رکود طولانی مدت اقتصاد جهان با شیوع ویروس کرونا، یکی از مهمترین ریسک های پیش روی بنگاه های مختلف اقتصادی است که این را می توان سرآغازی بر این رکود دانست.
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی شاخص اقتصاد، اثرگذاری شیوع ویروس کرونا بر اقتصادهای مختلف یکسان نیست، زیرا براساس نظرسنجی مجمع جهانی اقتصادی که به تازگی توسط معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران منتشرشده است، حوزه های مختلف از جمله؛ کسب و کار، کمبود بودجه بازنشستگی ، خروج سرمایه ها، فروپاشی یک اقتصاد نوظهور، عدم موفقیت صنایع ، تضعیف جایگاه مالی اقتصادهای بزرگ، رکود طولانی مدت اقتصاد جهان، اخلال های طولانی مدت افزایش تورم جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد.
مجمع جهانی اقتصاد در این نظرسنجی از ۳۴۷ تحلیلگر ریسک به بررسی ریسک های اقتصادی پیش روی چهان طی ۱۸ ماه پس از کووید – ۱۹ پرداخته و در آن ۶۸.۶ درصد رکود طولانی مدت اقتصاد جهان و ۱۷.۹ درصد کمبود بودجه بازنشستگی به دلیل کاهش ارزش صندوق های بازنشستگی را محتمل می دانند.
همچنین ۵۶.۸ درصد به افزایش شدید ورشکستگی بنگاه های بزرگ و صنایع کوچک و متوسط و ایجاد موجی از ادغام صنایع کوچک ، ۵۵.۹ درصد عدم موفقیت صنایع و بخش ها برای احیای اقتصادی در برخی از کشورها، ۴۹.۳ درصد سطح بالای بیکاری ساختاری، بخصوص برای جوانان و ۴۵.۸ درصد به تضعیف جایگاه مالی اقتصادهای بزرگ را عامل رکود اقتصادی جهان پس از شیوع کرونا می دانند.
در این نظرسنجی ۴۲.۱ درصد اخلال های طولانی مدت زنجیره های تامین جهانی، ۳۸ درصد فروپاشی اقتصادی یک بازار نوظهور یا اقتصاد در حال توسعه، ۲۰.۲ درصد افزایش شدید تورم جهانی و ۱۷.۹ درصد به خروج گسترده سرمایه و کند شدن جریانات سرمایه گذاری مستقیم خارجی معتقدند.
آمار فوق بیانگر آن است که تصمیم گیران و تصمیم سازان در رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا می بایست با برنامه ریزی اصولی و متناسب با شرایط و نیز انعطاف پذیری را در همه بخش ها مد نظر قرار دهند تا آسیب کمتری به آنها وارد شود.