۳۰درصد سنگ‌های تزیینی استان اصفهان خام فروخته می‌شود

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: حدود ۳۰ درصد سنگ‌های تزیینی این استان خام فروخته می‌شود در حالی که باید این سنگ‌ها بعد از فرآوری و ایجاد ارزش افزوده به سایر کشورها صادر ‌شود. 

به گزارش پایگاه خبری شاخص اقتصاد،ایرج موفق  در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه هم اکنون خام فروشی از بزرگترین مشکلات صنعت سنگ کشور است اظهار داشت: بیشتر ذخایر معدنی سنگ‌های تزیینی کشورمان به صورت خام صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه خام فروشی ارزش افزوده‌ای برای اقتصاد استان  به همراه ندارد، تصریح کرد: خام فروشی سنگ موجب انتقال ارزش افزوده این صنعت به خارج از کشور شده و چنانچه فرآوری و جلوگیری از خام فروشی سنگ به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، به افزایش پنج تا ۶ برابری ارزش افزوده و اشتغال منجرخواهد شد. 

ماشین آلات فرسوده  واحدهای فرآوری مهمترین چالش بخش سنگ تزیینی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان یکی از مهمترین مشکلات صنعت معدن در این استان را بازسازی و نوسازی نکردن بسیاری از این واحدهای فرآوری به ویژه در بخش سنگ‌های تزیینی دانست  و افزود: معدن داران باید به سمت ساخت و تولید یا واردات تجهیزات جدید در عرصه فرآوری مواد معدنی حرکت کنند و برای این کار می‌توانند از تسهیلات طرح رونق تولید استفاده کنند.

وی بیان کرد : محصولات تولیدی واحدهای فرآوری به‌ دلیل قدیمی بودن دستگاه‌ها و تجهیزات از کیفیت لازم برخوردار نیست و قدرت رقابت چندانی در بازارهای جهانی ندارند.

موفق خاطرنشان کرد: معدن داران اصفهان باید تلاش بیشتری درباره بازاریابی و صادرات محصولات خود داشته باشند.

ظرفیت تولید سالانه معادن استان اصفهان ۴۸ میلیون تن است

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه معادن استان اصفهان ۴۸ میلیون تن است، یادآور شد: سنگ‌های تزیینی، طلا، شن و ماسه، سنگ آهک، سنگ آهن، مس، سرب و روی از مهمترین محصولات و تولیدات معادن این استان محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد:اصفهان به عنوان یکی از استان‌های با ظرفیت‌های بالای معدنی در کشور، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال دارد که نزدیک به ۴۰۰ واحد از آن سنگ‌های تزئینی است.

در سال گذشته ۳۴۱ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن از استان اصفهان وصول شد

موفق با بیان اینکه سال گذشته ۳۴۱ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در این استان وصول شده است اضافه کرد: اصفهان از نظر تعداد معادن فعال در صدر استان‌ها اما از نظر حقوق دولتی در رده چهارم کشور جای گرفته است.

حقوق دولتی عبارت از درآمد دولت ناشی از استخراج، بهره‌برداری و برداشت هر واحد از ماده یا مواد معدنی است.

وی با بیان اینکه سال ۹۷ نیز ۲۳۰ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن از استان اصفهان وصول و به خزانه کشور واریز شد ادامه داد: مبالغ تعمیم یافته از حقوق دولتی معادن وصول شده برای طرح‌های معدنی، راه‌ها و زیرساخت‌های بخش معدن هزینه می‌شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان افزود: سال گذشته ۳۵ فقره پروانه اکتشاف، ۲۹ فقره گواهی کشف و ۲۸ فقره پروانه بهره برداری در بخش معدن این استان صادر شد.

استان اصفهان یکی از قطب‌های معدنی و صنایع وابسته به آن در کشور است و ۸۴۰ معدن با اشتغال هشت هزار و ۹۹۱ نفر دارد.

سهم اصفهان در صنعت کشور ۱۱ درصد، سرمایه گذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://localhost/parsinews/?p=21216

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • تازه ترین ها

پربحث ترین ها