین رفتن تورم انتظاری حتی اگر تورم واقعی با شیب ملایمی هم کاهش یابد، می تواند باعث ریزش شدید بازار سرمایه شود.

در چه شرایطی بورس دچار اصلاح یا ریزش می شود

وی با تشریح عوامل اصلاح شاخص کل بورس گفت:کاهش جریان ورودی نقدینگی به بازارسرمایه،کاهش حمایت های دولتی از بازار سرمایه، متوقف شدن کاهش هرچه بیشتر ارزش پول ملی و نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می توانند از مهم ترین عوامل پیش روی بازار باشد

در انتها این کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد:بزرگترین نامعادله ای که در بازارسرمایه شکل گرفته رسیدن ارزش مارکت بسیاری از شرکت ها به مشابه های خارجی آنهاست و این موضوع چون با منطق و تحلیل سازگار نیست این نامعامله به دو طریق می تواند به معادله تبدیل شود.یا حباب قیمتی حال حاضر تعدیل شود یا خدایی ناکرده با یک جهش دیگر در نرخ ارز روبه رو باشیم.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=22212

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها